Closed SS17

Marmeladefabrikken: køkkenet

nyt-koekken-ikea

Sådan ser det nuværende køkken i Marmeladefabrikken ud. Læg i øvrigt mærke til champagneflaske, glas og den lille seddel, der står på bordet – det var en lille indflyttergave fra sælger, som stod klar, da vi låste os ind i går. Så sødt og betænksomt :)

Inden længe skal vi finde ud af, hvad der skal ske med køkkenet i den nye lejlighed. Der er utrolig mange overvejelser, vi skal gøre os. Vores ”køkkenbehov” er ikke ligefrem noget, vi har tænkt dybere over førhen. Jo det skulle lige være tanken ”lille lortekøkken”, der er dukket op med jævne mellemrum i al den tid vi har boet i skotøjsæsken på Vesterbrogade! Så der er helt klart et par nøgleord, vi navigerer efter – luft, plads til at arbejde og plads til opbevaring af alle køkkensagerne. Det bliver dog lidt af en udfordring at finde drømmeløsningen til det nye køkken. Hvis der er ét minus ved den lejlighed vi har købt, så er det, at den er forholdsvis aflang. Der er fantastisk lysindfald i de ender, hvor vinduerne sidder, men midt på – hvor køkken og bad ligger – kniber det lidt mere. Derudover ligger køkkenet nærmest som en lille enklave midt i stuen. Det er fedt, fordi vi får køkken-alrum-løsningen, men knap så fedt, fordi det sætter nogle begrænsninger ift. layout af skabe og elementer. Lige nu leger vi derfor med følgende idéer:

 1. Vende køkkenet, så bagvæggen bliver skabsvæg og vi får en stor ø fortil.
 2. Bibeholde den nuværende løsning med over- og underskabe overfor hinanden
 3. Pille alle overskabe ned, så vi kun har underskabe overfor hinanden
 4. Have underskabe i begge sider, men kun overskabe i den ene.

Èn ting er den overordnede løsning. Dertil kommer alle de designrelaterede valg. Både Lasse og jeg er enige om, at vi skal vælge nøje, så vi får en løsning, vi kan se os selv i i mange år fremover. Vi er også enige om, at det helst ikke skal koste en bondegård. Dette indebærer, at vi nok kommer til at samle og montere en hel del selv (med kyndig vejledning fra venner og familie). Heldigvis er der efterhånden kommet en del køkkenløsninger til, der netop slår sig op på godt design til en tilgængelig pris. Vi overvejer både en løsning fra Reform og &Shufl. Derudover har vi også luret en smule på det nye HTH GO og Invita Urban. Og naturligvis IKEA. Som så mange andre vil vi gerne have et køkken med personlighed – der passer til os – og ikke mindst til den bolig, vi har købt. Lejlighedens særpræg – de flotte mørke hanebjælker, de fuldmurede vægge og den gode loftshøjde – skal naturligvis tænkes ind i køkkenløsningen, hvorfor vi fx ikke kommer til at vælge helt stramme, moderne højglans-elementer. Men hvad vi så skal vælge – det har vi virkelig svært ved at lægge os fast på! Der er jo uanede muligheder, når man først kommer i gang med farvekoder, materialer og skabsfronter.

Indtil videre er det kun IKEAs køkkener, vi har dykket ned i, og der er faktisk en hel del fine løsninger at vælge mellem. Vi var positivt overraskede, da vi gik rundt ude i møbelhuset og så nærmere på de opstillede modeller. Hvis vi skulle vælge nu og her, ville valget nok stå mellem Kungsbacka, Veddinge, Laxarby eller Bodbyn (gotta love IKEA-produktnavne..). Farvemæssigt er vi nok ude i enten sorte, grå, “greige” eller råhvide elementer. Så mangler vi “bare” greb, bordplade og hårde hvidevarer, haha.

Hvis I har erfaring med nogen af ovennævnte køkkenfabrikanter, eller har tips til montering af køkken, så lad os det endelig vide. Vi er stadig på ret bar bund!

