Torsk i hvidvin med asparges og rødløg - Sidsel & Lasse
Gingham & pink

Torsk i hvidvin med asparges og rødløg

torsk-lime-asparges-fisk-1

torsk-lime-asparges-fisk-3

torsk-lime-asparges-fisk-2

I onsdags spiste vi en rigtig sommerret. Vores hvidvin fra Vinatic lå og fristede i køleskabet, og selvom vi normalt ikke drikker alkohol i hverdagene, tillod vi os at nuppe et par glas og komme et skvæt ved torsken. Retten vi fik til “FISH” er enormt simpel, men smager himmelsk. Det vigtigste er, at den ikke bages så længe, at fisken bliver tør. 12-15 minutter plejer at være perfekt. Jus’en i bunden smager skønt hældt over et par nye kartofler, og en lille dilddressing klæder bestemt også fisken :)

Vinen har vi fået af vores gode ven, Ben, som for nyligt har startet vin-brandet Vinatic. Vinen kan købes her.

Til to personer:

Ingredienser: To torskefileter, et bundt asparges, et rødløg i både, saft fra en halv lime (+ to skiver), 2-3 spsk. smør, 1/2 glas hvidvin, salt+peber

Tilbehør: nye kartofler og dild-dressing

Læg fisken i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Klargør asparges og læg dem rundt om fisken. Fordel rødløg i fadet og dryp herefter lime udover retten og læg et par skiver ovenpå fisken. Hæld vinen ved og fordel smørklatter ovenpå fisk og asparges. Bag retten 12-15 minutter (indtil fisken ikke længere ser “gennemsigtig” ud) ved 175 grader og server med dampende varme kartofler og creme fraiche rørt med dild, lime og salt. Bon appetit!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gingham & pink