Den bedste granola - Sidsel & Lasse
How many bloggers does it take to change a lightbulb?

Den bedste granola

granola-1

granola-2

Var det noget med en sprød omgang granola til weekendmorgenbordet? Denne er crunchy, sød og med et hint af banan. Den oprindelige opskrift stammer fra Green Kitchen Stories, og så har jeg modificeret den en smule :) Opskriften er virkelig nem og tager kun en halv time at bikse sammen og bage. Hemmeligheden bag en god granola, synes jeg, er faktisk salt. Naturligvis skal den være sød, men den perfekte balance i det karameliserede ydre får man ved også at tilsætte et lille drys salt. Giv opskriften et forsøg – jeg lover det bliver godt!

Ingredienser (til ca. at fylde en beholder på 1 liter med granola):

7 dl grovvalsede havregryn
50 gram græskarkerner
1/2 tsk salt
1 tsk vanillepulver
2 modne bananer
3 spsk honning
3 spsk kokosolie
50 gram nødder (mandler, pekannødder eller valnødder foretrækker jeg)
50 gram rosiner

Tænd ovnen på 175 grader. Hak nødderne groft. Kom dem i en skål sammen med havregryn og græskarkerner. Tilsæt salt og vanillepulver og rør rundt. Smelt honning og olie i en lille skål i mikroovnen. Mos bananerne. Kom honning, olie og bananmos i den store skål og bland det med de tørre ingredienser, så alle gryn bliver dækket. Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Den må godt klumpe lidt sammen. Bag granolaen i 10 minutter og vend så rundt i blandingen. Bag den i yderligere 10 minutter. Tag pladen ud og lad granolaen køle helt af inden den fyldes på glas. Tilføj til sidst rosiner, skru låget på glasset og ryst blandingen, så rosinerne fordeles jævnt.

Granolaen smager super ovenpå yoghurt, skyr og smoothies, gerne med lidt frisk frugt til. Bon appetit og rigtig god weekend :)

   

4 kommentarer

 • God ide med banan – det må jeg prøve!

  Jeg plejer at langtidsriste min granola. Det kan virkelig også anbefales. Det gør den så sprød og lækker :) Du kan se opskriften lige her, hvis du har lyst til inspiration.

  http://www.cathrinebrandt.dk/min-bedste-granola-sproed-og-knasende/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak for det gode tip. Den ser også vildt lækker ud! Man kan vel aldrig få for mange slags granola i sit liv..?! ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det lyder som noget jeg skal prøve inden så længe! Jeg plejer at bruge æblemos istedet for banan, det er nu også lækkert :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Lækkert med æble! Lasse er faktisk den største banantilhænger (er det et ord?) her i husstanden. Kunne forestille mig at jeg næsten ville kunne lide samme version med æblemos endnu bedre. Den ryger på to-do’en :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

How many bloggers does it take to change a lightbulb?