Morgenmad og brunch i Aarhus – Sidsel & Lasse
Back to basics

Morgenmad og brunch i Aarhus

Af og til hører vi folk klage over, at de ikke kender særlig mange gode morgenmadssteder i Aarhus. Brunch har de fleste caféer på kortet, men decideret morgenmad – der ofte rimer på godt brød, ost, æg, mysli, mælkeprodukter og kaffe – det er ikke helt så nemt. Herunder har vi samlet vores favoritter inden for genren. Og bevares – et par brunchanbefalinger er det da også blevet til :)

Læs også vores anbefalinger til de bedste kaffespots i Aarhus her.

La Cabra (Morgenmad)

La Cabra skal naturligvis nævnes, når snakken falder på morgenmad. En morgenkomplet med surdejsbrød, ost fra Arla Unika, yoghurt med granola og et glas æblemost koster 55 kr. Hertil koster en rigtig god kop kaffe 30-40 kr. Derudover bør man sætte tænderne i deres syndige mandelcroissant, hvis man har en sød tand! La Cabra har både kaffebar i Graven og hos Aarhus Central Food Market.

Langhoff og Juul (Morgenmad + brunch)

På Langhoff og Juul går man op i økologi og helhedsoplevelse. Caféen er derfor rustikt indrettet med brede plankeborde, danske designklassikere og hyggelig belysning. På menukortet finder man i hverdagene lækre surdejsboller med pisket smør og som regel en variation af den – på hippe caféer – allestedsnærværende chiagrød! I weekenden står den på brunchtallerken til 198 kr. inkl. en valgfri drik.

Jumbo (Morgenmad)

Mega hyggelige Jumbo ligger på ved havnen tæt på DOKK1 og serverer en glimrende morgenmad, der blandt andet byder på forskellige boller med smør og ost, kaffe, spejlæg, grape og selvfølgelig dagens udvalg af virkelig herlige kager – deriblandt croissanter, spandauere og apfelstrudel. Stemningen er afslappet, omgivelserne flotte og godt indrettet og betjeningen utroligt sød og venlig. Mange tager også deres børn med, så det er bestemt noget, der også kan lade sig gøre.

GRØD (Morgenmad)

Endelig er GRØD landet i byen med en lille filial i Aarhus Central Food Market (og i Graven her i 2019). Om morgenen serverer de grød i alle afskygninger  – øllebrød, chiagrød, havregrød m.m. Klassiskeren består af havregrød, æbletern, saltmandler og dulce de leche og kan købes for omkring 50 kr – og serveringen er alle pengene værd! Om aftenen står den på congee, dahl og andre retter, der rimer på grødkonceptet.

ffoodk2a

FFOOD (Morgenmad + brunch)

Vesterbro Torv er blevet velsignet med en sandwich- og juice-bar, der altid leverer varen. Menukortet er enkelt, råvarerne er friske og betjeningen venlig. Deres morgenkomplet er nyeste skud på stammen, og den er rigtig lækker. Til 115 kr. får man både brød, pålæg, æg, avocado, chiagrød, grønt, frugt og en friskpresset juice.

Drudenfuss (Morgenmad)

På Drudenfuss varierer menukortet ofte, men man kan være ret sikker på, at retterne altid er vellavede og med et Drudensk twist. Fx serverer de i øjeblikket croque monsieur og hyldebærgrød med honning og frugt.

Bernth & Co (Morgenmad)

Selvom Bernth & Co fortrinsvist er et frokoststed, så er der også en rigtig hyggelig atmosfære på stedet inden rykind ved middagstid, og deres morgenkomplet smager dejligt. For de 50 kr. den koster, får man surdejsbrød, ost, smør, æg, marmelade samt te eller kaffe.

Klassisk 65 (Brunch)

Søndagsbrunchen på Klassisk 65 er et kapitel for sig. Udvalget, der er klemt sammen på de relativt små borde, er så stort, at der snildt kunne dedikeres en tætskrevet A4-side til anretningen. Et bredt udvalg er ikke altid nødvendigvis en god ting, men på Klassisk er kvaliteten høj, ligegyldigt om man er til charcuterie, hjemmebag eller omeletter lavet på bestilling.

Juliette (Morgenmad + brunch)

Den franske bistro i Jægergårdsgade mestrer morgenmadsklassikere som oeufs en cocotte, croissanter og croque madame. I weekenden kan man derudover købe deres fremragende brunchtallerken, som bl.a. rummer merguezpølser, fromage blanc og økorøræg.

