Miniguide til Koh Chang – Sidsel & Lasse
Marmeladefabrikken: de nye gulve

Miniguide til Koh Chang

Her følger sidste kapitel i vores beretning fra Koh Chang – nemlig en miniguide til Kai Bae Beach og omegn. Hvor kommer man dog hurtigt til at savne det langsomme ø-tempo og de gyldne solnedgange. Jeg har på fornemmelsen, at det ikke er sidste gang vi besøger elefant-øen.

GENERELLE TIPS

Til og fra: 4 gang dagligt går der bus fra lufthavnen i Bangkok til færgelejet i Trat, hvorfra man sejler til Koh Chang. Billetten tur/retur inklusiv shuttle til ens hotel koster i omegnen af 200 kr. per mand. Vi hoppede på en bus kl. 11 og var fremme ved vores hotel lidt over 18.

Penge: Der er masser af hæveautomater på øen, så det er ikke nødvendigt at tage en masse cash med hjemmefra, hvis man gerne vil undgå at rende rundt med mange kontanter.

Lokal transport: Transport foregår primært til fods, via lejet scooter (kan lejes for 50-100 kr. per dag) eller via thai-”taxaer” – der i virkeligheden er en slags åben ladvogn, man bare prajer ind til siden og hopper på.

Shopping: Hvis man vil købe lidt souvenirs med hjem fra Koh Chang, bugner det med små boder langs hovedvejen, og ellers kan det faktisk være meget skægt at kigge hylderne i den lokale 7-eleven igennem for spændende snacks. Jeg havde bl.a. tørret chili-mango, ristede fårekyllinger og jordnøddekarameller med hjem til mine kollegaer.

SPISESTEDER

koh-chang-84a

Moo4 – Ved hovedvejen i Kai Bae ligger denne perle af en fransk restaurant. Maden er veltilberedt og med et strejf af Asien hist og her. Jeg fik vidunderlig pandestegt fisk med kartoffelmos og tomat/rødløg/lime-vinaigrette og Lasse satte en gang mørt, farseret svinemørbrad til livs.

koh-chang-17a

Kati Culinary – Det rygtes, at Kati er én af de bedste Thai-restauranter på hele øen. Vi kan bekræfte at maden er super velsmagende – og billig! Vi gav ca. 50 kr. per mand for tre retter (forårsruller, panang-karry og hjemmelavet is).

Emperor of India – Hvad restauranten mangler i atmosfære og finish gør den mere end op for i smag. Vi fik skøn butter chicken, hvidløgsnaan og raita. Prøv også deres mango- eller banan-lassi.

koh-chang-26a

Barrio Bonito – Her fejrede vi vores forlovelse, og derfor er stedet selvfølgelig ekstra specielt for os. Men man behøver ikke være nyforlovet for at nyde deres krydrede fajitas og killer mezcal cocktails. Yum!

Ziva – Hvis man craver italiensk, er Ziva stedet at gå hen. Der er frisk pasta og stenovnsbagt pizza på menuen, og det holder! Prøv også deres bruschetta med tomat og feta.

Mordi e Fuggi – På Mordi laver de også ganske god pizza, og hvis appetitten ikke er til en hel én af slagsen kan man få resten med hjem – perfekt frokost dagen derpå ;)

koh-chang-74a

Sleepy Owl – I Lonely Beach finder man denne hyggelige biks, der både laver killer kaffe og sprød pizza. Stedet er hyggeligt indrettet og meget Insta-venligt – se bare her!

KB Resort – Her tilbragte vi mange eftermiddage med at spille kort, se solnedgang og ellers bare stene lidt! Husk at bestille deres kokosnødde-”mælk”, lime-juice eller passionsfrugt-juice. Alle tre smager himmelsk! Og så kan man passende spise en kurvfuld sprøde, salte pomfritter til.

koh-chang-69a

Aire Beach Café – Smoothie bowls og laid back strandstemning? Så er Aire Beach Café stedet. En ex-newyorker har slået sig ned med hund og yoga-studie – og driver altså også en hyggelig café med sund og velsmagende morgenmad.

Joy Cottage – Her kan man få sig en øl og lytte til 60’er- og 70’er-evergreens, mens bartenderne trisser rundt i trompetbukser og bandana om hovedet.

