De 4 bedste apps til at redigere billeder på mobilen - Sidsel & Lasse
Bleg i Botanisk Have

De 4 bedste apps til at redigere billeder på mobilen

Det er efterhånden en helt kunstart at redigere billeder på mobilen, og heldigvis kommer der flere og flere gode apps, som kan hjælpe dig på vej til at få dit billede til at se ud på den helt rigtige måde, der passer ind i dit Instagram feed. Herunder er de fire apps, jeg oftest bruger til at redigere mine billeder med.

billedguide-8a

1. VSCO (gratis – findes både til iOS og Android)

VCSO bruger jeg til at redigere stort set alle mine billeder. Jeg er især fan af deres filtre, som er virkelig gode. Jeg har hentet lidt ekstra af deres gratis filtre, f.eks Hypebeast-pakken, hvor jeg tit bruger “HB2”-filteret. Derudover har app’en de fleste af de basisfunktioner, man skal bruge – kontrast, farvemætning, cropping, belysning og så videre.

screenshot_20170111-183928

2. Polarr (gratis – findes både til iOS og Android)

Polarr er en ny app, jeg har opdaget (ved faktisk ikke, hvor længe den har eksisteret). Jeg synes, den er vildt smart. App’en er spækket med funktioner, og en af de super brugbare er “HSL”, som giver dig mulighed for at skrue op og ned for mætningen af bestemte farver i billedet. Hvis du f.eks har taget et gulligt billede, kan du skrue ned for den gule farve i billedet og dermed få et pænere og renere billede i mere ægte farver. Det er især godt, hvis du f.eks tager billeder indenfor i kunstig belysning. Samme funktionen findes blandt andet også i app’en Darkroom, som dog kun kan hentes på iPhone lige nu.

billedguide-1a

3. Snapseed (gratis – findes både til iOS og Android)

Snapseed er en ret udbredt fotoredigerings-app og er især god til tre ting – “healing”, “markering” og “pensel”. Healing bruges til at fjerne små elementer i billedet, som man ikke vil have med. Måske en mand i baggrunden eller en bums på hagen ;) Markering lad dig skrue på lys, farve og kontrast i udvalgte dele af billedet, hvilket kan være rigtig smart at kunne. Pensel lader dig stryge med fingeren på områder i billedet, hvor du vil ændre på lys, farve, kontrast osv.

screenshot_20170111-184422-1

4. Adobe Photoshop Express (gratis – findes både til iOS og Android)

De fleste kender nok det meget brugt redigeringsprogram Photoshop. Denne app er en (meget forsimplet) udgave fra Photoshop. Den har en masse gode funktioner, og er en godt all-round redigerings-app. Jeg er især glad for “automatisk forbedring”-funktionen, som er god at bruge på lidt underbelyste billeder. Det kan give et meget flotte og mere tydeligt billede. Derudover er der mulighed for at fjerne røde øjne, at “heale” (ligesom i Snapseed) og at putte forskellige filtre og rammer på dit billede.

 

2 kommentarer

  • Gustavo Woltmann

    Jeg bruger selv Snapseed – det er en fantastisk app.

    Gustavo Woltmann

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bleg i Botanisk Have