"The things you own, end up owning you" - Sidsel & Lasse
Ginsmagning med Billund Lufthavn

“The things you own, end up owning you”

Det er efterhånden blevet relativt let at skabe et perfekt billede af tilværelsen, så længe det kan være på 820×600 pixels eller i et lille kvadrat på Instagram. Vi er uden tvivl syndere, når det kommer til denne disciplin, omend vi forsøger at bibeholde en vis jordnærhed og gennemsigtighed her på bloggen. Det ligger os nemlig ret meget på sinde, at virkeligheden ikke forvrænges til det ukendelige. Men som sagt sker det af og til, at vi omarrangerer og retoucherer i det gode billedes tjeneste. Dette gør sig fx gældende, når vi skal skyde boligbilleder. I ville tro, det var løgn, hvis I så hvor meget det flyder med ting og nullermænd i vores lejlighed for øjeblikket. Lige siden vi gik i boligkøbsmodus har vi nok ladet stå til en smule. Da den tid heldigvis snart er forbi, vil vi vise jer lidt billeder fra behind the scenes, eller in front of the mess er måske mere dækkende i dette tilfælde! Mit favoritbillede i serien må nok være det nederste, hvor man kan se at vores tøjstativ læner sig faretruende meget mod venstre, haha. Hvorfor det ikke er væltet endnu går over min forstand.

Da jeg fortalte Lasse, at jeg var ved at skrive på dette indlæg, bemærkede han, at dét at bo i vores lejlighed fik ham til at føle sig som hunden i denne meme. Og jeg kan sagtens følge ham. De sidste måneder har vores boligsituation været ret frustrerende. Men der gemmer sig nok også en lærestreg om begrænsningens kunst et eller andet sted i rodebunkerne. Hvilket vi i dén grad tager med videre, når vi går fra 40 til 120 kvadratmeter. Bare fordi vi pludselig har dobbelt så meget skabsplads, betyder det ikke, at vi skal anskaffe os dobbelt så mange ting.

Har I mon nogle gode råd til, hvordan vi skal gribe flytningen an i forhold til gem/smid væk-processen?

rod-i-lejlighed-5a

rod-i-lejlighed-2a

rod-i-lejlighed-1a

 

16 kommentarer

 • Det er på mange måder ret cheesy og amerikansk/japansk-glansbillede-lykkeligt, men Marie Kondo’s “The lifechanging magic art of tidying up – Spark Joy” er et ret godt udgangspunkt. Jeg har ikke læst bogen, bare set youtubevideoer om teknikken, hvor man går igennem kategorier, en ting ad gangen, og forholder sig til om tingene “sparks joy”. Da vi flyttede i november tog jeg de tanker med mig da vi pakkede ned, så jeg ikke blev sentimental over at skille mig af med ting, hvilket jeg ellers altid bliver.

  Det hjalp rigtigt meget at pakke ned i flyttekasser efter de samme kategorier. I stedet for at pakke “kontoret” ned, pakkede vi papirer, bøger, kreadims og så videre ned hver for sig, for i vores nye hus er rummene helt anderledes inddelt og kontor i den gamle lejlighed er ikke automatisk lig med kontor nu. Kasserne med blandede ting, der blev pakket i sidste øjeblik, er de eneste, der stadig ikke er tømt..

  Til sidst, så synes jeg det kan svare sig at skaffe gode flyttekasser, sætte god musik på og finde en flaske rødvin og give sig god tid til at rydde op, smide væk og pakke ned. Det kan ende med at være helt vildt hyggeligt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Tak for de gode råd og den fine kommentar, Anne Kathrine :) Må helt sikkert tjekke Marie Kondo ud.
   Og mon ikke det kan blive en meget hyggelig proces, som du selv skriver. Det er jo, hvad man gør det til :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Så er det sikkert med den nye lejlighed, spændende – tror vi er mange som glæder os til at se billeder! Og endelig, sig lige til hvis I mangler en til at overtage jeres gamle lejlighed 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja den er heldigvis ved at være hjemme nu! Vi skal nok skrive en hel masse og få taget billeder – vi glæder os også rigtig meget til at dele hele vores boligkøbsproces med jer :)
   Den ser desværre ud til at være afsat allerede :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Lad for guds skyld være med at lave den der med overspringshandlinger, hvor man sætter kasser med udefinerbare “måske kommer vi til at bruge det igen” ting i depot/kælder/loftsrum. Bare fordi der jo er plads til det. Har man ikke brug for det nu eller lyst til at se på det og er der ikke tale om enten sommer/vinter ting, så skal det bare videre. Gør en god gerning og doner til reuse eller gives bort Aarhus. Så føles det knapt så trist at skulle sige farvel til sine ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Åh ja. Den disciplin er vi ellers verdensmestre i. Men vi tog faktisk en ordentlig kælderoprydning i efteråret, så forhåbentlig er der ikke helt så meget tilbage, som skal med over i den nye lejlighed.
   Ja både Reuse og Storskrald i Aarhus er jo genialt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A. Simper

  Hej 😊 vi går bare ogerne venter på den rigtige lejlighed. Hver gang vi harbejder været ude og kigge på en Har der været kort tid til indflytning så vi har pakket halvdelen af lejligheden ned. Det som vi finder ud af mangler kommer frem igen men enten unge vi jo i teorien smide ud. Selvfølgelig med forbehold for sæson baserede ting isvand 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Haha, ej hvor bøvlet! Men til gengæld lærer I noget om, hvad I har brug for og hvad I kan undvære. Bliver dejligt når I har fundet en ny lejlighed, tænker jeg? ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smid det ud man ikke har brugt 1 år :-D !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Ja det må om noget give en indikation af, om man har brug for genstanden eller ej! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathias

  I kunne jo evt. smide noget mere af jeres guld på Tictail? ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Det er faktisk ikke en dum idé. Det er ved at være længe siden sidst. Måske det kunne blive et kommende weekend-projekt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ella

  Godt indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Det er sgu dejligt at se et indlæg med ægte billeder af hvordan, jeg forestiller mig, mange af os jo i virkeligheden bor. Jeg var bange for det var sådan et formanende indlæg om at man kan leve med en grydeske og en rulle toiletpapir og blev glad over det ikke var. Fine refleksioner over man ikke behøver eje dobbelt så meget men også dejligt at I bidrager til at hele det der lyserøde billede måske kan skifte farve til en lidt mere realistisk. ;) Det er rart så man ikke selv får skide dårlig samvittighed over man ikke bor picture perfect. Et hjem er et man bor i og det må man gerne kunne se plejer min kæreste at sige haha. Det er jo egentlig ganske klogt men alting med måde selvfølgelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sidsel

   Haha! Jeg har det også selv lidt stramt med de indspark om ultra-minimalistisk livsstil, i hvert fald de formanende at slagsen, som du også selv skriver. Det kan sagtens give stof til eftertanke, men de fleste af os er jo bare helt almindelige, dødelige forbrugende væsner..
   Din kæreste lyder klog ;) Tak for din søde kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ginsmagning med Billund Lufthavn