Ginsmagning med Billund Lufthavn – Sidsel & Lasse
Pink & Camel

Ginsmagning med Billund Lufthavn

billund-spiritus-2aHoldopstillingen til vores gin-aften.

billund-spiritus-2-1aI Billund fik vi smagsprøver på og tips til den perfekte gin and tonic.

billund-spiritus-3aVi inviterede Natalie og Andreas på mad og drinks og havde det smadderhyggeligt!

billund-spiritus-1aGnT med appelsinskal og frisk ingefær giver klassikeren med agurk og peber kamp til stregen.

billund-spiritus-7aKew Organic Gin, Doctor Polidori tonic og Hernö gin. Farligt lækre sager!

billund-spiritus-4aSkål!

Sponsoreret indlæg

I løbet af de kommende måneder vil vi udgive en håndfuld indlæg udarbejdet i samarbejde med Billund Lufthavn. Vi skal varme op til de lyse sommernætter og turene sydpå – og hvilken bedre måde at gøre det på end ved at finde isterningerne og de langstilkede glas frem? Der står nemlig gin på menuen! Vi ved i øvrigt ikke heeelt hvad det siger om os, at vi straks blev castet til spiritusafdelingen under planlægningen af dette samarbejde, hvor Emma og Julie fik den mere stuerene tjans at teste skønhedsprodukter, haha. Men bevares, vi er da også ret så festglade, og havde vi boet på lidt flere kvadratmeter tvivler jeg ikke på, at vi havde holdt endnu flere drinks-aftener, end det er blevet til. Det ændrer sig forhåbentlig til maj, når vi flytter ind i vores nye lejlighed og har plads til større selskaber.

I denne omgang arrangerede vi en lille ginsmagning for søde Natalie og Andreas (dem med den seje 20er-inspirerede fødselsdagsfest). Her fik vi smagt på både Kew Organic Gin (lavet på urter fra Royal Botanical Gardens), Gin Mare (spansk gin med mange priser i bagagen) og svenske Hernö gin (kåret til den bedste GnT 2016). Det var altså nogle af de ypperste dråber, man kan opstøve inden for ginens verden. Hertil kvalitetstonic fra 1724, Doctor Polidori og Fever Tree. Ordet gin stammer i øvrigt fra det franske ord for enebær, genièvre, og det er som regel også smagen af enebær, man forbinder med denne spiritustype (og som gin-haderne ofte betegner som gran-smag). Dog er der efterhånden kommet mange gin-variationer til, og alt efter hvor de lagres, tages der udgangspunkt i forskellig botanik og smag. Derfor havde vi naturligvis også sørget for forskellige typer garniture til vores drinks. Som regel drikker vi vores GnTs med agurk eller blot med gin, tonic og is. I denne omgang brugte vi både citron, appelsinskal og -marmelade samt ingefær. Sidstnævnte er især helt genialt – det må I altså prøve! Da vi fik introduktion til produkterne i Billund Lufthavn, anbefalede leverandørerne også vanilje og rosmarin som komplimenterende smagsgivere.

Apropos introduktion, så havde vi også en rigtig hyggelig aften i lufthavnen, der for vores vedkommende blev ret så festlig efter test af 6-7 forskellige slags spiritus! Det var måske også en kende pinligt, at vi var de eneste i selskabet, der var snaldrede, haha. Men det var jo i sagens tjeneste ;) Svaret på hvorfor snakken falder på spiritus ift. dette samarbejde skal findes i Billund Lufthavns TaxFree-afdeling. Her fører lufthavnen et hav af spiritustyper og -brands. Både de kendte og de mere nicheprægede – og nogle af dem eksklusivt her i landet. Dertil kommer konceptet “Shop&Collect”, der indebærer, at man kan få lagt TaxFree-varer til side inden rejsen og afhente dem, når man kommer retur. Så man kan på sin vis betragte lufthavnen som en velassorteret spiritusbutik, hvor man på belejlig vis enten kan købe drikkevarer med til sin ferie, eller fylde barskabet op, når man vender tilbage, og har brug for at dulme sine post-ferie blues! Vi har selv ret mange gode minder knyttet til netop Billund Lufthavn, da det var her, vi rejste på vores første ferier sammen som kærester. Tre somre i træk drog vi til Alanya i Tyrkiet med en fælles venneflok, og havde hvad man nok kunne betegne som vores egen udgave af en Ung Rejs-tur! Altså blev ferierne naturligvis også indledt i TaxFree-afdelingen, hvor vi hver udvalgte en flaske spiritus til turen (helst så stor og billig som muligt!). I dag er vores spiritusforbrug lidt mere mådeholdent og sofistikeret, hvis vi selv skal sige det. Så er det jo godt, at Billund kan imødekomme både Sidsel & Lasse anno Sunny Beach og Sidsel & Lasse anno voksenliv!

Vi glæder os allerede til næste drinks-aften, der muligvis kan holdes på en solbeskinnet terrasse på Trøjborg – vi krydser fingre!

Se mere om TaxFree-udvalget på Billund Lufthavns facebookside eller på www.bll.dk :)

 

2 kommentarer

 • Det må være opskriften på en perfekt aften!

  Jeg kan virkelig også anbefale at lave sin egen tonic. Det er super nemt! Hjemmelavet tonicsirup, der blandes med danskvand, og så bliver ens Gin&Tonic bare så meget bedre :)

  http://www.cathrinebrandt.dk/aarets-nytaarsdrink-i-kvickly-silkeborg-gin-og-tonic-med-hjemmelavet-tonicsirup/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det var også en virkelig hyggelig aften! :) Årh, det lyder da også ret lækkert med sin egen tonicsirup – det må vi prøve! Er det nemt at lave? Nogle gange kan jeg godt være for doven, og bare ende med at købe i stedet for selv at lave ting. F.eks. pasta. Det kunne jeg aldrig finde på at lave selv! ALT for bøvlet i forhold til hvor billigt færdiglavet pasta er :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink & Camel