Det skal vi høre på Northside 2017

By the way #17

By the way:

 • Hvordan har nogen tid til både at have børn, en blog og et fuldtidsjob? Og et liv ved siden af? Vi fatter det ikke! Det er altså godt gået.
 • Det var vildt at se, hvordan Aarhus lige pludselig vrimlede med (ekstra) mange smarte mennesker i sejt tøj i de dage, SPOT Festival stod på. Det var så tydeligt at se, at musikbranchen var på besøg i Smilets By for en weekend!
 • Er det virkelig nødvendigt med flere opskrifter på bananpandekager, kære medbloggere? :D Vi har set 4-5 opskrifter på den samme slags bananpandekager på en uge. Og opskrift er altså også et stort ord at bruge om noget, der reelt kun indeholder 2-3 ingredienser ;)
 • Hvor køber man flotte klinker, der ikke koster en bondegård? Tips er velkomne!
 • Ur-markedet er ved at være mættet! Siden Daniel Wellington-succeshistorien blev udbasuneret på diverse nyhedssites, er det som om, der nærmest er kommet ét nyt ur-brand til om dagen. Og de ligner alle hinanden påfaldende meget.
 • Hvorfor bruger alle kvinder ikke menstruationskoppen i stedet for bind og tamponer. Det er meget billigere og meget bedre for miløjet. Og jo, selvfølgelig kommer man lidt mere i kontakt med sin krop og de ting, der kommer ud af den. Men er det så slemt? (P.S det er endda Lasse, der har skrevet dette punkt.. så han kan selvfølgelig ikke sætte sig ind i præcis det problem selv) ;)
 • I drømmer ikke om, hvor meget støv, der har sat sig rundt omkring i vores lejlighed! F.eks bag vores klædeskab – der lå et fint lille tæppe af syv års støv oven på listen langs væggen, hvor skabet stod foran. Lidt klammo, faktisk.
 • Det var det helt rigtige valg at male dørene i vores nye lejlighed sorte. Det bliver SÅ flot og passer ret godt sammen med messinghåndtagene og den ellers ret lyse lejlighed :)
 • Har I nogle smarte tips og tricks til at klare sig, når man skal undvære badeværelse og køkken i flere uger af gangen? Vi glæder os allerede………
 • Vi har ikke helt fået internet i lejligheden endnu. Faktisk er vores liv delvist pakket ned i flyttekasser, som står spredt rundt i stuen og de forskellige værelser. Så bær lige over med os, hvis vores blogging bliver lidt uregelmæssig det næste stykke tid.
 • Vi har lige et par sprogrettelser. Det hedder autenticitet (ikke autencitet), forpligtelse (ikke forpligtigelse), ugeneret (ikke ugenert) masser (ikke massere… som i “massere af mad”). Det var bare det. Hilsen sprognazisterne.
 • Folk, der laver deres egen pasta. Nøj, hvor har de bare god tid! Er det virkelig det værd? Laver I nogensinde jeres egen pasta?
   

20 kommentarer

 • Det hedder ikke nødvendigvis ugeneret… Det er faktisk to forskellige ord, der kan bruges som synonym for hinanden ;-*
  Så deeet!
  Tip til at undvære bad og køkken… man får overstået morgentræningen og klarer badet der, hvorefter man hygger med let morgenmad på yndlingscaféen med din udkårne. På de travle morgener/aftner har man rugbrød og pålæg i køleren. Man ser sine venner rigtig meget og lokker med den svedigste housewarming. De ved jo godt, at de gerne vil lave mad til jer… eller I tropper op med indkøb og laver mad til dem… winwin (især dem med børn… så får de også set nogen).
  Ellers må I have gang i Trangia/grill i haven/gården/på altanen.
  Punkt 6: Enig! Jeg fatter det simpelthen ikke. I øvrigt har jeg valgt den over spiral! Og hey… De kommer ikke mere menstruationsforskrækkede end mig, en af de absolut værste ting ved at være kvinde!

  Møz <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ugeneret og ugenert kan da ikke bruges som synonymer for hinanden? :D Eller hvad? Har hørt mange ejendomsmæglere sige, at et hus ligger “ugenert” – det giver da ingen mening?

