På sommerhustur med Toyota C-HR – Sidsel & Lasse
Tips til Koh Chang?

På sommerhustur med Toyota C-HR

viabiler-toyota-c-hr-a

viabiler-toyota-c-hr-3a

viabiler-toyota-c-hr-2a

viabiler-toyota-c-hr-7a

viabiler-toyota-c-hr-1a

viabiler-toyota-c-hr-9a

viabiler-toyota-c-hr-11a

viabiler-toyota-c-hr-13-a

Sponsoreret af Via Biler

Dét sommerhus, Lasses far og brødre ejer, er på mange måder blevet vores getaway card, når vi har brug for at undslippe hverdagssuppedas. Sådan en weekend havde vi akkurat brug for i fredags ovenpå en uge med travlhed på job, mange mails i blogindbakken og mange møder angående boligkøb. Især det sidste har fyldt meget i vores hoveder. Heldigvis sker der det magiske, når man træder oven dørtærsklen i sommerhuset ved Øer Strand, at man for en stund bare er to mennesker, der bor i en hytte, hvor den vigtigste opgave ér at holde gang i brændeovnen. Og så kunne vi i samme ombæring teste den nye Toyota C-HR, som vi har fået lov til at låne af Via Biler – hvilket var ret genialt, når sommerhuset ligger lidt afsides. Bilen hentede vi i Højbjerg fredag eftermiddag, hvor vi samtidig fik en hurtig gennemgang af bilens vigtigste funktioner. Eller, det vil sige jeg gjorde, Lasse stod mest bare og nikkede og prøvede at ligne én, der forstod sig på biler ;) Efter gennemgangen satte vi kursen mod Øer og Ebeltoft, og vi kunne virkelig mærke, hvor meget vi trængte til at komme helt ned i tempo og få ladet batterierne op uden at skulle forholde sig til nogen som helst andre end hinanden.

Ret hurtigt efter at have sat os ind i bilen kunne vi konstatere, at oplevelsen ville blive en helt anden end med de biler, vi ellers har lejet gennem tidens løb. Det føles lidt som at have rendt rundt med en Nokia 8210 i flere år, og så pludselig få en iPhone 7 mellem hænderne. Der er jo sket afsindigt meget på teknologi-fronten! Jeg nævner i flæng: automatisk nødbremse, adaptiv fartpilot (der fx selv holder afstand til forankørende biler), bakke-sensor og -kamera, trinløst automatgear, indbygget navigation  – alle features, der gør køreoplevelsen en hel del bedre og mere tryg for sådan én som mig, der ikke er verdens bedste/mest erfarne bilist. Det betyder også, at jeg helt sikkert ikke er den mest kvalificerede at spørge angående motorydeevne og mere biltekniske ting. Jeg forholder mig bare til min køreoplevelse, der forløb helt smooth. Den helt store gevinst ved Toyota C-HR må dog være hybridmotoren. Toyotas “Prius”-model har længe været populær (vist nok også blandt mange miljøbevidste hollywood-kendisser?) for selv samme, og teknologien er også ret unik. Bilen har både en elmotor og en benzinmotor, som kan køre simultant. Elmotoren lades op via kørsel, så man slipper for opladning. Hybridmotoren nedbringer CO2-udslippet med op til 37% sammenlignet med konventionelle biler. Og når nu elbilen ikke er prismæssigt tilgængelig for alle og enhver endnu, så er C-HR-modellen et rigtig godt sted at starte, hvis man vil være miljøbevidst i sit bilvalg.

Som vi også konkluderede undervejs i vores optagelser af bilen, så er Toyota C-HR for os at se batmobilen til den miljøansvarlige og den bekvemmelighedsafhængige! Man må sige, at der var lidt af et clash mellem den topmoderne hybridbil og det gamle sommerhus fra 50’erne – men det fungerede nu meget godt! Vi havde i hvert fald en vildt dejlig, langsom og afslappende weekend, hvor vi spiste god mad, gik ture, læste bøger, varmede os ved brændeovnen og lod tankerne falde til ro.

Er der noget negativt at sige om Toyota C-HR? Tja. Det er ikke verdens billigste bil, men sammenlignet med andre biler i samme klasse får man meget for pengene. Ikke mindst grundet hybridmotoren. Kig selv med i videoen ovenfor, hvor vi fortæller mere om vores weekend og bilen.

Læs mere om Toyota C-HR her og privatleasing heraf her. Bilen kan prøvekøres hos Via Biler.

6 kommentarer

 • Sebastian

  Hvaaeh, er det så på tide at gå fra blogging til vlogging?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, nej ikke endnu! Det er simpelthen lidt for tidskrævende, det der vlogging! Og jeg bliver vist lidt anstrengende at høre på i længden :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Hehe sidsel. Du har bremset med venstre fod!?Man skal altid bremse med højre i en bil med automatgear 😊 Taler af bitter erfaring og en blodtud ned i rettet 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Jeps det var nemlig lige præcis hvad jeg gjorde ;) Av for pokker, det lyder ikke rart! Vi slap heldigvis med skrækken, haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Det er en ommer, hvis man tror Ebeltoft downtown er føtex, aldi og Fregatten Jylland :P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, jeg sagde jo også SEMI-downtown :D Men det er jo ikke langt fra centrum! Men okay, det er der selvfølgelig ikke så meget der er i Ebeltoft ;) Men bare rolig, jeg er kommet i Ebeltoft siden jeg var helt lille, så jeg kender godt byen ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips til Koh Chang?