Floral shirt

Turen går til Alicante med Eliza was here #2

alicante-41a

alicante-30a

alicante-7a

alicante-61a

alicante-59a

alicante-31a

alicante-16a

alicante-2a

alicante-12a

ekstra

alicante-43a

Sponsoreret indlæg

I onsdags vendte vi snuderne hjemad efter seks dejlige døgn i Spanien med Eliza was here, og nu tænker vi, at det er på tide at få nedfældet nogle af de tanker, vi har gjort os undervejs om området og de oplevelser, der har gjort indtryk. Spanien er jo ikke ligefrem ukendt territorium, og alligevel kan man gå ret meget på røven over, hvad landet gemmer på. Selv når man har krydset destinationer som Madrid, Barcelona, Malaga, Alicante, Mallorca, Murcia og De Canariske Øer af listen – hvilket var tilfældet hos os.

alicante-6a

Finca el Tossal

Landet er jo enormt stort, og efter de første 50 kilometer bag rettet fra Alicante lufthavn har man både set hav, bjerge, ørken, landsbyer og højhuse. Sidstnævnte forblev dog en fjern silhouet i horisonten, da vores rute først og fremmest ledte os en tur i bjergene – nærmere bestemt Bolulla. Her ventede først tre døgn på skønne Finca el Tossal, som vi fortalte en smule om i forrige indlæg. Og hold nu op, hvor levede stedet op til sit ry. Det er uden sammenligning et af de hyggeligste BnBs, vi har boet på. Tænk at vågne i en himmelseng hver morgen med udsigt til bjerge og appelsinlunde, der lige så stille farves pink af solopgangen, og tilmed kunne nyde solnedgangen udover selvsamme landskab fra badekarret, der ligger i åben forbindelse med resten af værelset. I de øjeblikke snakkede Lasse og jeg ret meget om, hvor heldige vi i grunden var! Og den snak forstummede aldrig rigtigt, for hver dag bød faktisk på noget ekstraordinært, som har brændt sig fast på nethinden. Minder af den helt gode slags :) Fx om at plukke friske, modne appelsiner hver dag og glædeligt konstatere, at de smager afsindigt meget bedre end dem, vi kan købe herhjemme, som tit er så sure, at man ikke kan smile i flere dage efter at have sat én til livs. Samme appelsiner fik vi serveret som friskpresset juice hver morgen sammen med overdådigt morgenbord bestående af æg, hjemmebag, manchego, serrano, tomatsalat og selvfølgelig op til flere kopper café con leche. Frokosten hentede vi i søvnige, men hyggelige Bolulla og satte til livs “hjemme” på terrassen. Finca el Tossal tilbyder, udover morgenmad, hver aften fire retters menu (til 28 euro per person), og da stedet ligger ret afsides valgte vi at benytte os af tilbuddet alle tre dage, hvilket vi bestemt ikke fortrød. Vi fik sindssygt lækre retter, hvor lokale råvarer og simplicitet gik igen. Aubergine i hvidløg, frisk pasta med oliven, aborre med confiteret citron, chokolademousse med rødvinsreduktion og en masse andet godt. Man kan vist roligt sige, at vi blev en smule forelskede i stedet og den gæstfrihed, det tyske par, der driver stedet, udviste os.

alicante-56a

Casa Leon

Efter tredjedagen tog vi afsked med himmelsengen og katten Skippy, for at køre videre til Casa Leon, hvor vi skulle tilbringe de næste to dage. Turen derover tog lige nøjagtigt 15 minutter, da vi blot skulle gennem Bollula og op ad modsatte bjergskråning, før vi nåede den funkis-agtige B’n’B. Lige til at overskue – men rimelig meget med tungen lige munden.. de spanske bjergveje er ikke for sarte bilister! Belgierne Tom og Ilse, der ejer Casa Leon, tog venligt imod os og sørgede for, at vi havde en supergodt ophold. Blandt andet agerede de vejhjælp en enkelt gang, og kom med suppe søndag aften, hvor vi kunne konstatere, at alle supermarkeder og restauranter i området var lukkede.. dumme danskere! Selve Casa’en havde et moderne og næsten nordisk udtryk, og på den måde var det en anderledes oplevelse end Finca’en, men heldigvis lige så lækker. Bjergudsigten blev vendt 90 grader, og vi vågnede nu til en virkelig spektakulær udsigt ud over Middelhavet og den flotte infinity pool. Igen stod den på god, hjemmelavet morgenmad og en masse daseri i solen. Efter første overnatning på stedet tog vi også på udflugt til Calpe, hvor vi blandt andet udforskede det vilde Muralla Roja – men mere om det i et seperat indlæg :) Endnu en gåtur til Bolulla blev det også til, hvor vi spiste god og billig tapas på Bar L’Era, inden vi igen traskede op ad kategori 5-stigningen for at se håndbold på værelset.

