Retour á Paris

Bank Detox Eksperiment #1

Sponsoreret indlæg

Vi har i den seneste tid udført og dokumenteret det første eksperiment i bloggens historie – nemlig et Bank Detox Eksperiment. Udfordringen har vi fået stillet af Nordea, og den går kort sagt ud på at undvære alle bankrelaterede services i en hel uge. Det være sig kreditkort, pengeoverførselsapps, bankrådgivning, netbank og så videre. Kampagnen har til formål at sætte nogle tanker i gang omkring hvilken rolle, banking spiller i éns liv. Derfor hævede vi i sidste uge en ordentlig håndfuld kontanter, og håbede så ellers at de ville holde ugen ud! Første dag i eksperimentet dokumenterede vi løbende, og i videoen ovenfor kan I høre vores umiddelbare tanker om det hele. Vi har blandt andet været på lejlighedskiggeri, og det var selvsagt ikke specielt nemt at greje økonomien i boligkøbet uden hjælp fra banken. Kan godt afsløre, at vi savner vores rådgiver! :)

Hvordan resten af ugen er gået vil vi komme nærmere ind på i en vlog i løbet af næste uge, og en sidste, opsamlende vlog i uge 42. Så kan vi også nå at tænke lidt kloge tanker omkring banking og hvilken rolle, banken egentlig spiller i vores liv. Det er i hvert fald en effektfuld måde at sætte tingene i perspektiv på, sådan at gå kold tyrker fra den ene dag til den anden! Ender vi mon med en “you don’t know what you’ve got until it’s gone”-fornemmelse, eller var det nærmere en befrielse? Vi får at se :)

Vi er faktisk også lidt nysgerrige på jer. Gad vide hvad I tænker om jeres bank? Folk har jo vidt forskellige mønstre, hvad sådan én angår. Vi kender mange, der har deres bankrådgiver i røret hver måned, fordi de har overtræk eller skal snakke kassekredit. Og så er der andre – som os måske – der først for alvor har fået sat ansigt på deres bank i forbindelse med lån til bolig, bil og den slags. Der er ingen tvivl om, at banking er noget andet, end det var for bare ti år siden, hvor de finansielle teknologier endnu var på et tidligt stadie og digitaliseringen knap så altomfattende. Men uanset hvad er det en instans, der gennemsyrer vores hverdag og faciliterer én hel masse, så der er vel næppe nogen, der ikke har en holdning til banking.


   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Retour á Paris