Yogaåbenbaring - Sidsel & Lasse
Teenagehud i tyverne #2

Yogaåbenbaring

yoga-amov-2a

Hættetrøje i økologisk bomuld fra Amov (gave)

Det er lidt spøjst for mig at skrive dette indlæg, for jeg er nok det mindst spirituelle menneske, der kunne gå på denne jord. Jeg er hende den tarvelige, der himler lidt med øjnene, når snakken falder på meditation, chakra og chanting. Ligesom at jeg mere end én gang er blevet stram i ansigtet over et lidt for følt instagram-post af en pige i pigeon pose foran solopgangen. Men nu er jeg guddødeme selv blevet den pigeon-pige. Min mor har i et stykke tid dyrket yoga på regelmæssig basis og talt om den gode effekt, øvelserne har på hendes fysik og psyke. Og jeg har selv gået til en times Hatha Flow i Fitness World af og til, men jeg har ikke gjort det til en regelmæssig ting. Da jeg pludselig stod med ekstra tid på hånden tilbage i november besluttede jeg mig for, at noget af den tid skulle allokeres til at gøre noget godt for mig selv. Og der startede så min yoga-afhængighed. Nu er jeg godt tre måneder inde i projekt Yogi Sidsel, og det har allerede været ret revolutionerende for mig at dyrke motion uden at få spændingshovedpine eller lændehold efterfølgende. Min krop er desværre en gang byggesjusk indvendigt – min ryg er skævere end Bubber i Thylejren og spændinger og stress forplanter sig så let som ingenting i min nakke og i mit hoved. Men siden jeg begyndte at dyrke Yoga to-tre gange om ugen, har jeg kunne mærke en markant forskel. Min krop – specielt min core – er blevet stærkere, leddene mere smidige og jeg oplever at min krop har en anden bevægelighed. Hertil kommer så, at yogaen bliver et tiltrængt psykisk holdepunkt i min hverdag, hvor jeg får tjekket ind hos mig selv – lige fra at mærke hvordan venstre lilletå har det, til at ”få luftet ud” ved at udnytte min lungekapacitet til fulde. Det mærkes sindssygt godt. Og når det nu mærkes så sindssygt godt, så bliver jeg også bedre til at prioritere det. 30 minutter er ikke længere svært at finde, for jeg ved at det er en investering i min balance, både fysisk og mentalt. Det føles ikke som en pligt på samme måde som det gjorde med styrketræningen. Men jeg kan også sagtens forstå, hvis man stadig synes at den regelmæssige motion er svær at finde tid til. Man skal nok i virkeligheden derhen, hvor det rent faktisk føles godt og nødvendigt, før man får udført regelmæssige træningspas.

Jeg håber ikke, at denne yogaåbenbaring giver andre stress over også at skulle dyrke yoga, for at have et liv i balance og alt det der jazz. Det er blot ment som en lille anekdote og måske et tip til andre, hvis krop har svært ved at holde til andre motionsformer. Der er masser af andre ting, jeg ikke har styr på – kommasætning, surdejsbrød, TTP-aftalen og min selvangivelse fx…

Jeg har taget nogle skønne timer hos Yoga Collective på Søndergade, og ellers følger jeg tit denne sekvens på youtube. Yogaunderviseren hedder i øvrigt Candace og har skrevet en bog, der hedder Namaslay, haha!

7 kommentarer

 • stinna

  Hej Sidsel.
  Har det ligesådan med yoga… Har praktiseret er par år nu on/off
  Kan anbefale dig den app der hedder yoga studio. Tror den koster 30kr eller noget i den stil. Den har mange forskellige “programmer” inddelt i kategorier som f.eks. “flexibilty”, “strength”, “balance”, “essentials” og relaxation. Samtidig er der under alle kategorier forskellige længder fra 5min og op til en time.
  Alt er inddelt i 3 sværhedsgrader efter hvor øvet man er.
  Udover det er der mulighed for at sammensætte egne flows eller ændre dem der er!
  Synes det er ret cool. man skal bare lige vænne sig til hendes lidt irriterende stemme 😉
  Udover det er jeg virkelig glad for at komme i hamsa yoga, i Mejlgade.
  Mvh stinna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Prøv hot yoga – det bliver man (også) bidt af

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Jeg er bare bange for at hot yoga vil give mig hovedpine.. varme og høj puls går ikke altid godt i spænd for mig :/
   Hvad er din erfaring?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juhuu, velkommen i klubben. :)
  Du er meget velkommen til at komme forbi en af mine timer en dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak, og tusind tak for tilbuddet. Det kunne være hyggeligt! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gør dig selv en tjeneste og tjek Yoga With Tim ud på YouTube! Jeg elsker at følge hans videoer 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Jeg fulgte lige én af hans sekvenser i går. Han er sej! Og meget akrobatisk.. der havde min 180 cm slaskekrop svært ved at følge med :P

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teenagehud i tyverne #2