   

41 kommentarer

 • Camilla

  En ide kunne være at have underskabe på alle tre vægge, og selvfølgelig bordplade, så det danner et U. Og så overskabe på bagvæggen. Det tror jeg ville samle køkkenet rigtig fint og ville virke knap så aflangt og mere firkantet 😃 Man kunne evt have komfur op af bagvæggen og gemme emhætten i et overskab – blot en ide 👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Ja det kunne måske være en løsning :) Jeg er spændt på at høre, hvad køkkeneksperterne siger! Du har helt klart ret i, at det ville åbne det hele en smule mere op.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hvad med at lave bagvæggen og højre side (køleskabessiden) til køkkendelen og så venstre side fri. Det ville give meget luft tror jeg. Man kunne evt. Køre højre side ud i en halv koge ø. Blot en ide :-) held og lykke med projekter. Glæder mig til at følge det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej I to.
  Vi har lige bygget ny køkkenløsning i vores lejlighed. Vi var igennem samme research og overvejelser som jer. Vi ente med en IKEA løsning, da vi fik en besparelse på ca. 15.000,- i forhold til HTH, da vi også købe hårde hvidevarer hos IKEA.De sparede penge er blevet brugt på greb, vola armatur og andre lækre sager, for at give køkkenet lidt mere luksus og personlighed. IKEA var tjekkede med alt fra rådgivning, levering og der manglede ikke en eneste skrue :-) Vi er super glade for resultatet. Tjek det evt. på instagram. God fornøjelse med Projektet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Alek :)
   Tak for din søde kommentar. Har lige været inde at lure lidt. Jeres køkken er superflot! Lige nu hælder vi nok også mest til IKEA, de blandede erfaringer til trods..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  I skal da helt sikkert have løsning 1 med bagvæggen til skabsvæg og en køkken-ø. Det vil gøre køkkenet til et meget mere socialt rum! Køkken-øen kunne blive rigtig bred med stor plads at boltre sig på, og så kunne der være skab både mod køkkenet og ud mod stuen. Hylder på bagvæggen og dybe skuffer i stedet for skabe. There u go!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hvis der havde været en meter bredere på tværs af køkkenet, så tror jeg også den løsning havde været optimal. Desværre er der kun lidt over to meter at gør godt med, og der skal jo både være plads komfur, håndvask og køleskab :/ Ih, det er ikke nemt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Jeg synes godt om løsning #4 – og så tænker jeg, det kunne være rigtig fint med nogle spots i loftet, gerne med et lys blødt lys. Det vile give mere lys oppefra (de lamper, der er i køkkenet fra loftet ser ikke helt ud til at give særlig meget lys). Jeg glæder mig til at se, hvad I finder ud af :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det tror jeg også kunne være et rigtig god bud :)
   Jep, vi har overvejet nøjagtigt dét, du beskriver. Vores nabos køkken er placeret som vores, bare spejlvendt, og hun har monteret spots (+ lavet lyse vægge og gulve), og jeg siger dig, det er et helt andet rum!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker samme løsning som Malene, med et L formet køkken, og så tror jeg, at jeg ville beholde ovenskabene i den side ved komfuret, for der er bare ikke noget værre end at mangle opbevaringsplads.

  Hvor er det bare spændende at følge med i. Vi er selv så småt begyndt at kigge efter noget nyt (større) at bo i, så det giver næsten helt sommerfugle i maven at følge jeres proces :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Som vi ser det er der to ulemper ved den L-formede løsning:
   1. Bagvæggen er omtrent 2 meter bred (væggen hvor skabene sidder nu er lidt over 3 meter), så løsningen vil give mindre plads til bordplade og opbevaring kontra den nuværende løsning.
   2. Vi vil få et hjørne, der kan være vanskeligt at lave skabsløsning til.

   Den helt store fordel vil klart være, at det vil give en masse luft i venstre side af køkkenet. Måske vi bliver klogere, når nogle køkkenkyndige er blevet sat på sagen. Gad godt se en 3D-udgave af de forskellige løsninger!

   Hvor er det spændende for jer, Ditte. I skal glæde jer – det er seriøst den fedeste følelse at få nøglerne til éns egen STORE bolig :) Vi glæder os til at dele indretningsprocessen herinde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu springer den arkitektstuderende lige ind – for det ligner da, at der er et ovenlys vindue over skabene til venstre? Så jeg siger i hvert fald ingen overskabe der, så I kan få noget lys ind!
  Iiiih,, jeg glæder mig simpelthen så meget til at se, hvordan I får indrettet hele lejligheden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det skal hun endelig bare gøre ;) Jep, det er der nemlig, så det er udelukket at lave høje overskabe i venstre side. Men hvad pokker vi så skal finde på, det er stadig et virkelig godt spørgsmål!
   Vi er også så spændte på den del! Bliver dejligt når alt er shinet op indvendigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M.