Vesterlauget (Morgenmad)

En favorit i Vestergade er Lauget, der sælger en skøn morgenmadsanretning til 50 kr. Den inkluderer friskbagt bolle, gammelknas, blødkogt økoæg, hjemmelavet tomatmarmelade samt yoghurt med mysli. Hertil kan man købe god og billig kaffe. Er sulten knap så stor kan man også nøjes med en bolle til 25 kr. eller en portion harvegryn til 15 kr.

Det Glade Vanvid (brunch)

Muligvis den mest dekadente brunch i Aarhus! Hver lørdag og søndag mellem kl. 11 og 13 serverer Det Glade Vanvid den vildeste brunchbuffet, du længe har set. Der er vitterligt alt, hvad hjertet og maven begærer. Tjek eventuelt det ret lange brunch-menukort på hjemmesiden inden. Derudover er der ad libitum kaffe, juice og bobler. Et meget oplagt sted, hvis du skal fejre noget med en god brunch. Og så er beliggenheden ved Lystbådehavnen super hyggelig.

Emmerys (Morgenmad)

Selvom Emmerys efterhånden er blevet en stor kæde, så er de stadig garant for hyggelig stemning, god kaffe og saftigt bagværk. Især deres café på hjørnet af Guldsmedgade (der i øvrigt også er den første og oprindelige Emmerys) er hyggelig og tilpas stor til at man som regel kan finde sig en ledig krog.

FIKA (Morgenmad)

Hvis man spiser vegansk, er gluten- eller laktose-intolerant – eller bare vil have sig et sundt, økologisk og mættende måltid – så er FIKA værd at skrive sig bag øret. Deres morgenmad sætter man selv sammen ud fra et afkrydsningsskema, der bl.a. rummer gouda, røræg, avokado, friskbagt brød, skyr m.m. Hertil kan købes friskpresset juice, ingefærshots, te og selvfølgelig kaffe.

Har I andre gode morgenmads- eller brunch-anbefalinger til Aarhus? :)

Her finder du flere gode hoteller i Danmark. (sponsoreret link)

skaermbillede-2016-03-09-kl-12-36-21

10 kommentarer

 • Nicoline Bruun

  Tak for gode tips!

  Lige et par forslag, som er værd at udforske (og som jeg gerne vil have en anmeldelse af, hehe) ;)

  Hamanns, Emma 1990 i Gammel Munkegade, som også er et besøg værd.

  The Lazy Wombat i Ceresbyen.

  Og ikke mindst Café Frida!

  God dag! ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej! Super guide. Synes ikke jeg kan se, hvor billederne er fra? Fx. brædtet med avokado/æg, juice, mandler mv. Hvor er det?
  Vh Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Anne :) Tak skal du ha’! Beskrivelserne af stederne kommet lige efter billederne, så det med avocado og mandler er fra FFOOD :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cafe Casablanca’s Crunch. Ikke en traditionel brunch med æg og bacon. Men en masse lækkert hjemmelavet mad. f.eks. laksesalat, kalvepostej, skyr med ingefærsirup, frugt, hjemmebagt brød og kager og meget mere. Prøv det. Det koster kun 200 kr. Drikkelse er med i prisen. (kaffe, te, æblejuice, appelsinjuice og ingefærshots :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Vi prøvede faktisk deres Crunch for noget tid siden, men var egentlig ikke vildt imponerede. Det var fint, men så heller ikke mere. Men det kan godt være, det er ved at være så lang tid siden, at de har ændret/forbedret den siden da :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christian

  Spisesalon Kählers morgen buffet i Bruunsgade er bestemt også værd at besøge. Her er friskbagte boller, ost, hjemelavet marmelade,frugt og yoghurt med müsli og blødkogte æg. God kaffe og venlig betjening.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Den ultimativt lækreste brunch er hands down på Sjette Frederiks Kro i Riis Skov!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caja

  Cassablancas brunch er virkelig god!! Personligt sværger jeg dog til Langhoff&Juul hvor der er hele to (og ikke blot en) drikke inkluderer i prisen, en kold og en varm 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida V.R.

  Casablancas crunch til 200 kroner. Buffet inkl. drikkevarer. Lækkert brød fra Mor Anna og masser af hjemmelavede lækkerier. Den kan virkelig anbefales. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvis man er til det helt store brunch-udtræk skal man gøre sig selv den tjeneste at prøve Skovmøllen i Moesgaard – vanvittig lækker brunch i 3 (frisklavede) serveringer, som ofte er lidt anderledes end de gængse røræg/bacon/pølser anretninger man finder andre steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Back to basics