PAW Sko Aarhus + konkurrence

Marmeladefabrikken: badeværelset

Sponsoreret indlæg

badevaerelse-collage-ifo

Da vi først begyndte at snakke om, hvordan vi ville indrette Marmeladefabrikken, sporede vi os ret hurtigt ind på en række parametre, der skulle være afgørende. Vi vil have få, men velvalgte møbler. Og vi vil gerne føle os hjemme og ”ude” på samme tid – ment på den måde, at vi bl.a. drager inspiration fra de flotte restauranter, caféer, hoteller, kurbade m.v., vi har besøgt og sukket over rundt om i verden. Man skal have lyst til at bruge rummene, og føle sig tilpas deri, men der må også godt være en følelse af luksus og gud-hvor-er-vi-heldige, når vi træder over dørtærsklen til vores lejlighed.

Et af de rum, vi har diskuteret mest, er badeværelset. Ligesom med køkkenet trænger rummet til en ordentlig overhaling, men udgør samtidig også en udfordring grundet plantegningen. Rummet har egentlig en fin størrelse – der er luft og plads til separat, muret bruseniche. Der er højt til loftet og fritlagte hanebjælker – selve skallen fejler ikke noget. Men det er et badeværelse uden vindue, så der er dunkelt. Og der er lagt brune klinker og malet gråt på væggene. Så vores fornemmeste opgave bliver at få lysnet hele molevitten og samtidig få opdateret armatur m.v. Vi drømmer om et badeværelse, der ser lidt mere eksklusivt og nordisk ud. Og måske det faktisk kan se meget sejt ud i et rum uden vinduer. Lidt a la de seje kælder-badeværelser, man finder rundt omkring på restauranterne i København.

Heldigvis er vi så privilegerede, at IFÖ vil hjælpe os med at realisere badeværelsesdrømmene, ved at lade os montere deres produkter på vores nye badeværelse. Inden samarbejdet kom på plads havde vi ikke tænkt videre over, at toilet og håndvask kan se ud på tusind måder. Men da vi bladrede rundt i IFÖs sortiment, gik det op for os at der er enormt mange stilarter og kombinationsmuligheder. Selv den lille skylleknap kan se ud på et hav af måder. Faktisk er badeværelset på nuværende tidspunkt udstyret med toilet fra IFÖ, så det føles meget fint at føre traditionen videre. At brandet er dansk er også ret fedt. Spira-serien, som vi er ret lune på, er udviklet med henblik på størst mulig vandbesparelse og minimal brug af skrappe rengøringsmidler, og miljø er i det hele taget et stort fokusområde for IFÖ. Det Spira-toilet, vi har udset os, er Rimfree® – dvs. uden indvendig kant – så det skulle eftersigende være nemmere at rengøre. Alle faktorer, der er store plusser i vores bog! Og så er designet dejligt minimalistisk. Hvordan det skal spille sammen med de resterende elementer er vi stadig lidt i tvivl om. Lige nu leger vi med tanken om et sort toiletsæde og sorte klinker. Væggene skal være hvide, og så tænker vi at der skal være mulighed for at vælge både skarp og blød belysning – nok ved hjælp af en loftslampe og et par lamper på hver side af spejlet. Opbevaring er vi en smule i tvivl om. Vi vil sådan set gerne være fri for at have et skab under håndvasken, men så skal der gøres plads til et højskab andetsteds. Nu må vi se, hvad der giver mening.

Vi holder jer naturligvis opdateret på badeværelsets forvandling – på et tidspunkt får I nogle “før”-billeder ud over det, I allerede har kunnet se i vores “apartment tour” – og så er vi forhåbentlig klar med nogle rigtig flotte “efter”-billeder i slutningen af sommerferien :)

   

4 kommentarer

 • Mille

  Jeg vil også fraråde sorte klinker. Det valgte jeg også til mit badeværelse, men de var ikke pæne særligt længe. Der er for meget kalk i vandet i Århus. Gå efter noget, som er nemt at holde. Jeg overvejer selv at få terrazzogulv i stedet for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for tippet, Mille :) Tror også vi ender med at gøre noget andet! Tror måske vi er på nogle lyse og/eller mønstrede klinker i stedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Tillykke med boligkøbet! Det bliver så spændende at følge med :)
  Det gav et lille gip i mig, da jeg læste om sorte klinker. Sådan nogle har jeg nemlig erfaring med, og det er absolut ikke anbefalelsesværdigt ift til at holde pænt. Der er enormt meget kalk i vandet her i Århus, og det kan ses på gulvet i form af kalkaflejringer lige med det samme. Det er i hvert svært ikke at gøre gulvet vådt i et badeværelse. Og så er der støv! SÅ tydeligt. Det kræver ofte støvsugning, men det tager jo ikke kalken, så man skal også vaske gulvet hele tiden. Det gider man ikke mere, når man har boet der i en måned eller to.
  Nu er vi netop flyttet i helt nybyg, og I kan da lige få mine næste to “what not to do”-erfaringer med, som jeg aldrig selv ville have tænkt på. Brusehovedet.. vi har fået et meget fancy brysehoved formet som en stav. Den er død flot, men så dårlig at bruse sig under. Fuger (ja!).. de har fuget med verdens mest klistrende fugemasse, som tiltrækker sig støv og som er helt umulige at rengøre. Det lyder måske fjollet, men gud hvor ser det træls ud, at resten af rummet er rengjort og så er der mega støvede fuger.
  I får sikkert mange gode råd 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tusind tak for rådet, Anna! Tror vi er totalt væk fra sorte klinker nu. Har efterfølgende også hørt fra andre, at det kan være en dårlig idé, især i Aarhus med meget kalk i vandet. Så vi finder vist på noget andet :D Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

PAW Sko Aarhus + konkurrence