  Jeg mindes, at I flere gange har skrevet herinde at I gerne vil have børn i fremtiden, så jeg ville helt sikkert overveje, hvad det betyder for køkkenløsningen – altså at lave et køkken til den fremtidige familie og ikke kun jeres behov. Man kan evt. spørge venner og familie med børn, hvad der er vigtigst for dem i forbindelse med køkken-alrum. Har de nogle behov I ikke selv havde overvejet endnu? Bare et lille tip herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Rigtig god pointe, Mie. Det var faktisk også én af grundene til, at vi valgte at købe stuelejlighed med direkte udgang til gaden og til haven. Flere af vores vennepar var simpelthen så trætte af at bo på 4. sal med børn, barnevogne og nul altan. Så du har da helt klart ret i, at vi også skal tænke børn ind i den fremtidige køkkenløsning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg stemmer 100% for køkkenmulighed nummer 1 ⭐️⭐️⭐️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Jeg tror også det kunne blive fint, men Lasse er bange for, at det giver os for lidt køkkenbord og opbevaringsplads :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  En ide til udformningen af køkkenet er da at lave et L formet køkken.. Så lave køkken på væggen ved det nuværende komfur og langs endevæggen! også evt. En lille køkkenø i midten til et et par barstole og ekstra skabsplads! Og så hive væggen ned hvor vasken sidder, for at åbne op! En ting man aldrig må gå ned på er skabsplads i køkkenet, specielt hvis man påtænker at bo der i mange år og med børn 🙈👍 bare et godt råd og held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Fedt at du allerede er i gang med at rive vægge ned for os :D Vi havde faktisk diskuteret den løsning, men så mister vi vores master bedroom, som også er rigtig fint. Det kunne godt blive Køkken 2.0, når vi engang ikke har behov for tre soveværelser længere. Men i første omgang beholder vi nok den plantegning, der er nu. Det L-formede køkken er dog ikke en helt dum idé. So many decisions!
   Skabsplads er hermed noteret ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Mine forældre lavede nyt køkken for 4 år siden. Her faldt valget på Designa. Deres kvalitet er rigtig fin og prisen er i den lavere ende (ikke ikea priser, men heller ikke vanvittigt dyrt. De kunne endda komme med en løsning, hvor de kunne bevare de fleste underskabe og kun skifte lågerne. Det gjorde det også en del billigere. Her fire år senere står det stadig som var det nyt. Min kæreste og jeg skal til at bygge hus nu her, og vi skal i hvert fald have et tilbud på Designa køkken :) Men bedste tip er helt sikkert, at tage ud til flere køkkenforhandlere. På den måde kan de godt blive lidt desperate efter en handel og gå ned i pris ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Designa har vi slet ikke kigget på, faktisk. Måske fordi det i mine ører klinger lidt 90er-agtigt – men det er jo fjollet, for jeg kan da se at de har mange flotte løsninger :) Som jeg skrev til Mia lidt længere nede, så skal vi vist have kigget os lidt grundigere omkring, inden vi lægger os fast på noget! Og vi skal helt sikkert forsøge at skaffe os en god pris, ja ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Hansen

