Hvad er Society B?

10 boliger vi har kigget på

death_to_stock_home_buyer_6

Vi tænkte at det måske kunne være sjovt for jer at se nogle af de steder, vi kigger på i vores boligjagt. Både de uopnåelige boliger, dem vi er til fremvisning på og dem vi ser potentiale i, men som ikke helt dur af den ene eller den anden grund. Nedenfor har vi samlet ti styks i og omkring Aarhus, som vi synes kan noget særligt.

Vesterbro 23 B

Hvis denne bolig lå i Aarhus, havde vi slået til med det samme. Eller, det havde vi nok ikke, for så havde den kostet mindst det dobbelte af, hvad den koster ude i lille Stjær. Desværre er vi ikke helt klar til at blive provinsboere, så det bliver nogle andre end os, der får fornøjelsen af at bo i det gamle mejeri. Men altså – se lige de fritlagte spær og vinduespartier. Åh!

Borggade 3, 1. tv.

Denne lejlighed er på mange måder en klassisk Aarhus-lejlighed, men alligevel lidt udover det sædvanlige. Den kvadratiske stuk, terrazzoen på toilet og badeværelse og den lille altan gør den ret fin. Og så er Borgergade så hyggelig!

Skovvejen 46M, ST

Denne lejlighed er ret speciel, må man sige. Vi er ret forelskede i den store stue med herskabsfeel. Og så er det ret fint at den ligger inde i en karré, så man har noget privatliv og grønt at kigge på.

Vesterport 8B, 2. tv.

Af og til kigger vi selvfølgelig også på boliger, der er udenfor vores rækkevidde. Det kan man godt blive lidt trist af, haha! Men det giver også inspiration til hvad kan evt. kunne gøre med et håndværkertilbud f.eks. Denne lejlighed har vi kigget på flere gange, og især Lasse er helt forelsket i den.

Tousvej 55

Hvis vi var klar til villa, volvo og vovse ville dette hus være et ret god bud. Man får mange kvadratmeter for pengene (målt ud fra Aarhus-kvadratmeterpriser vel at mærke), huset er pænt istandsat og så ser haven simpelthen så hyggelig ud.

Grønnegade 93, 3.

Denne lejlighed har vi faktisk været til fremvisning på, men den er stadig ved at blive renoveret, så det var lidt svært at danne sig et helstøbt indtryk. Vi har generelt set på en god håndfuld taglejligheder, da de tit har mange fine detaljer og bare virker rigtig hyggelige. Eneste aberdabei er de skrå vægge. Når vi skal bo to høje mennesker kommer mange af dem til at virke lidt trange.

Højmarkvej 30

Dette hus har faktisk rigtig meget potentiale, synes vi. God plads, hyggeligt både inde og ude – og så en ret afgørende faktor for os, hvis vi ender med at kaste mange penge efter en bolig – gode materialevalg. Der er ikke nogen grund til at bruge mange penge på en nyistandsat bolig, hvis forbedringerne ikke er nogle, der falder i éns smag.

Klostergade 2, 3. 1.

Denne lejlighed har godt nok mange lækre detaljer og god beliggenhed! Prisen er også derefter, men hold fast hvor er det en flot bolig. Og man ville slippe for at skulle gøre noget ved den i en hel del år.

Eugen Warmings Vej 27

Vi går ofte tur i Botanisk Have og slår på tilbagevejen et smut om Eugen Warmings Vej. Vi har tit snakket om, at det ville være drømmen at eje et hus på den vej. Der er så hyggeligt, og så ville det være skønt stadig at have parken så tæt på. Desværre er de fleste huse på vejen svinedyre, men det forstår man også godt.

Dronning Margrethes Vej 9, st.

Trøjborg har vi faktisk ikke kigget så meget på, men af og til dukker der nu nogle fine boliger op. Denne lejlighed ligger godt nok ud til vejen og i stueetagen, men den ser nu ret hyggelig ud på trods af dette. Og Så får man en hel del for pengene.

   

21 kommentarer

 • Kim

  Spændende at følge med i. Jeg er altid spændt på boligjagt emner! Hvad valgte i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, vi har allerede set den! Altså på nettet, ikke ;) Det er et super fint hus! Det ligger bare liiige en tand for langt ude i forhold til det, vi leder efter lige nu :) Men tak, Mia!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, nej nej! Køb den i Stjær! Jeg dør! Atelier og det hele, manner det ville da være drømmen! Og det køkken, wow!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er så sindssygt fedt! Men Stjær…. come on! Det er sgu for langt ude :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Den er jo fin :) Vi er bare ikke så store fans af Vestervang.. det er som om, det er lidt for boligbyggeri-agtigt. No offence :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ella

   Haha, jeg forstår! ;) Glæder mig til at se, hvad i ender med. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ja, det gør vi sgu også :D Haha! Men sødt af dig at linke – tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Levina

  Hold nu k*** nogle lækre lejligheder i lurer på. Gid det var mig!! Jeres nuværende bolig, er det køb eller leje (og i tilfælde af det sidste, hvordan har i så fået fat i den)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Levina :) Vi fandt den faktisk gennem boligportalen – det er en lejelejlighed. Vi var meget heldige at få den, fordi vi har hurtige. Der var nok 20 andre interesserede!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Har I set denne? https://home.dk/sag/617-01468