alicante-58a

Posada la Venteta

På sidstedagen fik vi os en god snak med Ilse og Tom, pakkede sammen og kørte mod landsbyen Aigües, hvor vores sidste B’n’B lå. Desværre havde vi ikke lige så god tid på Posada La Venteta, som på de to andre hoteller, så det blev til en enkelt gåtur i området og så ellers hygge i vores lille hytte. Ved 15-tiden bankede det på døren, og udenfor stod ejeren af La Venteta med bakken, I kan se på ét af billederne ovenover. Det var simpelthen så fint og lige hvad vi trængte til ovenpå køreturen. Så igen en rigtig god oplevelse, og igen et helt tredje slags hotel, der havde en mere shabby chic/sommerhus-præget stil end de to foregående.

Fælles for alle tre B’n’Bs er, at vi har følt os meget velkomne. Det er tydeligt, at ejerne har indrettet hver deres hotel som et personligt frirum, og dét, at de også selv bor på stederne, giver dem en rar mi casa es su casa-stemning. Derudover har omgivelserne været i særklasse, måske især i Bolulla. Lasse og jeg tager ofte på storby-ture, hvor alt er indenfor rækkevidde hele tiden, men at give det i bytte for stjerneklare nætter, stilhed og de smukkeste landskaber indimellem er helt sikkert ikke dumt. Og så har man heldigvis bilen, hvis det bliver for meget (eller for lidt) af det gode. På den måde giver konceptet bag Eliza was here rigtig meget mening. Man kunne spørge sig selv: er det ikke “bare” endnu en pakkerejseudbyder? Og jo, det er det på sin vis, men det er også meget mere end det, når man går på opdagelse på destinationerne og mærker hotelejernes ambition for at gøre Eliza-oplevelsen så god som mulig. Eliza was here opererer også med sloganet “Når alle andre drejer til højre, drejer Eliza til venstre”, og det må siges at holde stik. Måske ville jeg ovenikøbet sige skarpt til højre, med tanke på nogle af de hårnålesving, vi svang Peugeoten rundt i! Køreturene tager man dog gerne, når man ser hvad der venter for enden af den knap så slagne vej.

Ville vi rejse med Eliza was here igen? Ja, det ville vi uden tvivl. Særligt på grund af deres udvalg af hoteller. Og så forestiller vi os, at der er mange, der vil synes at deres pakkeløsning, hvor flybilletter, billeje (med nul selvrisiko) og hotel altid er inkluderet, er en dejlig let måde at bestille ferie på. Det synes vi i hvert fald. Og så behøver pakkerejse jo ikke nødvendigvis rime på charter, hvilket vi forhåbentlig har fået skildret med vores dagbog fra turen. Der er masser af skønne destinationer a la disse, der venter på at blive opdaget. Hvis vi skulle afsted igen, gad vi godt udforske enten Sicilien eller Portugal. Her kunne jeg da godt side og drikke hvidvin til sommer. Eller her ;)

   

18 kommentarer

 • Hvor ser det bare ud til at have været en fantastisk tur! Selv har jeg ikke udforsket Spanien specielt meget, men får helt vildt lyst til det, når jeg ser jeres flotte billeder derfra! (:
  Camilla | http://cammi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karin

  hej Sidsel…. hvor er din fine røde trøje fra?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Wow, det ser vel nok vidunderligt ud – er slet ikke misundelig ;)

  Sidsel, kan du muligvis forsøge at guide mig i Mom jeans fra Topshop? Hvordan synes du de holder kvalitet og form? Jeg skulle ned og bruge en str. 27 i Way fra Weekday, og læste et sted, at du har 28/32 i Topshop, er det rigtig? Skal jeg så tage min normale jeans størrelse 27 eller 28, måske der ikke er en så stor forskel?

  Mange tak! God søndag!
  Mvh Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det var også helt og aldeles vidunderligt! :)

   Mine i blå har holdt sig rigtig pænt. Både facon og farve :)
   Jeg vil sige at det kommer en del an på denimstoffet. Mine er 100% bomuld og helt uden stretch, og de har så udvidet sig naturligt siden.. og det ville de nok gøre i både en 27 og 28. Forskellen ville ikke være til at spotte, tror jeg.. Men hvis du vælger nogle med elastan, så ville jeg nok holde mig til 27.

