Vores tanker om troværdig blogmarkedsføring – Sidsel & Lasse
Bleu

Vores tanker om troværdig blogmarkedsføring

hamburg1 (3)a

Billede fra en sponsoreret kampagne vi lavede i samarbejde med DSB

Jeg bevæger mig muligvis ud på dybt vand nu, men i takt med at vores blog i højere grad også er blevet en kommerciel platform, så synes jeg at det er vigtigt også at få talt lidt om den udvikling. I denne omgang med udgangspunkt i den reklameform, blogs som vores repræsenterer.

Jeg er helt med på, at det kan være vanskeligt at definere, hvad en “god” eller “troværdig” reklame indeholder, men jeg kan som regel hurtigt fornemme, om jeg bryder mig om en reklame eller ej. Og ofte hænger det sammen med, om den reklame har en eller anden værdi for mig. I form at et godt grin, inspiration, en besparelse, relevant information om et produkt eller noget helt femte. Dermed ikke sagt, at det er let at generere denne værdi, men for mig findes den. Der vil nok altid være dem, der betragter blogmarkedsføring som utroværdigt og et absolut unødvendigt onde. I deres ører vil betegnelsen “troværdig reklame” altid lyde som et oxymoron. Men der findes mange gradbøjninger indenfor reklameverdenen, og for mig som forbruger fungerer nogle klart bedre end andre.

Både Lasse og jeg forsøger at forholde os nogenlunde kritiske til reklamebranchen og den rolle, vi spiller i den. Der er ikke nogen grund til at romantisere og spinde en smuk historie over, hvordan blogmarkedsføring kan redde verden. I sidste ende er det jo bare reklamer. Og vi har dem her på bloggen, fordi det er sådan, vi tjener størstedelen af vores indtægt. Plain and simple. Men når det er sagt, så tilhører vi helt sikkert den skare, der mener, at content og blog marketing kan noget, som traditionel markedsføring ikke kan. Men blogmarkedsføring er også et tveægget sværd. Indsatsen kan helt bestemt have en modsatrettet effekt, hvis grådighed bliver den primære drivkraft for influenten. Så ender man hurtigt med indhold af tvivlsom karakter. For os gælder det om at finde det sweet spot, hvor vi producerer sponsoreret indhold, som har en værdi for vores læsere, for os selv og for brandet. Og vi har helt klart stadig noget læring til gode. I start-up-branchen taler man meget om “dumb money” og “smart money”, hvor “dumb money” er penge man (måske semi-desperat) tager imod for at sikre virksomhedens vækst eller overlevelse, men ofte med skadelige eftervirkninger, fordi partnerskabet er uholdbart. Omvendt er “smart money” den funding, man modtager fra en samarbejdspartner, der vil berige éns fortagende på mere end bare én facon – og gerne de penge, man må vente lidt på. Man kan selvfølgelig ikke drage en direkte parallel herfra til blogverdenen, men jeg synes stadig det giver fin mening at tale om kloge og dumme penge i blogbranchen. Der er det nemme honorar, man fristes til at takke ja til, fordi der er lavvande i kassen (og man vælger at overse, at matchet føles skævt). Og så er der de betalte samarbejder, der faktisk er med til at opbygge begge brands, positionere én bedre eller simpelthen udgør trinbrættet til noget større. Og jeg tør godt indrømme, at vi har taget imod begge slags penge. For i begyndelsen er man bare ovenud begejstret for, at man 100% selv har skabt en platform, der kan give brød på bordet. Og så bliver det mindre vigtigt, præcis hvor denne indkomst stammer fra. Men efterhånden lærer man at lytte til egne signaler – den der dårlige smag i munden eller knude i maven tager nemlig sjældent fejl. Og så har vi en masse læsere, der kan finde ud af at råbe op, hvis de synes indholdet er malplaceret hos os. Det har heldigvis gjort os klogere. For at give et eksempel har vi i løbet af de sidste måneder takket nej til kampagner, der i honorarer svarer godt og vel til halvanden månedsløn. Hvilket i vores verden er mange penge.

MEN, vi har naturligvis ikke fundet de vises sten ud i blogmarkedsføring endnu. I løbet af de sidste par år er der da også en kampagne eller to, jeg nok ville have takket nej til, set her i bagklogskabens lys. Brands vi skulle have kendt noget mere til. For hvor en TV-kanal stort set kan tage revl og krat ind, så længe budgettet er godt, så har vi jo i højere grad en 1:1 relation til jer, hvor vi inddirekte kan mærke, at I også forventer, at vi holder os opdateret på omverdenen. At vi undviger de brodne kar i annonceland. Det skal vi stadig blive bedre til. At tage ansvaret på os. Ellers tror jeg, det let kommer til at føles som om, man langsomt sælger sin sjæl bid for bid. Og som læser vil man miste interessen.

Men hey – jeg er ultra farvet i mit standpunkt – så I er mere end velkomne til at råbe op, hvis I kalder bullshit på noget af ovenstående ;) Og ellers er jeg totalt nysgerrig efter at høre jeres tanker omkring emnet. Det er ret sjældent vi diskuterer blogging på et mere meta-agtigt plan herinde :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bleu