Sidsel og Lasse 2016

Sweet potato lasagne og vin fra Vinatic + konkurrence

vinatic-1a

vinatic-3a

vinatic-6a

vinatic-5a

I for et par weekender siden havde vi besøg af min søde veninde Diana, og vi besluttede os i den forbindelse for at gøre lidt ekstra ud af aftensmaden. Lasagne er jo en klassiker, men den er bedst at lave, når man har tid til at bruge lidt kærlighed på den, synes jeg. Det havde vi heldigvis den dag, så vi kastede os ud i en modificeret version med bagte søde kartofler og gulerødder. Og den blev ret fantastisk! Find opskriften længere nede :) Til maden drak vi COW fra Vinatic. En rigtig dejlig portugisisk rødvin, som vores fælles ven, Ben, selv får produceret. Sammen med en kammerat har han startet vin-brandet Vinatic, og de har en fælles vision om at gøre det lidt lettere for ikke-vinkendere at finde en god, no-nonsense vin at parre sin mad med. I første omgang har de lanceret COW og FISH – hhv. en rødvin og en hvidvin, som passer til, you guessed it, oksekød og fisk. Ret nemt! Og så er der lagt ekstra meget kærlighed i vinens label også, da Ben er grafiker.

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 flasker vin (én FISH/hvid og én COW/rød) – så vi trækker altså to heldige vindere. Alt du skal gøre, er at smide en kommentar i kommentarfeltet på dette indlæg – husk at skrive din mail i e-mail feltet, så vi kan kontakte dig, hvis du vinder. Vi trækker to vindere torsdag d. 16/2 og kontakter dem via e-mail.

Vinen er sponsoreret af Vinatic.

Konkurrencen er slut.

OPSKRIFT PÅ SWEET POTATO LASAGNE

Ingredienser:

2 løg, 3 fed hvidløg, 1 pakke hakket oksekød (4-500 gram), et glas rødvin + en spsk oksefond (kan udelades), 1 dåse flåede tomater, 1 tsk sukker, 1/2 tsk oregano, 1/2 tsk timian, salt

Fuldkornslasagneplader

En bakke søde kartofler (6-700 gram) og to gulerødder + lidt olivenolie og salt

Bechamelsovs (25 gr smør og en håndfuld mel kommes i en varm gryde. Form massen til en melbolle, som røres ud i lidt mælk. Tilføj mere og mere mælk indtil konsistensen er tyk. Smag til med salt, peber og muskat)

100 gram revet ost (vi brugte 50/50 Them Krystal og cheddar)

Fremgangsmåde:

Skræl de søde kartofler og skær dem i skiver (på langs) på lidt under 1 cm. Gør det samme med gulerødderne. Vend skiverne i lidt olivenolie og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og bag dem i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Imens laves kødsovsen. Hak løg og hvidløg. Steg i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt kød. Steg indtil kødet er brunet og tilsæt så rødvin og fond. Lad det koge lidt op, så alkoholen fordamper, og tilsæt så hakkede tomater. Herefter tilsættes sukker, oregano, timian og salt efter smag. Lad sovsen stå og simre mens bechamelen laves. Herefter tages kartofler og gulerødder ud af ovnen og gulerødderne hakkes fint og tilsættes kødsovsen. Find et ovnfast fad og byg nu lasagnen op: kødsovs nederst, dernæst bechamel, søde kartofler og til sidst lasagneplader. Gentag så der er tre lag af hver komponent og afslut med sovs og bechamel. Riv ost udover toppen og bag lasagnen i 30-40 minutter ved 180 grader.

   

70 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidsel og Lasse 2016