  Jeg er helt vild med området kongsvang i Viby og fredensvang i viby/Højbjerg. Hvis økonomien ikke var en faktor, så købte jeg et hus i Rosenvang et (området med Lindevej, irisvej, osv). God boligjagt og godt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Wauw nogle fine boliger – vi har vist helt samme boligsmag :) Vi kørte så meget død i lang fordelingsgang og to-stuer-en-suite plantegningen, som man ser overalt. Hvordan er andelsboligmarkedet egentlig i Aarhus? I København får man i hvert fald en del mere for pengene, hvis man vel at mærke er lidt heldig og skriver sig på ventelister.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Vi har altså også kigget misundeligt med over skulderen på din Instagram, og ja, jeg tror vi går ret meget efter det samme! :) You’re preaching to the choir.. vi er SÅ trætte af den plantegning. Det er bare den klassiske Aarhus-løsning, haha!
   Andel er jo ikke nær så udbredt i 8000, simpelthen fordi der er langt færre andelsforeninger. Vi har ikke udelukket det fuldstændigt, men der skal helst være en god balance mellem andelens pris og den månedlige udgift – som man jo desværre “mister”. Det er nok det, der afholder os fra andel pt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Må vi andre også kigge med på din instagram Louise? ;-) og hvad hedder du derinde?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Haha – det er virkelig kedeligt at følge med, hvis man ikke kender mig personligt. Det er primært babyspam, haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Vi var også meget skeptiske over andelsforeninger, da vi købte første gang for 2-3 år siden, da de indtil da havde været en anelse udskældte, og at man blev advaret om, at man virkelig skulle passe på.
   Selvfølgelig “mister” man den månedlige udgift, men det gør man jo også i en ejerforeningen med fællesudgifter. Det er selvfølgelig typisk ikke samme niveau, men det er alligevel også penge, man mister. I en andelsforening går de selvfølgelig til at betale forenings lån af, men samtidig også til vedligehold af bygningen, nye tiltag osv.
   Det, der er det irriterende ved en andelsbolig, er, at man ikke kan få de samme attraktive renter, som man kan ved en ejerbolig. Omvendt koster andelen typisk ikke det samme, og får man nogengange mere for pengene.
   Vores lejlighed fx (som det lige skal nævnes også var virkelig billig, fordi det var et dødsbo), koster 1,6 mill, når vi får 1. etage om et par måneder og 6000kr i månedlig ydelse (3000 kr for hver etage). Men så har vi også 130 kvm taglejlighed på indre Nørrebro, hvor kvadratmeterprisen er ca 42.000 kr. Havde det været en ejerbolig havde den måske kostet i omegn af 5,5 mill.
   Ikke at jeg er ekspert, men i andelsmarkedet skelner man mellem offentlig vurdering og valuarvurdering. Har foreningen førstnævnte er man rimelig sikker på, at man køber til en god pris, da den offentlige vurdering ikke har fulgt med boligmarkedet. Omvendt skal man selvfølgelig heller ikke købe en andelsbolig og tro, at man kan tjene penge på det – men det tror jeg nu heller ikke, man gør ved en ejerbolig, sådan som markedet er nu.
   Nu er markedet jo ikke så udbredt i Aarhus, men måske man kan finde noget, som har en offentlig vurdering og en sund økonomi = lav månedlig ydelse. Hvis det stadig er ikke er så populært i Aarhus, er man måske heldige, at man ikke er i konkurrence med så mange. Aner ikke om man overhovedet kan finde noget, men husker bare en ven, der købte en andel i noget, der hedder Havehuset, som vidst er byhuse i Ø-gadekvarteret. Det, synes jeg, lyder hyggeligt :-)
   Ej okay, det blev virkelig en lang smøre, men det var bare for at slå et slag for andelsmarkedet, som selvfølgelig er lidt noget andet i København (i vores forening står der pt 1300 personer på den eksterne venteliste :-O ). Håber snart I finder noget, som lige har et eller andet ekstra og ligger det rigtige sted til den rigtige pris. I burde faktisk virkelig melde jer til 3xBeliggenhed, haha. Yndlingsprogram!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jamen det er heller ikke fordi vi har afskrevet en andelsbolig :D Men der er virkelig bare meget få andelsboliger i Aarhus, og en stor del af dem er nogle på 50-60 m2, og det er bare alt for småt ift. det vi leder efter. Så hvis den rigtige dukker op, er vi bestemt åbne. Det har den bare ikke gjort endnu :) Umiddelbart er vi mest klar på en ejerbolig, men først og fremmest vil vi bare gerne ha’ et andet sted at bo. Så må vi se, om det bliver det ene eller det andet.

   Tror faktisk også vi er blevet tilbudt at være med i et af de der boligprogrammer (kan ikke huske om det var 3xBeliggenhed eller noget andet i samme dur) – men vi gider bare ikke udstilles som de der pisse kræsne købere, der vil ha’ guld og grønne skove og ikke har pengene til det :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Nej det er rigtigt, at det tit er de der små snollede lejligheder, der er i andelsforeninger (mon det hænger sammen med pointen med andelslejligheder i sin tid, da de blev stiftet). De gode andelslejligheder er også typisk nogle, der kommer til salg via ventelister, og det er sgu lidt et show at finde frem til dem.
   Jeg håber snart, I finder det perfekte. Sådan en boligjagt er mega trættende i længden, når man er i det marked, der er i Aarhus og København. Men det lader til, at I har et okay budget, så mon ikke det snart lykkedes! Glæder mig til at følge med.
   Haha kender godt typen, men tror altså ikke, at I ville fremstå sådan :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er Society B?