Guide til Paris – Sidsel & Lasse
Den geniale vinter-sneaker

Guide til Paris

Her følger vores 2016 guide til Paris. Den er delt op i hhv. spisesteder, udflugtsmål og shopping. Vi håber den giver inspiration og lyst til at opleve byen. Skriv endelig, hvis I har spørgsmål til nogle af stederne :)

Tjek eventuelt også vores første spiseguide og shoppeguide til Paris fra 2014.

SPISESTEDER

Morgenmad:

paris-a-18b

Marcel – Populær café på hyggelige Rue de Babylone. Man skal væbne sig med tålmodighed, for de har tit optaget ved alle borde, men hvis man gider vente 15-20 minutter på bord, kan man til gengæld sætte tænderne i virkelig fremragende morgenmadsretter – eggs benedict, full english, vafler og meget mere.

paris-a-32
Holybelly – Hvis man har boet eller rejst i Australien bliver man rigtig glad for at stifte bekendtskab med Holybelly. De laver flat whites til perfektion, og det samme kan man sige om de pandekager og røræg, de langer over disken. Betjeningen er også høflig og venlig.

paris-a-56b
The Broken Arm – I Square du Temple-området finder man mange fine caféer. Heriblandt den kombinerede tøjbutik og kaffebar The Broken Arm, der serverer avocadomadder, kage og kaffe, så englene synger.

paris-a-48b
Wild & The Moon – Hvis man er på udkig efter vegansk morgenmad, eller bare en rigtig sund én af slagsen, så er W&M stedet. Det er pariserhipt, det glutenfrit og det er godt!

paris-a-2b
Foundation Café – I nærheden af The Broken Arm finder man en lillebitte café, der excellerer i kaffebrygning. Og så er deres yoghurt med granola og avocado-tartine et godt bud på hurtig morgenmad.

paris-a-75b
Season – Lidt længere henne ad samme gade, som den Foundation Café ligger på, finder man Season, der serverer en del forskellige morgenmadsretter og salater. Deres avocadomad var god, men pandekagerne var lidt til den kedelige side.

Frokost:

paris-a-52b
Frenchie-to-go – Vi har længe haft lyst til at besøge denne lille biks, der langer reuben sandwiches, fish’n’chips, pulled pork burger m.v. over disken. Og vi blev ikke skuffede! Maden er lavet med kærlighed og deres chips (evt. tilføjet nogle dryp vinegar) smager for mig af barndom i Birmingham.

paris-a-38
L’As du Fallafel – Man må ikke snyde sig selv for en pita med falafel, hvis den står på frokost i Marais. Til 6 euro bliver man rigeligt mæt og falaflerne fås næsten ikke bedre!

paris-a-78b
Street Bangkok Local Food – Lad ikke det generiske restaurantnavn snyde jer ;) På Street serverer de virkelig god og aromatisk thaimad. Vi delte en XXL chicken satay med beef salad til, og det var bomben!

Aftensmad:

paris-a-42b
Chez Fernand – Hvis man er på udkig efter gedigen fransk kogekunst, så er Chez Fernand et godt bud. Vi fik skøn boeuf bourguignon og lammeskank efterfulgt af chokoladefondant med saltkaramel-is og en tarte tatin. Det var himmelsk!

paris-a-5b
Chez Paul – Denne restaurant er vist lidt af en institution i Paris. Den har i over 100 år langet bøf bearnaise, rillette og andre franske klassikere over disken. Deres boeuf onglet og crème brûlée er blandt de bedste jeg har fået, og vinlisten er ret imponerende.

paris-a-26
Blend – Intet Paris-besøg uden en Blend-burger! Heller ikke denne gang gik vi skuffede derfra. Deres burger er SÅ god! Især “Signature”-udgaven. Kombineret med pommes og fritter af søde kartofler med hjemmelavede dips til, så bliver det ikke meget bedre.

paris-a-59
Cô My Cantine – På Rue Oberkampf finder man rigtig mange gode spisesteder (fx også en Blend Burger). En af de nyere er Co My, der laver rigtig lækker bo bun, forårsruller og vietnamesisk pho-suppe.

paris-a-10b
Boca Mexa – Også på Rue Oberkampf finder man en supergod mexikansk biks. Her laver de tacos, quesadillas og burritos med bøf barbecoa, pulled chicken, refried beans, guacamole og en masse andet guf. Og det er ovenikøbet billigt – vi gav 26 euros for vores måltid inklusiv drikkevarer.

SEVÆRDIGHEDER/UDFLUGTSMÅL

paris-a-20b

Katakomberne – I denne omgang nåede vi at besøge katakomberne, og det var virkelig en oplevelse! Man skal forberede sig på at stå op til halvanden time i kø (tjek på deres hjemmeside, hvornår der er peak hours), men turen er ventetiden værd. På en lille time vandrer man først langt ned under Paris’ gader og så gennem en masse (lidt spooky) gange, der til sidst fører én til en kæmpe underjordisk gravplads. Her ligger knogler fra 6 millioner skeletter sirligt stablet. Det er et vildt og syret syn!

paris-a-13b
Musée d’Orsay – Udover Louvre bliver Musée d’Orsay tit nævnt som et must på seværdighedslisten. Og det forstår man hurtigt, når man træder indenfor i den kæmpestore hal, der tidligere er blevet brugt som banegård. Museet huser en masse vigtige værker af Monet, Toulouse-Lautrec, Renoir, Whistler m.fl. Og så er bygningen i sig selv virkelig imponerende. Husk at se den flotte restaurant på femte sal, der ligger bag et kæmpestort ur med udsigt udover byen.

