Få inspiration til retter med gris – Sidsel & Lasse
Vores weekend i billeder

Få inspiration til retter med gris

den magiske gris (3)a

den magiske gris (2)a

den magiske gris1

 

Vi spiser ikke gris tit, men når vi endelig gør, skal det altså være lækkert. Vi har begge et blandet forhold til grisekød, fordi det til tider godt kan blive lidt tørt og kedeligt, hvis man ikke giver det lidt kærlighed. Derudover har vi nok også på sin vis fået nok af traditionelle, danske retter med gris. På vores tur til Tyskland for nyligt fik vi nærmest også gris hver dag – tyskerne er jo vilde med schnitzel, bratwurst og generelt alt med gris. Efter den uge var vi ved at være lidt trætte af grisekød, så derfor er det godt med ny inspiration, som man har lige ved hånden med den nye app fra Den Magiske Gris.

Kort fortalt er Den Magiske Gris et tiltag, hvis formål er at inspirere danskerne til nogle anderledes og mere spændende retter med gris. Grisens og dyrenes velfærd generelt er en varm kartoffel lige nu, og Den Magiske Gris har da også en række tiltag, der skal øge danskernes bevidsthed omkring og produktionen af grisekød – hovedfokusset i app’en er dog at inspirere med nye, lettilgængelige opskrifter, som forhåbentlig kan puste nyt liv i aftensmadsrepertoiret. En af vores yndlingsretter fra app’en er “chilimarineret satay med blomkålscouscous”. Vi kokkererede den faktisk forleden (i en udgave med brune ris i stedet for brød) med stor succes. Så den kan vi varmt anbefale!
Den Magiske Gris vil i øvrigt også være at finde på dette års Food Festival i Aarhus, og hvis I kommer forbi deres stand søndag fra kl 11, står vi der sørme også – klar til at dyste mod jer i quiz, eller til bare at få en snak og en bid mad. Vi håber, I kigger forbi til en hyggelig formiddag :)

Afslutningsvis vil vi, for en god ordens skyld, sige, at vi forsøger at spise grisekød med omtanke. Det betyder, at vi spiser det i begrænsede mængder, køber økologisk og generelt tager hensyn til at grisen har haft et værdigt liv. Sådan skulle det jo helst gerne være med de fleste animalske produkter, man køber. Vi er ikke perfekte, men forsøger i hvert fald at være bevidste om vores forbrug på det område.

Appen Den Magiske Gris kan downloades til iphone her og android her.

Sponsoreret indlæg

2 kommentarer

 • Anne

  Af ren og skær nysgerrighed, vil jeg gerne høre, hvorfor I spiser øko grisekød og fremhæver det? :)
  Jeg er selv datter af en konventionel svinelandmand og står uforstående tilbage, når folk vælger at pointere, at de spiser øko. Det er på ingen måde bevist, at det er bedre for miljøet og lignende :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det er også et komplekst emne :) Og nej, forskning har peget på, at det faktisk er værre for miljøet med produktion af øko-grise. Men miljøet lider under alle omstændigheder gevaldigt ved kødproduktion – om det så er øko eller ej. Derfor skriver vi også, at vi forsøger at begrænse vores indtag af kød. Når vi vælger at købe øko-kød er det først og fremmest fordi dyret har levet et mere naturligt (og værdigt) liv, som er mere i overensstemmelse med dets egentlige behov.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores weekend i billeder