13 ting, du ikke må gøre på din ferie – Sidsel & Lasse
Billeddagbog: Sommerhus i Øer

13 ting, du ikke må gøre på din ferie

Apalmademallorca9

De sidste gange vi har været på ferie, har vi snakket om en masse forskellige kiksede ting, man som turist kan finde på at gøre, når man er ude at rejse. Over halvdelen af nedenstående (mindst) er vi selv skyldige i.. så vi er ikke ude med riven (ok, lidt er vi.. men det er skrevet med et glimt i øjet) ;)

Når du er på ferie, må du for Guds skyld ikke:

– købe en flettet stråhat (sådan én her), mens du er afsted. Hvis den ikke klædte dig i Danmark, så klæder den dig ikke mere af, at du er på Costa Brava. Beklager.

– spise på restauranter, der reklamerer for deres menu med tvivlsomt formulerede danske fraser. ‘Kom og spise gode danske mad’, ‘billigere end Bilka’ og ‘murmurs frikudeller’ er sjældent udtryk for en forestående gourmet-oplevelse! Og selvfølgelig skal du heller ikke spise frikadeller i udlandet, vel.

– lade være med at bruge solcreme. Der er næsten ikke noget, der gør mere ondt at se på, end en helt skoldet og bleg dansker, der endnu ikke har opdaget, at hans ryg er rødere end det danske flag.

– købe en eller anden omgang souvenir-ragelse med hjem til venner og familie. “Neeej, en lille flaske regnbuefarvet sand fra en unavngiven strand på Tenerife! Den passer jo perfekt ind i min øvrige indretning her i hjemmet, og så er det da kun ekstra sjovt, at jeg ikke engang selv har været der”.

– få lavet de der Mallorca-fletninger, som alle dansker piger på et eller andet tidspunkt i deres liv er vendt hjem med efter en tur sydpå. Ofte suppleret af en tot garn og et par perler. Fald ikke for fristelsen, hvor stor den end måtte være!

– spise på restauranter, der reklamerer for deres mad med blegnede stock photos af retterne og/eller rent faktisk har alle retterne stående i en glasmontre, så du kan se din fesne spagetti bolo (som den ser ud efter 9 timer i en solvarm rude) inden du bestiller.

– få lavet t-shirts eller hættetrøjer til dig selv og resten af dine medrejsende med print som “Tøserne i Lloret 2016” eller hvad I nu finder på af sjove ting. Hvis man ikke allerede ligner en turist, sætter sådanne matchende overdele virkelig en tyk streg under, at du nærmere er Betina på polterabend, end den store verdensborger. Mens du alligevel er i gang, kan du i øvrigt lige så godt få skrevet “I want you to steal my stuff!” på ryggen.

– impulsivt købe souvenirs med hjem til dig selv. Spørg dig selv, om du nu virkelig også har brug for den multifarvede sarong med skildpadde-print. Og spørg så dig selv igen, indtil svaret er nej.

– anskaffe dig falske Yeezy Boost/LW-tasker/Prada-solbriller fra en gadesælger. Det er topmålet af turist-plathed. Og så er det vist også bare lidt tamt at rende rundt med kopivarer, sådan helt generelt.

– leje en segway. Bar’ lad være.

– glemme at få det optimale Insta-potentiale ud af din ferie! To uger før: “Så står den på Lanzarote med min skat om 2 uger!!”. Gentag lignende én uge før, én dag før og gerne på selve dagen. Et par dage før hjemrejse: billede af dig selv i badetøj “Savner allerede det her sted!”. Gentag dagen før hjemrejse med lignende billede og “Vil ikke hjem!”. Når rejsen er slut, kan du i den efterfølgende tid lave masser af throwbacks, hvis du ikke lige har andet at smide på IG: “Miss this so much! #tb #summer” eller “Drømmer stadig om den lækre strand” (få eventuelt inspiration på @sidselhh og @lasseribergard).

– købe en t-shirt med et “sjovt” statement på (jf. billedet ovenfor). Det er kun dig selv, der kan se det sjove i at have “pussay patrol” eller “this is your mom’s t-shirt” stående hen over maven.

– tage de klassiske turistbilleder, hvor du sætter din finger oven på Eiffeltårnet eller læner dig op ad Det skæve tårn i Pisa. Hvis du kan se 15-20 andre mennesker inden for en radius af 50 meter, som er ved at tage det samme billede som dig, burde det være et godt praj om, at det er set før. Find på noget nyt! Folk i dit Facebook-feed kommer jo heller ikke til at synes, at det er sjovt, vel? Og ja, det gælder også at få taget opstillede billeder ved siden af en kamel, en tiger eller med en fugl på hovedet (Lasse!).

 

Hvad er jeres bud på de værste ting, man bare ikke må gøre på ferien? :D

 

 

10 kommentarer

 • Anne Sofie

  Folk som klapper når flyet lander. Jeg KAN. IKKE. KLARE. DET!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Selvfølgelig! Hvordan kunne vi glemme den??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, helt enig :)
   Og sjovt indlæg, i øvrigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Mange tak Marianna :D Vi er glade for, at det faldt i god jord! Vi er jo altid lidt bange for, at nogen føler sig truffet.. men ja, vi er jo mindst lige så skyldige i halvdelen af punkterne ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Min kæreste og jeg er pt. i L.A og flyver hjem i morgen. Vi har befundet os i USA siden d. 1. Juli, så tro mig(!) Vi har været vidner til meget af det i nævner her. Personligt hader jeg virkelig segway-delen. Men turister der aldrig før har siddet på en cykel skal for fanden ikke prøve det af på Venice boardwalk! Det er heller ikke specielt interessant for folk på facebook, at se et billede du har fået taget med Spiderman eller en cowboy i g-streng, med mindre du er under konfirmationsalderen (altså kun den første, den anden er aldrig en god ide). Jeg burde kunne komme i tanke om flere ting, men efter 31 dage som turist, synes jeg faktisk at alle andre turister er pisse irriterende blot ved deres tilstedeværelse (føl ironien).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, du har så evigt ret i det med nye cyklister! De er seriøst de værste….. og ja, man bliver sgu lidt irriteret på turiset, selvom man nok også selv gør en masse irriterende ting :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den her er min hadeting, som turister gør (og især de skandinaviske):

  -stå op kl 07 for at “reservere” solsenge ved hotellets pool ved at du smider dit håndklæde på dem. Og derefter går du ned og sover 3 timer mere. It needs to stop NOW! Du får en solseng, når du er klar til at ligge der og ikke før.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ej ja! Det er da totalt latterligt :P Jeg kunne ikke få mig selv til at stå tidligt op i ferien (og da slet ikke for at få en solseng)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er sjovt, jeg forudser ellers Mallorcafletninger (cornrows?) med ekstra lir for at være den helt store SS17 trend. Sammen med Ed Hardy-kluns.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, det kan der være noget om! Men hallo, har du klikket på linket på “mallorca-fletninger” i indlægget? Der er altså et stykke vej fra seje cornrows og til det, vi tænker på :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeddagbog: Sommerhus i Øer