Canal Saint-Martin – Hele området omkring kanalerne er et besøg værd. Især i weekenden er der en helt særlig ro og stemning over stedet. Og det er særligt smukt om efteråret, synes vi :)

paris-a-8b

Du Pain et Des Idées – Teknisk set burde dette tip ligge under “spisesteder”, men vi syntes også der var noget særligt over bageriet i sig selv, der er en udflugt værd. Og at man så samtidig kan købe Paris’ bedste croissanter og escargots på stedet – det er jo bare en lækker bonus!

Jardin des Tuileries – På storbyture kan man af og til have brug for en pause fra larm, trafik og mennesker. Paris gemmer heldigvis på rigtig mange hyggelige parker, og mest kendt er nok Tuileries Haven, der ligger i forlængelse af Louvre. Her kan man slå sig ned i en af de mange grønne stole og kigge på gardner-syslerier, natur og smukke statuer.

Jardin Catherine Labouré – Hvis I beslutter jer for at spise på Marcel eller snuppe en kaffe på Café Coutume, så und jer selv et besøg i Labouré-haven efterfølgende. Der er virkelig fredfyldt og hyggeligt.

paris-a-51
Square du Temple – Ligeledes en rigtig hyggelig park, hvor man kan kigge på parisienner, der lufter hunde og børn, mens man sipper sin kaffe fra nærliggende Foundation Café.

SHOPPING

paris-a-37
Harmony Paris  – Vi havde glædet os rigtig meget til at besøge Harmonys første og eneste fysiske butik. Og vi gik ikke tomhændede derfra. Faktisk ku’ vi have købt hele butikken uden at blinke! Stilen kunne minde om en blanding mellem Totême, Wood Wood og COS – med andre ord er tøjet virkelig lækkert!

paris-a-34
Supreme – Vi havde faktisk aldrig besøgt en fysisk Supreme-butik inden vi aflagde den i Paris et besøg. Følte vi os fjollede da vi stod i kø til at komme ind? Ja. Er det over-hypet? Ja. Købte vi alligevel en sweatshirt derfra? Ja ;)

Uniqlo – Åh Uniqlo. Det er altså bare en dejlig highstreet-kæde. Man finder altid noget, man mangler, derinde. Og som regel er deres kvaliteter rigtig gode. I denne omgang købte vi en sej dunjakke og en hættetrøje fra UUU-linjen.

paris-a-39

Nike Lab – Butikken her er et besøg værd alene for butikkens fine udseende og gulv. Og så har de bestemt også nogle ret så cool sneaks på lager.

Stock Piscine – Vi løb lidt tilfældigt ind i denne outlet, som viste sig at have nogle ret seje varer på lager. Det meste af det er highend – bl.a. sko fra Prada, Givenchy og Margiela.

Colette – Intet Paris-besøg uden en tur i Colette. Vi købte ikke noget i denne omgang, mest fordi vi ikke kunne overskue menneskemængden, men man kan altid finde sjove dimser og seje sneaks derinde.

Ami – Lasse var virkelig imponeret over det franske brand Ami. De har en butik i en sidegade til Rue Saint-Honoré, og hvis man er en fyr med hang til klassiske styles i gode kvaliteter, så er Ami helt klart et besøg værd.

4 kommentarer

 • Emma Poulsen

  Hej Sidsel og Lasse.

  Jeg er igang med at planlægge en tur til Paris i løbet af foråret og kigger på lidt AirBnb og hoteller og ved godt det er dyrt at bo i Paris – hvor/hvad boede I i, de gange i har været afsted? Vil i evt. sende et link :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Emma :) Uha, vi er allerede lidt misundelige på dig! De to gange, vi har været af sted, boede vi hhv. på AirBNB og hotel. AirBNB var et meget lille værelse på ottende etage (uden elevator) men også pænt billigt. Hvis du skal køre budgetstilen, kan det godt gå an. I anden omgang boede vi på Hôtel Les Chansonniers, hvilket kostede 2800 for 6 nætter. Det var ikke noget vildt, men det kunne, hvad det skulle og beliggenheden var god med mange gode restauranter i gåafstand. Vi skulle jo bare sove der, så vores krav var heller ikke så høje ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Sidsel og Lasse!
  Super fedt indlæg – hvilket kamera samt linse bruger i til at tage ovenstående billeder?
  Vh Johanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Johanne :) Tak skal du ha’! De er taget med et Sony NEX5N. Nogle af billederne er taget med et 18-55mm objektiv og andre med et 50mm 1.8f objektiv. Dem med mest sløret baggrund er ofte taget med sidstnævnte :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den geniale vinter-sneaker