  Min kæreste er selvstændig – uddannet civil ingeniør, men har det seneste år brugt mest tid på at sætte køkkener op og give et standard køkken som HTH eller IKEA et eksklusivt, anderledes og customizeret udtryk vha enkle tilføjelser som en lækker sokkel eller lignende. I kan tjekke det ud på Facebook under Bjørn:Larsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg kan kun nikke genkendende til den korte levetid på IKEA køkkener. De har nogle fine løsninger – men hvor kommer det dog hurtigt til at se slidt ud når det afskaller i hjørner og kanter. Det blev erstattet med et invita køkken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Æv, nu maner du vores IKEA-begejstring til jorden ;) Der er godt nok delte holdninger til netop IKEA. Mine forældres IKEA-køkken holder fx fortræffeligt, men det kan jeg da høre, at der er andres, der bestemt ikke gør!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Vi satte et Ikea køkken i vores hus for 5 år siden. Det var flot og til en super god pris…..men, vi er bestemt ikke tilfredse med kvaliteten. Laminaten skaller af lågerner og det ser ikke pænt ud. Ikeas svar er at det sker når de bliver udsat for varme og fugt – jeg tænker bare umiddelbart at et køkken bør kunne tåle varme og fugt?! Vi overvejer at skifte alle lågerne ud og så er det pludselig ikke så billigt mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Æv hvor ærgerligt for jer. Det er lige præcis dét scenarie, vi gerne vil undgå. Vi satser på at vige udenom laminat, men uanset hvad skal køkkenet jo helst kunne holde til, at man laver mad i det over en årrække!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Man kan jo håbe på at de med tiden er blevet bedre til at lave noget der er holdbart. Der sker trods alt meget på få år på den front :) håber i finder en god løsning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Ja mon ikke? :) Tak Sara!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mine forældre renoverede i 2015 en lejlighed til mig, hvor vi indsatte et IKEA køkken. Vi fik det tegnet i IKEA Aarhus af Kurt (utroligt dygtig med maaange års erfaring). Kvaliteten er virkelig god på køkkenet (også deres hårde hvidevarer!), og så har de bare vildt mange fine detaljer, som andre køkkenfrabrikanter ikke kan tilbyde på samme måde. Fx de små underskuffer i skufferne – totalt genial detalje, der udnytter skufferne meget mere!
  Min storesøster og svoger har faktisk også IKEA køkken i deres hus, som de flyttede ind i for snart 2 år siden. Dengang var køkkenet 10 år gammelt, og det eneste de har måtte skifte, er ovn og opvaskemaskine. :)
  Jeg glæder mig til at følge med i jeres renoveringsproces og se det fine resultat! Stort tillykke med den nye lejlighed :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for din søde kommentar, Anne. Vi glæder os til at dele hele processen med jer :) Og tak for at dele dine erfaringer med IKEA-køkken. Vi må også indrømme, at vi er lune på idéen! Så længe det ikke begynder at skalle og falde fra hinanden, som et par andre herinde nævner. Men det er altid svært med den slags. For hvert et IKEA-køkken, der monteres, findes der nok en ny holdning til hvad der er godt og skidt ved processen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hvis I vælger en løsning med overskabe, så vil jeg klart anbefale at lade dem gå helt op til loftet. På den måde får I mest mulig skabsplads – og ingen støv ovenpå skabene ;-)
  Jeg har selv IKEA køkken, som fungerer rigtig godt! Jeg er særligt glad for skufferne i underskabene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det lyder som en rigtig god idé! :) Vi kan dog kun vælge den løsning i højre side, da der i venstre sidder et ovenlys-vindue, som vi gerne vil beholde.
   Ja de der to-delte skuffer, IKEA laver, er jo geniale!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Vi har med HTH – men det er negative erfaringer. Dårligt forløb. Produkt der er MEGET slidt efter blot to år.. fraråder på det kraftigste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

   Vi har også fået nyt køkken med HTH – også med negativ erfaring. Dårlig kommunikation, misforståelser og bare en masse øv, i en proces som burde være god :) HTHs håndværkere er heller ikke noget at råbe hurra for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   HTH kunne vist godt trænge til at oppe sig lidt på service-fronten, lyder det til :/ Det er lige før, at vi har lyst til helt at droppe den mulighed, inden vi overhovedet har undersøgt den nærmere. Orker virkelig ikke at det skal være en kamp, at få et nyt køkken!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Nå for søren. Det var da surt :( Det giver jo ikke ligefrem én lyst til at kigge nærmere på HTH..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Vi er i præcis samme dilemma, da vi også købte en dejlig lejlighed sidste sommer, hvor køkkenet dog trænger til en udskiftning. Vi har fået anbefalet Aubo køkkener. Deres elementer leveres samlet, hvilket gør gør-det-selv processen noget nemmere :) Vi har dog ikke snakket med dem endnu, men planen er rundtur til diverse køkkenfirmaer og blive lidt klogere på det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Aubo havde jeg faktisk aldrig hørt om, før du skrev denne kommentar. Nu har vi været forbi deres site, og hold da op hvor har de mange fine løsninger :) Det lader til at vi lige bør kigge os lidt bredere omkring, inden vi lægger os fast på noget. Tak for tippet og pøj pøj med jeres køkkenprojekt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Tak og i lige måde. Jeg kender Aubo fra Nybyggerne på TV2, Hihi. Ulempen er at man skal til Silkeborg eller lignende, da de ikke ligger i Aarhus. Glæder mig til at følge jeres projekt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Selvfølgelig ;) Ah ok.. Et smut til Silkeborg er nu heller ikke så slemt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Closed SS17