Skændes I tit?

Teenagehud i tyverne

mario-badescu-a

Jeg har nu i et stykke tid døjet med perioder, hvor min hud kommer i ubalance. Det kommer dels til udtryk i urenheder på hagen og dels som ru, rødlige plamager, når vi er på ferie om vinteren. Sidstnævnte er jeg næsten sikker på skyldes den pludselige ændring fra koldt til varmt klima og massiv udsættelse for sollys. I hvert fald når plamagerne som regel at forsvinde igen inden ferien er slut. Til gengæld er min hage jævnligt plaget, og det har været noget, jeg har været godt og grundigt træt af. Jeg har ellers være relativt heldig med min hud. Den er ensartet, har en nogenlunde pæn teint og op igennem mine teenageår er jeg faktisk stort set sluppet for bumser og urenheder. Derfor kom det også bag på mig, da jeg pludselig fik de her regelmæssige udbrud. Og vi kender det nok alle, det med at have en bums, et sår etc., som man er overbevist om, at alle glor på. Det kan godt tære lidt på selvtilliden. Allerhelst vil jeg gerne tilbage til en hud, der er ensartet og i balance, men det kunne godt tyde på, at jeg skal forberede mig på en periode med hormonelle breakouts. Jeg tænker, at jeg ikke kan være den eneste, der døjer med teenagehud af og til, og derfor fik jeg lyst til at skrive lidt om det. Måske vi kan hjælpe hinanden med tips og tricks. Faktisk har jeg læst mig til, at der er en del kvinder i slut-tyverne, der døjer med dårlig hud.

Anyway, mit første tip til jer er ret genialt, hvis jeg selv skal sige det. Nemlig Mario Badescus Drying Lotion. Jeg har nu brugt produktet i et par måneder og kan konstatere, at det virkelig gør underværker, når det kommer til at fremskynde helingsprocessen og mindske små, røde talgknopper. I var også en del, der spurgte til produktet, da jeg lagde et billede af mit hvidprikkede ansigt på min instastory forleden. Og det er såmænd små dutter drying lotion, som man dupper på problemområderne inden man skal sove (husk at rense ansigt først). Næste morgen er de røde/betændte områder betragteligt mindskede og man kan fornemme, at de er ved at gå i sig selv igen. Det er ret fantastisk! Så jeg kan kun anbefale jer at teste produktet, hvis I lider af teenagehud af og til. For mig virker det fortrinligt :)

Har I gode tips til de dage, hvor éns ansigt vælger at springe ud i fuldt flor?

   

10 kommentarer

 • Jeg har også læst at uren hud på hagen har en klar sammenhæng til hormonerne. Jeg døjede også meget med det. Men da jeg skiftede fra p-piller til minipiller var det væk på en måned…. :)
  – Er dog også stoppet med mælk for ca. 6 måneder siden :)

  Cremen: Avene Cicalfate repair cream får min hud til at hele hurtigt. Du kan få den på apoteket :)

  Knus :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja nemlig. Så de er ikke nødvendigvis nemme at få bugt med :/ Men det kunne da være at jeg skulle give minipillerne og den creme, du nævner, et forsøg!

   Tusind tak for tippet, søde :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har nøjagtigt samme problem. For mig har det hjulpet at droppe mælkeprodukter og en god fugtighedscreme uden olie.
  Så er det godt med ansigtssauna (fad med varmt vand og et håndklæde over) med et par dråber tea tree olie i vandet, efterfulgt af fugtighedscreme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak for tippet med ansigtssauna, det må jeg helt klart prøve.
   Øv at skulle undvære mælkeprodukter! Men måske man skulle give det et forsøg i en periode..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved faktisk ikke, om det stadig er på markedet, men e.l.f. lavede et produkt ved navn “The Zit Zapper”, som man duppede direkte på urenhederne og utroligt nok virkede det fortræffeligt. Det fik ikke urenhederne til at forsvinde, men de blev mindsket betydeligt i løbet af ingen tid.

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Godt at vide! E.l.f. er heldigvis også i den billige ende, så det ikke skal koste en formue at pleje sin hud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Plejer du at købe flasken på nettet eller kan den også fås i f.eks. matas eller magasin? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Den forhandles, så vidt jeg ved, kun af Beautyhero og Rezet herhjemme :) Hvis du bor i/i nærheden af Aarhus eller Kbh, kunne du kigge forbi Rezet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise-Lotte

  Pudderdåsernes t-zone peeling. Den er FANTASTISK! Og virkelig drøj i brug – har først lige brugt min op her 1 år efter jeg købte den, og jeg har brugt den stort set hver dag :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Nu kommer du mig i forkøbet ;) Pudderdåsernes serie havde jeg tænkt skulle indgå i næste indlæg. Deres t-zone-peeling er nemlig en lifesaver!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skændes I tit?