HOTELLER

koh-chang-5a

Sea View Resort and Spa – Her tilbragte vi vores 9 overnatninger på Koh Chang og fortrød ikke ét sekund, at vi havde valgt Sea View. Hotellet er måske ikke det allermest moderne, men man er omgivet af vidunderlig naturpark, havudsigt og det sødeste personale. Det perfekte sted at komme ned i gear.

The Stage – Vi kiggede også på dette hotel, da det er nybygget og prisen er tilmed rigtig god. Vi fandt overnatninger til omkring 160 kr. per nat! Vi gik forbi hotellet, da vi var afsted, og det så rigtig fint ud. Eneste minus er, at det ikke ligger direkte ned til stranden – men man kan gå derned på få minutter.

AWA Koh Chang – AWA er nok noget af det mest luksuriøse, Koh Chang har at byde på, og på trods af dette er deres værelser ikke i nærheden af at koste det samme som på et luksushotel derhjemme. Man kunne evt. kombinere et besøg på Sea View med et par overnatninger på AWA.

6 kommentarer

 • Sofie

  Hejsa!☺️
  Min kæreste og jeg flyver til Bangkok, og skal så direkte videre til Koh Chang.
  Bookede i billetter til bus/færge hjemmefra? Eller købte i dem først i lufthavnen?
  Hvis i kan huske det, så giv endelig tips til hvad der er smartest mht. transporten dertil ☺️☺️
  Vh,
  Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Sofie :)

   Dejligt, heldige jer! Jeg er 99% sikker på, at vi bookede bus + færge hjemmefra, så vi vidste, det hele ville passe sammen. For det er alligevel lidt af en tur, så vi ville helst ikke ha’ for megen uvished og unødvendig ventetid. Så det kan klart anbefales at booke det på forhånd eller i hvert fald undesøge, hvilke afgange der er. Det kan faktisk godt være, at vi først købte det i lufthavnen men havde undersøgt på forhånd, hvornår afgangene var. Så var vi også sikret, hvis flyet var forsinket, at vi ikke havde splidt vores penge på en bus- og færgeafgang, vi ikke kunne nå :)

   Håber I får en god tur! Vh Lasse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Kathrine

  Hejsa,
  Virkelig fedt at i har denne guide liggende, det er den mest brugbare info om Koh Chang jeg har kunne finde online.
  Jeg vil lige høre om man kan gå til restauranter og barer fra Sea View hotellet? Og er der små lækre strandbarer i nærheden som man kan gå til?
  Hvordan bevægede i jer rundt på øen?
  Tak på forhånd!
  Dbh
  Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Anne Kathrine :)

   Tusind tak for rosen, det er vi rigtig glade for at høre! Man kan godt gå til restauranterne fra Sea View – ellers har de også en lille shuttle, der ofte kører til og fra hotellet, som man kan hoppe gratis på. Super smart :) Ellers er der vist også små taxaer, der ikke koster ret meget at køre med. Vi plejede de fleste aftener at gå langs stranden fra hotellet og ind til byen. Og ja, der ligger en håndfuld små barer langs stranden, hvor man kan få sig en lille drink eller lidt at spise. Det er ret hyggeligt. Ellers bevægede vi os faktisk ikke super meget rundt på øen, vi var lidt dovne, haha! Men man kan enten leje en scooter, tage en taxa, gå eller leje en cykel. Så der er lidt forskellige muligheder.

   Vh Lasse :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Jørgensen

  Hejsa😊
  Sikke en fin beskrivelse. Vi tager til Koh Chang i start juli. Det hotel i beskriver lyder så fint, men jeg er lidt bekymret for stranden. Vi ønsker helt hvid sandstrand uden sten. Kan læse andre steder at der er forskellige meninger. Hvad synes i om stranden?
  Venligst
  Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Charlotte :) Hotellet var også virkelig fint, faktisk mere end fint. Især til prisen! Stranden var helt klart én af de bedre strande, vi har prøvet på vores rejser, men den var ikke fuldstændig stenfri. Tror næsten ikke du finder en helt hvid sandstrand uden sten på Koh Chang, som du f.eks. ser dem på Maldiverne. Men det er en glimrende strand! :)

   I må ha’ en rigtig god tur!

   Vh LAsse

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marmeladefabrikken: de nye gulve