Når man bekymrer sig – Sidsel & Lasse
Saturday attire

Når man bekymrer sig

palma de mallorca (50)

Jeg synes, at jeg for det meste er ret god til ikke at bekymre mig om ting. Der skal en del til, før jeg ligger søvnløs om natten. Når det sker, er det oftest fordi jeg har lidt for travlt med mange gøremål på én gang, om så kører der alle mulige tanker rundt i hovedet. Men ellers er jeg faktisk ret god til ikke at bekymre mig om ting. Især de ting, jeg alligevel ikke kan gøre noget ved, eller som bare kommer til at løse sig selv over tid.

Forleden fortalte Sidsel jo om, at hun tager hul på et nyt kapitel i forbindelse med opsigelsen hos Hele Vejen, som kom lidt ud af det blå. Lige så snart hun fortalte mig det, den fredag hvor hun var blevet fritstillet, vidste jeg med det samme, at jeg skulle gøre en aktiv indsats for at forsøge at hjælpe hende med ikke at bekymre sig for meget om situationen. Før hun fik jobbet og havde været på dagpenge i nogle måneder var hun også lidt bekymret for, hvor længe der mon skulle gå, inden hun fandt et job. Der begyndte hun nemlig også at gå og blive lidt bekymret over det hele. På en måde tror jeg, vi passer så godt sammen, fordi hun tænker meget fremad, planlægger og generelt er meget opmærksom, mens jeg nok er noget mere umiddelbar, sorgløs og til tider lettere uovervejet. Vi supplerer hinanden godt på de områder, og trækker hinanden i hver sin retning. Det er jo ikke fordi at den ene måde at være på er bedre end den anden, de supplerer bare hinanden godt :)

Det er egentlig ikke fordi, jeg havde nogen større, guldrandet pointe med dette indlæg. Bare at der ikke er nogen grund til at bekymre sig om ting, man alligevel ikke kan gøre noget ved. Altså, selvfølgelig kan man gøre noget ved at være arbejdsløs, men der er ingen grund til at bekymre sig om det. Man skal jo nok finde et job før eller siden. Og generelt – hvis man prøver at tænke tilbage og se, hvor mange gange noget er gået så galt, at man ikke har kunnet finde en løsning på det, så er det garanteret (eller forhåbentligt) ikke ret mange eksempler, man kan komme på. Op til nu er alle større problemer i ens liv jo blevet løst på den ene eller den anden måde, så hvorfor skulle det ikke også være tilfældet for de kommende udfordringer? Det er sådan, jeg prøver at tænke på det, når jeg står i en mindre sjov situation eller har en periode, hvor jeg bekymrer mig. Og især prøver jeg at spørge mig selv, om det er noget, jeg kan gøre noget ved eller ej.

Man vil nok altid bekymre sig, når man står i nogle definerende livssituationer og overgange, hvor fremtiden er uvis. Jeg kan huske, at jeg var virkelig bekymret over at skulle starte i gymnasiet, for hvad nu hvis de andre ikke kunne lide mig, hvis jeg ikke var god nok til fagene eller hvis det bare ikke var noget for mig at gå i gymnasiet. Men det gik jo helt fint! Jeg var lige så bekymret, da jeg efter to sabbatår ikke kom ind på hverken Medievidenskab eller Journalisthøjskolen. Der blev jeg bekymret for, om jeg nogensinde ville finde den rigtige uddannelse, som også havde et karakterkrav, jeg kunne være med på. Året efter kom jeg så ind på Medievidenskab på kvote to. Efter at have bekymret mig så mange gange og senere konstateret, at det slet ikke var nødvendigt, er jeg blevet mere afslappet omkring det hele. Det skal jo nok gå alt sammen! Selvfølgelig kan jeg komme ud for et eller andet vildt uheldigt, men hvorfor bekymre mig om det, hvis jeg alligevel ikke selv har indflydelse på mit held og uheld?

Sætningen ”Intet varer evigt” giver så god mening for mig. Din sorg og bekymring varer ikke evigt, det skal nok gå over, så tag det ikke så tungt. Din glæde kommer heller ikke til at vare for evigt, så sørg for at nyde den, mens du har den. Det kan nok tage et helt liv at blive rigtig god til at leve efter det princip, så man kan lige så godt begynde nu ;)

10 kommentarer

 • Jeg er så enig med dig Lasse! Man ender heldigvis næsten altid med at komme over på den anden side af udfordringen. Hvis ikke man kan handle på situationen, så er det bare med at tage et skridt ad gangen og ikke gå at bekymre sig.Et rigtig godt indlæg :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Lige præcis, Marie! Der er sjældent så stort et problem, at man ikke kan komme over det :) Så ja, ét skridt af gangen er vejen frem. Og mange tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathias

  For mange bekymringer kommer man ikke langt med… men det er naturligvis også sundt at have nogle. Jeg tror desuden, piger er mere tilbøjelige til at bekymre sig end drenge… det er måske naturens gang, at det passer så godt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg tror, du har helt ret, Mathias! Det er måske derfor, mænd og kvinder tit passer så godt sammen :D Ikke dermed sagt, at der ikke findes masser af bekymrede mænd og ubekymrede kvinder.. ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak for dit indlæg. Jeg er meget ala Sidsel og ser helst, at jeg kan planlægge mig ud af enhver situation. Sker det ikke, så begynder bekymringerne, som egentlig ikke burde fylde så meget som de gør. Det er dejligt at se den anden side og hvordan du tackler sådan nogle situationer! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jamen selv tak da, Line :) Jeg tror det er en kvindeting (ikke udelukkende, men fortrinsvis) at man gerne vil planlægge sig ud af alt.. Du og Sidsel er i hvert fald ikke de eneste, der har det sådan ;) Men ja, man kan jo aldrig tage høje for (u)held og uforudsigeligheder, så det er nok meget godt, at have én, der kan lægge en dæmper på bekymringerne :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Kære Lasse
  TUSIND tak for dette indlæg og hvor kommer det belejligt! Jeg holder sabbatår lige nu og har endnu ikke formået at finde et ordentligt arbejde, hvilket bekymrer mig enormt. Jeg ligger også søvnløs om natten over om JEG mon kommer ind på Journalisthøjskolen eller medievidenskab til sommer, hvilket en lille dum djævel på min skulder bliver ved med at fortælle mig, at jeg ikke gør. Men selv på endnu en kedelig tirsdag uden noget arbejde at lave, gav dit indlæg mig lige et skulderklap og en reminder om, at jeg skal slappe lidt af. Så tusind tak for det! God dag til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Kære Emma
   Er SÅ glad for, at du kunne bruge mit indlæg til noget. Og ja, det er bare ikke en sjov situation, du er i lige nu. Men det skal jo nok ende godt på den ene eller den anden måde. It always does! Jeg kender også flere, der har svært ved at finde et job efter gymnasiet. Det er bare ikke let at finde noget for en ufaglært og nyudklækket student. Der er mange om buddet! Jeg selv arbejdede i Fakta og H&M i mine tre sabbatår. Fakta var godt nok so-so, men H&M var et vildt hyggeligt og godt sted at være.

   Krydser fingre for dig ift. Medievidenskab og Journalisthøjskolen! Ellers må du give det et skud mere ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alt, hvad du skriver, er så rigtigt! Det er noget, man bør huske sig selv på hver dag, for det er virkelig ikke lige let altid! :)

  https://frejalyngbo.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Freja :) Det er jeg så glad for, at du synes. Og ja, det er virkelig noget, man ofte skal sige til sig selv, så man ikke går helt ned med flaget i de lidt hårdere perioder i livet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saturday attire