   Håber det var svar nok! God søndag til dig også :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Tusind tak for svaret!
   Er det nødvendigt for dig i dag, hvor de har givet sig, at bruge et bælte? Jeg er normalt en 27 i skinny jeans og str. 30 i vintage levis jeans – skal jeg tage 27 el. 28, tror du, omend det er svært at bedømme, hihi :-)

   God dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Selv tak! :)
   Nej for de er ret høje i taljen, så det er slet ikke nødvendigt.
   Du lyder ret meget som mig str. mæssigt, så jeg vil nok sige at du skal gå med 28 ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Tak, det gør jeg så!
   Jeg har lige et sidste jeansspørgsmål ;-) thursday jeans fra weekday, er de fortsat en favorit hos dig – tænker pasform, størrelse og kvalitet. Jeg overvejer dem, men det skal være over nettet, da weekday desværre ikke findes i Paris… jeg er str. 27 i alle mine jeans, men en 27 i Way jeans fra weekday er faktisk en smule for stort. Skal jeg tage 27 fortsat, de udvider sig måske ikke så meget?

   Tak endnu endnu en gang!!
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Du fyrer bare løs ;)
   Jeg ejer stadig et enkelt par Thursday, ja, og synes de har holdt pasformen godt. Det er disse i 27/32: http://www.asos.com/weekday/weekday-thursday-high-waist-skinny-jeans/prd/6767091?iid=6767091&clr=Bluecoast&SearchQuery=weekday%20thursday&pgesize=3&pge=0&totalstyles=3&gridsize=3&gridrow=1&gridcolumn=2
   Jeg tror dog det bliver lidt af et sats at bestille dem fra nettet uden at prøve dem først. Jeg har oplevet at bruge alt fra 26 til 29 i Thursday, siden de lancerede modellen! Du kan evt. smide et link til dem, du overvejer at købe, så kan jeg se materialesammensætningen og navnet på vask-typen – så kan jeg måske komme med et kvalificeret bud :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Ej, det ville være så fornemt!

   Jeg har kig på disse: http://shop.weekday.com/fr/Womens_shop/Jeans/Thursday_Ash_Grey/542440-2554773.1?image=1328240#c-47958

   og ellers dem i sort: http://shop.weekday.com/fr/Womens_shop/Jeans/Thursday_Black/542440-4330748.1?image=1328240#c-47958

   Ved ikke om der er den store forskel mellem thursday og tuesday? Tusind tak!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Uha. Jeg hæfter mig også lidt ved, at du sagde, at Way var for store i 27. Så vil jeg næsten sige at du skal tage Thursday i 26 – i hvert fald i den sorte model. Ash grey er jeg lidt mere i tvivl om :/
   Tuesday er lavere i taljen, men ellers minder de om hinanden. Dog kan det igen svinge meget mht. størrelser. Det hele kommer an på materialet..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Åhh, jeg beklager en svær opgave, jeg har sat dig på!
   Jeg synes i hvert fald at Way er til den store side i taljen, men det er også svært, når man har lidt hofter og samtidig en talje, det gør det svært med visse højtaljede jeans synes jeg. Jeg ser at procentdelen af bomuld er lidt højere i Tuesday end Thursday, det vil vel ændre på størrelsen? Måske Tuesday i en 27 er bedst?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja jeg har lidt samme issue..
   Ja det kan godt tænkes. Jeg bruger 27 i de fleste jeans, og de to par Tuesday, jeg ejer, er også str. 27 :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Tusind tak for din hjælp og tid! Jeg sætter stor pris på det!

   Jeg må lige se på det.. Er du mest til Thursday el. Tuesday? ellers må jeg ud at prøve alle jeans, der er at finde i paris.

   Rigtig dejlig weekend til jer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Selv tak! Altid rart når mine fem år som butiksassistent i Weekday kan have lidt nytte ;)

   Jeg bruger nok mine Tuesday mest. Måske fordi jeg i dag ofte hopper i et par vintage Levi’s, hvis jeg skal have helt højtaljede jeans på. Det burde være til at opstøve fede jeans i Paris, tænker jeg! Måske Uniqlo er et kig værd?

   God weekend til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Det kan du tro! Det er meget værdsat! Jeg vil tage at overveje Tuesday i en str. 27 – holder øje med Asos, da de har en lettere returningspolitik, hvis det skulle være ;)

   Det tror jeg også! Jeg må på udgik!
   God aften!
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   I øvrigt har jeg set, at Weekday er kommet med en forholdsvis ny model, tror jeg. Seattle – lidt i stil med en Mom jeans? Den ser i hvert fald cool ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Floral shirt