   Tak for de gode tips! Men vi træner ikke og har altså ikke lige tid til at hygge på yndslingscaféen i hverdagene.. haha! Men i weekenderne – helt sikkert! Og ja, så må vi jo lege spejderlejr på terrassen :P

   MØS

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anso

   Den er god nok, Lasse! Ugeneret og ugenert kan begge bruges om en boliggrund. Tjek DDO ;). Men tak! Er meget meget træt af “massere”. Hvor kommer det “e” fra? Hilsen sproglæreren.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ej, hvad? Det er da for galt! Ugenert og ugeneret er da to totalt forskellige ting! Jeg er i chok…….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tja det er jo ikke alle der kan bruge menstruationskoppen ;) Dem der har spiral og dem der har for lidt plads fx.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er sandt! Det er nok sådan noget, jeg ikke lige tænker på i farten ;) Tror dog de laver kopper i forskellige størrelser, men selvfølgelig kan det nok ikke kombineres med sprial. Haha, tænk at jeg sidder og diskuterer menstruationskop her på bloggen. Det havde jeg aldrig troet skulle ske :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   spiral og menstruationskop kan sagtens kombineres. Man skal bare sørge for at tage den ‘rigtigt’ ud. Dvs. lette et evt tryk, inden den hives ud. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Jamen så er der jo intet i vejen for at skifte :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • CK

   Apropos alternativer til tampon og bind, så har den kære Emma Martiny netop linket til disse ret så skøre (men hvis de virker, også ret geniale) trusser. Jeg troede det var løgn, men den er vist god nok… Tjek linket her: https://www.shethinx.com

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Gud hvor lyder det smart! Men man kan ikke undgå at være en smule skeptisk, nej.. Måske de skulle prøves! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hjemmelavet pasta smager tæskegodt. Det er et projekt, ja, men et hyggeligt et. :)

  Fedt, at I også skriver om menstruationskoppen – den er nemlig genial. Hilsen en, der har købt en ny, fordi jeg begyndte at bruge den for over 11 år siden.

  Og tak til sprognazisterne. “Massere mad”, hvor man ovenikøbet sletter “af” også – altså, hvem masserer deres mad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg synes, det er MEGET hyggeligere at spise pastaen end at lave den :D Haha! Måske skal jeg bare prøve det og se, om det er noget, jeg mod forventning godt kan li’… præcis! Hvis man bare læser det, ser det ud som om, det har noget at gøre med at man ælter hænderne godt rundt i kødet og ikke at der er meget af det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Lundholm

  Man skal være meget madnørd for at lave hjemmelavet pasta. Men det smager godt og er hyggeligt at lave. Især hvis man laver ravioli eller tortelini. Det kan ikke betale sig at lave almindelig spaghetti og lignende ;-)

  God fornøjelse med at undvære køkken og bad i flere uger – det lyder ret hårdt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jeg tror, du har helt ret! Måske er man også typen, der elsker at bage? Jeg hader at bage, så måske er det derfor, jeg bare ikke fatter folk, der selv laver pasta :D Altså, jeg spiser meget gerne hjemmebag og hjemmelavet pasta, gider bare ikke selv lave det! Og jo tak – det bliver lidt af en prøvelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  hvis man skal til at lege sprognazister, skal man vel også lige have styr på at det hedder ‘ad gangen’ og ikke ‘af gangen’ ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Tak til sprognazisterne! På mit arbejde hører jeg ofte “jeg sender dig en bekræftigelse” – NEJ NEJ NEJ!
  Og ja, det er arbejdet værd at lave pastaen selv. Måske ikke spaghetti men ravioli eller tortellini bliver alvorligt godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Åh nej, “bekræftigelse” er også en af de værre! Sidsel har faktisk også selv lavet tortellini før, og det smagte virkelig dejligt! Men altså, at stå og lave almindelig pasta, det fatter jeg ikke! :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Så enig!! Vi boede i lejlighed uden køkken og badeværelse i to måneder. Håndværkerne satte toilettet på om eftermiddagen når de gik hjem, så vi havde et toilet i tidsrummet 16-7 og en vandslange man kunne vaske fingre med. Havde køleskab i stuen med rugbrød, mælk osv – så kan man spise noget andet end take out. Brugte pap tallerkener og engangsbestik det meste af tiden. Gik i bad i Fitness World (bor heldigvis tæt på). Utroligt så meget man sætter pris på at gå i bad under sin egen bruser, uden at skulle pakke en taske med badegrej, efterfølgende!

  Måske I kan finde lignende løsninger :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Ah, smart at håndværkerne kunne sætte toilettet på noget af tiden! Det kunne vi håbe, vi også kan få gjort :D Vi har desværre ingen medlemskaber til træningscentre, så den er udelukket ift. bad. Vi må finde på noget andet! Men tak for de gode tips :D To måneder var godt nok også længe, da! Vi håber, vi kan nøjes med én måned!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det skal vi høre på Northside 2017