Flæser & Denim

Kaffe på kontoret med Homebarista

homebarista-1a

homebarista-3a

homebarista-5a

homebarista-9a

Sponsoreret indlæg

De produkter, vi har testet: Chemex kaffebrygger til 395DKK, Hario Buono elkedel til 749DKK,  Hario V60 startsæt til 169DKK, Hario Coffee Mill Ceramic til 275DKK, KINTO serveringsbakke i valnød til 249DKK, Kainamui-bønner fra Prolog Coffee til 100DKK

Nu er jeg endelig rykket ned på min nye kontorplads i Sverigesgade hos Culture Workspace, og jeg glæder mig til for alvor at komme på plads og få skabt nogle hyggelige rammer, jeg kan arbejde i. Indtil videre har jeg kun haft min laptop og lidt kontorgrej stående hernede, men nu er der sket fremskidt på forplejningsfronten :) Vi har nemlig fået en række produkter til test af Homebarista.dk. Bag konceptet står en passioneret kaffedrikker, der ønsker at gøre smukt kaffeudstyr tilgængeligt for den kvalitetsbevidste forbruger. På webshoppen finder man bl.a. den hellige treenighed indenfor hjemmebryg: Aeropress, Chemex og V60. Derudover kan man stort set købe alle de barista-accessories, et kaffehjerte ku’ drømme om, og jeg havde også overordentligt svært ved at vælge mellem de mange lækre sager inden for kaffebryggere, kværne og seje kaffebøger. Man får lyst til at gå all in og starte et kaffelaboratorium i kælderen á la Walter White.

Selve udvalget hos Homebarista kan man ikke sætte en finger på. Produktlisten er en greatest hits over de bedste kaffebrygningsprodukter, man kan købe for penge. Men det behøver heldigvis ikke være dyrt at kaste sig ud i nye bryggemetoder. Fx kan man få Hario V60 startsæt til 169 kr. – og så har man alt udstyret til at brygge en kop filterkaffe, der slår væsken fra dit kontors slidte kaffemaskine med flere længder. Jeg bestilte selv startsættet, og var glad for at det var så nemt at gå til. Filterholder, glaskande og kaffefilter får man med i pakken, så det er bare at male nogle bønner og komme i gang. På billederne valgte jeg at brygge på den smukke Chemex med trækrave, som vist oprindeligt er udviklet af en amerikansk kemiker, der ville opfinde en kaffebrygger med optimal filtrering, destillering og udvinding af ekstrakt. Vores Chemex-kaffe smagte heldigvis også rigtig godt (faktisk brygger de også kaffe på en Chemex i Venner, for nu at blive ved kaffe og tv-serier). Den helt store gevinst for os var at kunne brygge en kop sort kaffe uden den bitre eftersmag. Det er nok den, der i virkeligheden afholder mange fra at drikke kaffen “ren”. Udover de to kaffebryggere bestilte vi også en Hario elkedel, og her bevægede vi os nok lidt dybere ud i kaffenørderiet! Kanden er udarbejdet således, at man får en kontrolleret hældning, og egner sig derfor rigtig godt til at hælde vand på for eksempel Chemex og V60. Det er ikke et værktøj, der er pinedød nødvendigt at have, men den fuldender helt klart oplevelsen af, at kaffebrygning faktisk er lidt af en kunstart!

Med mit nye udstyr glæder jeg mig til fremover at kunne byde på en rigtig god kop kaffe i lokalerne på havnen. Det er lidt sjovere at have gæster og kunder på besøg, når man kan servere noget ordentligt for dem. Hvis I selv har fået lyst til at dykke dybere ned i kaffebrygningens kunst, eller måske vil købe en tidlig julegave, så giver koden SIDSELOGLASSE15 15% rabat på webshoppen t.o.m d. 31/10.

Følg også Homebaristaderes Instagram-profil, for at se flere inspirerende kaffebrygningsseancer og -produkter.

   

6 kommentarer

 • Sara

  Jeg er lidt nysgerrig på hvordan kværnen fungerer? Ville man kunne nøjes med sådan en til en hverdags kop kaffe når man kun er en? Og er på SU 😝

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er en manuel kværn, så jeg vil sige, at den faktisk fungerer bedst, hvis det kun er til dig og din hverdagskaffe :) Jeg ville nok foretrække en elektrisk, hvis jeg f.eks skulle kværne bønner til 5-6 gæster :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Perfekt – tak for svar 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det var så lidt, Sara :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren K.

  Et lille sidespring; hvor er din fine t-shirt fra, Lasse? Forét? Tak på forhånd :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flæser & Denim