Blue hues / new shoes

“Hvilket kamera bruger I?”

paris-a-62

paris-a-31

paris-a-71

paris-a-9

Et spørgsmål, vi tit får stillet, når vi eksempelvis lægger billeder fra vores ferie op på bloggen er, hvilket kamera vi bruger. Her er svaret: Sony NEX 5N (læs min anmeldelse af kameraet her). Det er faktisk et halvgammelt kamera – vist nok fra 2011 eller 2012. Det betyder, at man faktisk ikke kan købe det ret mange steder mere. Der er selvfølgelig kommet en masse nyere modeller til siden, for eksempel Sony NEX 7, som bare er en opgraderet version. Deres Alfa-serie bygger på de samme idéer, og det er tilsyneladende den, de kører videre med. Vi har haft virkelig god brug af kameraet, fordi det et er hybridkamera og derfor fylder og vejer meget mindre end de traditionelle spejlreflekskameraer. Det benytter dog stadig spejlrefleksteknologien og der er ligeledes mulighed for at skifte objektiver på kameraet. Vildt smart! Vi bruger to objektiver – et standard 18-55mm objektiv og et fast “portæt”-objektiv, som er et 50mm 1.8f objektiv (læs min anmeldelse af objektivet her).

Sandheden er, at man kan tage rigtig flotte billeder med de fleste spejlreflekskameraer. Jeg vil vove at påstå, at 80% af et godt billede handler om at lyset er rigtigt og 10% at du har brugt det rigtige objektiv og resten handler om et godt motiv, god billedkomposition og måske et godt kamera. Tit kan man jo også tage sindssygt gode billeder med kameraet i sin mobiltelefon, og de kameraer bliver jo kun bedre og bedre. Så prøv eventuelt at øve dig på at finde det gode lys med mobilen i hånden, det er rigtig god fototræning :) For at komme med et lidt banalt eksempel kan et selfie blive meget forskelligt alt efter det lys, dit ansigt bliver ramt af. Vi kender jo alle at have fundet en god vinkel eller et godt sted i lejligheden, hvor man kan tage gode billeder af sig selv ;) Og grunden til at de bliver gode er ofte, at der kommer det rigtige lys ind fra et vindue og rammer dig perfekt. Det princip skal du så bare tage og overføre på alle andre billeder, du tager ;) Lettere sagt end gjort, men lys er bare så vildt vigtigt!

Hvis I skulle være interesserede i at købe et Sony hybridkamera, kan I læse mere om dem og købe her.

Er der stemning for, at jeg laver en guide til at tage gode billeder? Altså hvor jeg kommer lidt dybere end at bruge autofunktionen på kameraet ;)

Indlægget indeholder affiliate links

   

7 kommentarer

 • maria

  Hej med jer

  Nu prøvede jeg lige at søge på jeres side, inden jeg stiller spørgsmål. Nu har jeg set jeres smukke smukke billeder fra jeres rejse til Thailand og Alicante.. Og tænker om det er dette kamera, som I har haft med?
  Uanset, så ser jeres billeder fantastiske ud

  mvh maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Maria :)

   Tak for de søde ord! Og ja, det er lige præcis dette kamera, vi har haft med på begge ferie. Faktisk er det det kamera, vi har brugt de sidste 5-6 år. Vi bruger hhv. et 50mm 1.8f fast objektiv (portrætobjektiv) og et 18-55mm 3,5f standardobjektiv. Objektivet gør riiiigtig stor forskel, selvom det selvfølgelig ikke er uvæsentligt, hvilket kamera, man bruger.

   God dag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er vildt glad for Olympus’ e-pl7. Handy, pånt og portrætlinsen er vanvittigt god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • benjamin

  Jeg vil os virkelig gerne have en guide! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg stemmer for guide ;)
  Jeg har selv et Canon hybrid, et EOS M – og det bedste er virkelig at det er så kompakt i størrelse og vægt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Uha, det er altså et lækkert kamera! Jeg noterer mig, at der skal laves en guide :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blue hues / new shoes