La Muralla Roja, Calpe – Sidsel & Lasse
Sådan foregår det, når vi skriver sponsorerede indlæg

La Muralla Roja, Calpe

alicante-44a

alicante-51a

alicante-43a

alicante-47a
alicante-38a

alicante-36a

alicante-42a

alicante-01a

På vores netop overståede tur til Spanien stod der først og fremmest ro, gåture og bjerglandskab på programmet. Vi vovede os faktisk kun ind til civilisationen en enkelt dag – men hvilken dag! I løbet af researchfasen til turen var vi faldet over en del artikler om og billeder af Ricardo Bofills magiske arkitektur i kystbyen Calpe, så vi besluttede os hurtigt for at tage dertil, nu hvor vi havde bil til rådighed. Vi kørte fra Casa Leon efter morgenmaden sidste mandag og indledte med en smuk køretur langs kystvejen, som til sidst førte os til Muralla Roja og Xanadu – to af Bofills mest markante værker. Vi parkerede på en gratis p-plads (overfor et supermarked) øverst på skrænten og gik herefter de sidste meter ned til havet. I første omgang blev vi en smule skuffede, fordi bygningerne måske ikke var så bjergtagende på afstand fra landsiden. Men da vi kom tættere på, og først gik rundt inde i Muralla Roja, så forstod vi straks fascinationen med stedet. Bygningen rager op blandt kaktusser og nåletræer som et syret, vidunderligt candyfloss-fatamorgana, og når man bevæger sig indenfor ligner det en krydsning mellem Barbie Dreamhouse og ustwos Monument Valley. Med de lyserøde flader, skarptskårne trapper og grønne beplantninger skulle man næsten tro at Bofill bevidst var gået efter at skabe enhver instagrammers våde drøm, og som I kan se ovenfor fik vi også knipset løs derinde. Man kan simpelthen ikke lade være! Xanadu nøjedes vi med at gå rundt om, men det grønne lejlighedskompleks var bestemt også et kig værd. Det har noget mumitrold-univers over sig, synes jeg. Og så er kassestrukturen, bygningen er bygget op om, også ret sjov at kigge nærmere på.

Efter et par timer med gåtur og fotograferen tog vi igen op til bilen, købte frokost i supermarkedet og kørte tilbage til bjergbyen Bolulla. Alt i alt en virkelig god dag! Turen til Calpe kan varmt anbefales, og især Muralla Roja bør man sætte tid af til, hvis man er farveglad, arkitektur-interesseret eller bare gerne vil have lidt lyserødt guf til Insta! Faktisk er det også muligt at booke sig ind i en af lejlighederne i komplekset gennem booking.com og airbnb, hvis man har mod på det ultimative La Vie en rose – eller La vida en rosa, for nu at blive i det spanske.

6 kommentarer

 • Søren

  Hejsa!
  Jeg er på udveksling i Spanien i øjeblikket og overvejer lidt om man skulle tage ned og se dette en dag (efter al jeres lyserøde spam), men er lidt i tvivl efter at have læst om det, om det egentligt er et ting, man som “turist” tager hen og ser, eller om det mere er almindelig beboelse og ikke en “attraktion”? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Søren :) Det er i bund og grund “bare” almindelig beboelse, og teknisk set må du ikke gå derind (står der på skiltene udenfor) – men vi tog altså lige chancen alligevel og stødte på flere mennesker, som bare hilste og smilede til os. Så det er ikke en turistattraktion som sådan, men du kan godt snige dig ind, hvis du gør det på en ordentlig måde ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu Magle de billeder der 🙉 De er jo helt fantastisk smukke ✌️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • can

  Skønne billeder. Hvilket kamera, har I brugt til at skyde dem? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Hej Cecilie
   Mange tak skal du ha’! De er taget med et Sony NEX5N. Nogle af billederne er taget med et 18-55mm objektiv og andre med et 50mm 1.8f objektiv. Dem med mest sløret baggrund er ofte taget med sidstnævnte :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan foregår det, når vi skriver sponsorerede indlæg