Marmeladefabrikken: boligadvokat - Sidsel & Lasse
Fællesspisning i Ankersgade

Marmeladefabrikken: boligadvokat

capture2

Plantegning og billede af bygningen, vores lejlighed ligger i (stuelejligheden til højre)

Sponsoreret indlæg

I forbindelse med et boligkøb er det sådan set frivilligt, om man vælger at involvere en advokat i sagen. Det kan dog vise sig at være rigtig dumt ikke at gøre det, hvis nu den underskrevne kontrakt på boligen rummer ubehagelige overraskelser. Ligeledes kan advokaten blive éns get out of jail free card, skulle man fortryde handlen. Når man har en advokat tilknyttet, skriver man nemlig under på kontrakten med et advokatforbehold. Det vil sige, at advokaten, uden yderligere begrundelse, kan anmode om annullering af handlen, og så kan man som køber slippe gratis ud af kontrakten indenfor seks arbejdsdage. I en tilsvarende situation, hvor man ikke har hverken advokat- eller bankforbehold, ville man skulle betale 1% af købsprisen til sælger for at annullere handlen. Og det kan godt blive en pæn sjat penge. Udover den rare fornemmelse af at have en udvej, så er det guld værd at have en kyndig boligadvokat til at se sagspapirer og -bilag igennem. Som almindelig dødelig kan det være svært at gennemskue den store stak, man får stukket i hånden af ejendomsmægleren, når købsaftalen er underskrevet. Og endnu vigtigere – gennemskue om man har købt katten i sækken.

I vores tilfælde har vi været så heldige at få stillet en rådgivningspakke til rådighed af Boligadvokat24. Boligadvokat24 er en online virksomhed med en række advokater tilknyttet. De rådgiver om forhandling af købspris, advokatforbehold, købsaftale, tilstandsrapport, ejerskifteforsikring og hvad man ellers kan få brug for hjælp til som enten køber eller sælger. Al kontakt foregår via telefon og mail, hvilket passede os aldeles fremragende, eftersom vi allerede havde haft møde-galore med diverse banker og ejendomsmæglere. I stedet for at skulle passe endnu et fysisk møde ind i kalenderen klarede vi gennemgang af sagspapirerne på en times tid, efter vi begge var kommet hjem fra arbejde, og kunne sidde i ro og mag i sofaen derhjemme imens. Vi fik både en boligadvokat og en kontaktperson stillet til rådighed, og følte os gennem hele processen trygge. Heldigvis var der ingen ubehagelige overraskelser i sagspapirerne i forbindelse med vores lejlighedskøb, så det gik ret glat. Det gav dog en dejlig ro i mave og sind, at en advokat havde kigget det hele igennem og forsikret os om, at alt var, som det skulle være.

Én af de klare fordele, der er ved BoligAdvokat24, er at de kun tager et salær, hvis der rent faktisk finder en handel sted. Derudover er deres tilknyttede advokater specialiseret indenfor bolig og står til rådighed med 24 timers rådgivning.

   

7 kommentarer

 • S

  Jeg kan sagtens se, at det er enormt smart at klare tingene elektronisk. Men er det ikke modigt og en kæmpe tillidserklæring, at lade en person man aldrig har mødt stå med så stort ansvar inde for en handel af så stor kaliber? Forstå mig ret, det er ikke ment som noget negativt eller noget, bare en undren og eventuelle tanker I har gjort jer i den forbindelse. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Sofie :)

   Jo, det er selvfølgelig en tillidserklæring, men det synes jeg egentlig det er uanset om du vælger at gøre det ansigt-til-ansigt eller elektronisk og over telefon. Selvfølgelig kan man danne sig et noget bedre indtryk af en person, når man møder vedkommende i virkeligheden, men i vores tilfælde var vi egentlig mest interesserede i vores boligadvokats professionelle tilgang til det, og den har været i top fra starten :) Det er selvfølgelig forskelligt fra huskøb til huskøb, men i nogle tilfælde (f.eks. vores) er det også meget vigtigt, at tingene kan gå hurtigt. Derfor var det en kæmpe fordel for os, at vi ikke skulle møde fysisk op et sted :)

   I det hele taget er det bare lidt vildt, når man pludselig står og jonglerer med så mange penge på den måde! Men jeg tror ikke, at vores boligadvokat havde kunnet hjælpe os hverken mere eller mindre, hvis vi havde mødtes med vedkommende i virkeligheden :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er ved at købe hus med min kæreste, og jeg vil bare høre hvordan I vidste at det skulle være Marmeladefabrikken? Vi har set på ca 10 huse og er ikke forelskede i noget endnu. Via lidt spionarbejde kan jeg se at vores budget er lidt større end jeres, hvilket (desværre!) udvider mulighederne. Og det er jo svært når der er mere at vælge i mellem! Så jeg vil spørge hvor længe I kiggede, hvor mange boliger I så på og hvordan I vidste at det skulle være Marmeladefabrikken?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Ida :)

   Det er vist bare en mavefornemmelse, tror jeg! Vi nåede at kigge virkelig længe.. måske op tæt på 2 år i virkeligheden! Vi har kigget på virkelig mange boliger, primært lejligheder dog. Vi havde efterhånden kigget på meget og mange forskellige ting, så til sidst kunne vi – alene ud fra annoncen på nettet – vurdere, om det var noget, vi havde lyst til at tage ud at se. Jeg tror ikke, du er i tvivl, når det rette sted dukker op :) Men bliv endelig ved med at kigge og tage ud at se steder, så bliver du mere og mere bevidst om, hvad du gerne vil ha’ (og ikke vil ha’).

   Held og lykke med boligjagten!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Ida
   Du får også lige mit besyv :)
   Der er ingen tvivl om, at mavefornemmelsen har rigtig meget at sige. Vi kunne simpelthen helt instinktivt mærke, når vi havde fat i noget. Det føltes næsten som en klassisk forelskelse med sommerfugle i maven – og den fornemmelse nåede vi kun at få to gange (og vi har måske været til 30 fremvisninger efterhånden).

   Derudover så får man efterhånden også udarbejdet en mental tjekliste med de egenskaber, boligen som minimum skulle rumme. For os var der her tale om:
   3 soveværelser
   Køkken og stue i åben forbindelse
   Have/terrasse/altan
   Pæne trægulve

   Og dertil kom så en række nice-to-have så som parkeringsplads, bryggers og indbyggede skabe.

   Jeg tror I skal give det lidt tid, ligesom vi gjorde. Så bliver I forhåbentlig klogere og klogere for hver fremvisning, I tager til.

   Held og lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Tusind tusind tak for svar! Vores must-have-liste er magen til jeres (+ et soveværelse), men vi har endnu ikke haft fornemmelsen. Det er virkelig godt at vide at vi ikke skal føle os helt fortabte når vi nu kun har brugt lidt under et år på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Jeg er ret overbevist om, at det nok skal komme :) Men man kan dog blive en anelse frustreret, for et år er vel at mærke også en rum tid at have ledt, uden at have fundet The One. Krydser fingre for at 2017 bliver året, hvor I finder jeres nye bolig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fællesspisning i Ankersgade