Turen går til Alicante med Eliza was here - Sidsel & Lasse
Sandaltip: Suede Ruffle Sliders

Turen går til Alicante med Eliza was here

getimage

getimage-2

getimage-1

I morgen kl. 05 hopper vi på en bus mod lufthavnen, og 8-9 timer senere skulle vi meget gerne lande i forårsagtige omgivelser i Sydspanien. De næste seks dage skal vi nemlig tilbringe i Alicante og omegn – faktisk mest omegn – da vores hoteller ligger oppe i bjergene langs den valenciske kyst. Vi er sendt afsted på turen af Eliza was here, som nogle af jer måske stiftede bekendtskab med hos Christina i sommer, hvor hun skrev hyggelige beretninger fra Kreta. Vi er vildt spændte på, hvad der venter os i den kommende uge. Alicante er jo et rejsemål som tiltrækker mange turister, da mange lavprisflyselskaber flyver dertil. Men når nu turens fokus primært ligger på at komme off the beaten track, så satser vi på at komme til at opleve en autentisk bid af Spanien, og undgå de gængse turistmål. Hvilket også leder mig til Eliza was here og hvorfor de skiller sig ud.

Rejseselskabet specialiserer sig nemlig i autentiske pakkerejser, der både inkluderer fly, hotel og billeje. Priserne ligger fra omkring 3000 kr. per person for syv dage, men varierer naturligvis afhængig af destination og sæson. Så det er bestemt til overkommelige penge. Og så slår Eliza was here sig på at finde unikke, lokale ferieboliger, som de hvert år aflægger besøg for konstant at kvalitetssikre de produkter, de udbyder (hårdt job at skulle være hotelinspektør, hehe). Destinationerne tæller mange spændende lande og byer i Europa, og der tilføjes årligt nye steder til listen, efterhånden som Eliza finder nye perler at tilbyde rejsegæsterne.

Hvor skal vi bo?

Vi ser virkelig meget frem til at tjekke ind på hotellerne. At dømme ud fra billederne på websitet ser de nemlig aldeles fantastiske ud! Og så har hverken Lasse eller jeg gjort det særligt meget i at bo på afsides liggende steder, da vi som regel ikke har bil til rådighed. Men det ser netop ud til at være det unikke ved de hoteller, Eliza was here har fundet til os. De ligger alle tre ugeneret i de spanske bjerge og har kun få værelser, så vi forestiller os, at der kommer til at være en skøn ro og smukke omgivelser.

På turen starter vi ud med at bo på Finca el Tossal, der ligger i nærheden af den lille bjerglandsby Bollula. Den charmerende Bed & Breakfast drives af et tysk par, der for en række år tilbage besluttede sig for at slå sig ned ved den solrige kyst. Herefter byggede de Finca op fra bunden, og hver eneste kommode, bjælke og farve er nøje udvalgt af parret selv. Vi ser frem til at sidde på deres terrasse og lade blikket vandre ud over landskab og Middelhav. Herefter går turen videre til Casa Leon. Faktisk skal vi ikke køre mange meter, da denne B’n’B også ligger ved Bolulla. Her venter et moderne, minimalistisk hotel med infinity pool og en meget smuk udsigt.

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal vi overnatte på Posada La Venteta. Her kommer vi igen på en lille køretur, der gerne skal bringes os til bjerglandsbyen Aigües. Hotellet var oprindeligt et herberg, og er siden blevet nænsomt restaureret og tilføjet lidt hotelluksus. Ejeren selv beskriver det således: “Bygningen har fået dens oprindelige funktion tilbage. Man kan få et lækkert måltid, få hvilet ud og nyde stilheden.”. Det glæder vi os til!

Hvad skal vi se?

Man kan roligt sige, at vi er godt dækket ind på boligfronten! Men hvad med seværdigheder? Faktisk har vi snakket om at blive i lokalområdet nogle af dagene, så vi kan få gået nogle ture i bjergene og de små landsbyer. Vi skal dog også udnytte, at vi har bil til rådighed (selvom det nok skal blive en udfordring at navigere i totalt ukendt territorie – Google Maps bliver formentligt vores bedste ven!). Derfor har vi planlagt en køretur til Calpe, så vi kan se det seje og farverige lejlighedskompleks La Muralla Roja, som den spanske arkitekt Ricardo Bofill har tegnet. Og så kunne det være hyggeligt at køre en tur til nogle af de små kystbyer, der ligger i nærheden af Alicante. Specielt byen Altea har vi et godt øje til. Derudover regner vi også med at køre eller gå en tur til Algar-vandfaldene. Mon ikke vi så får nok at se til i løbet af de fem dage, vi har til rådighed? Specielt når man medregner de timer, hvor vi bare skal sidde på en terrasse i solen og læse ;)

Vi glæder os som altid til at have jer ”med på rejsen” – husk at følge med på @lasseribergard og @sidselhh – og så lægger vi naturligvis billeddagbog og guide på bloggen, når vi er hjemme igen. Hasta luego!

 

Sponsoreret indlæg

4 kommentarer

 • Christian

  Hej Sidsel.
  Jeg skal afsted med min kæreste til en lille by uden for allicante her til sommer. Ingen af os har været der før, så kunne være fedt med nogle fif :)
  Noget bestemt som man burde se eller opleve? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Christian
   Spændende! :) Ricardo Bofills arkitektur i Calpe er et besøg værd – googl evt. Muralla Roja og Xanadu. Vi blev også tippet om en (to timer lang) gåtur fra Calpe til Moraira, som skulle være ret smuk. Kystbyen Altea er også rigtig fin og velbevaret. Hvis I kommer i nærheden af Bolulla kan middag på Finca el Tossal eller Bar L’Era anbefales.
   God tur!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis vejret er til det, så bør I køre ned til Torrevieja og opleve de lyserøde saltsøer (selvfølgelig alt efter, hvor langt I er væk). Det er en super fed oplevelse at flyde rundt i den lyserøde og lavvandede sø og bare nyde det – måske det mest er en sommer-attraktion, men hvis vejret er okay, så er det sikkert også lækkert på denne tid af året :-)

  God tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Helene
   Jeg var med familien i Torrevieja for nogle år tilbage, så den sprang vi lige over i denne omgang, men tak for det gode tip! Kan være vi skal samle en række tips til udflugtsmål i området, når vi udgiver indlæg fra turen på søndag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sandaltip: Suede Ruffle Sliders