Hvad gør vi med vinduerne i Marmeladefabrikken? – Sidsel & Lasse
Sommerferieplaner

Hvad gør vi med vinduerne i Marmeladefabrikken?

vinduer-sidsel-lasse-marmeladefabrikken-2

vinduer-sidsel-lasse-marmeladefabrikken

Vores vinduer i soveværelset, hvor de gamle metalpersienner stadig hænger – inklusiv træliste, der har fået lidt malingpletter hist og her :) Begge dele skal pilles ned og erstattes af noget andet – men hvad?

Som titlen antyder har vi lidt svært ved at beslutte os for, hvad der skal ske med vores vinduer i lejligheden. Eller rettere sagt – hvordan vi skal skærme af for det lys, de lukker ind. Vi er så heldige at være indehavere af seks styks kæmpe fabriksvinduer – to ud mod haven og fire ud mod gaden. Hertil kommer det store vinduesparti i stuen, men dette har vi heldigvis gardiner til. Værelsesvinduerne måler alle 200 cm i længden og mellem 113 cm og 121 cm i bredden. Vi synes det er skønt med al den lys, vinduerne giver, men de specielle mål gør det lidt besværligt at finde en afskærmningsløsning, der er nogenlunde overkommelig prismæssigt. Vi havde håbet på at kunne købe disse plissépersienner, men de er simpelthen ikke lange nok. Så nu er vi nok ude i at skulle have specialfremstillet nogle persienner eller gardiner. Med mindre vi kan finde en færdiglavet udgave i de rigtige mål. Udover spørgsmålet om persienner versus gardiner skal vi også tage stilling til, hvor meget mørklægning vi ønsker. Rent æstetisk ville jeg klart foretrækker hvide tekstiler/persienner, men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning, hvis vi samtidig ønsker, at rummene skal kunne mørklægges ordentligt ved sengetid. Med andre ord er der utrolig mange løsningskombinationer – hvilket ikke ligefrem gør valget nemmere!

I var jo rigtig gode til at give os tips og anbefalinger, da vi skrev om vores køkkenprojekt, så nu håber vi at I har lyst til at dele ud af jeres erfaringer med persienner og gardiner. Hvis I altså har sådan nogle! Vi er jo fælles om det her lejlighedsprojekt, ikk? ;)

21 kommentarer

 • Emilie

  Jeg købte selv Luxaflex gardiner til min lejlighed. Man skal give lidt mere når gardinerne skal laves specielt til lejligheden, men tilgengæld så sætter jeg hver dag pris på smukke gardiner af ret høj kvalitet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emil

  Kan klart anbefale Luxaflex gardiner. De laver efter specialmål og er vildt flotte. Vi har selv deres plisségardiner som med snoretræk til overbarren og underbarren. 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for tippet. Vil helt sikkert tjekke Luxaflex ud! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Vi købte lejlighed for et år siden, og vi hat fået en gardin bus ud. Så kommer der en medarbejder med forskellige prøver, og hjælper en med at træffe en beslutning om hvilken slags gardin/persienne man skal have. Her har de prøver og forskellige farver med, så man kan se det hele. De måler det hele op, og så modtager man det en månede efter i special mål.
  Vi gav 7000 kr, så det er dyrt, men en nødvendig ting alligevel. Næsten alle vores vinduer er lidt over 2,3 meter i bredden, og derfor ikke muligt at købe standard gardiner til

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Vi har også overvejet, om vi skal have goe’ gamle Gardin Lis på besøg! De kører nemlig også ud med bus, hvilket er ret bekvemt. Det lyder også ret fristende ikke at skulle foretage sig så meget selv. Kan du huske hvor mange gardiner I fik til den pris?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Vi har heller ikke standardmål i nogle af vores vinduer, og jeg brugte virkelig lang tid på at søge løsninger, da vi flyttede ind i november. Jeg synes dog, at de specialfremstillede var alt alt for dyre, så vi tilpassede nogle billigere gardiner i stedet. Det blev skide flot! I soveværelse valgte vi et hvidt mørklægning, og det var rigtig fint indtil vi nåede maj – så slap der altså for meget lys ind i kanten. Derfor har vi nu hængt nogle flotte lange mørkegrå stofgardiner op, som vi kan trække for udover mørklægning. Det virker og ser virkelig godt ud og værelset er blevet endnu flottere af det. Begge gardiner fra IKEA. Lameller til stuen købte vi i Bilka, de var også virkelig nemme at tilpasse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Ja det kan nemlig løbe op i 10-20.000 kr., de steder jeg har kigget, og det synes vi måske også er i overkanten!
   Det lyder faktisk også som en rigtig fin løsning :) Jeg håber stadig på at vi kan finde nogle “færdiglavede” persienner, der passer til vores vinduesmål.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine N

  Min papfar har lige startet nyt gulve og gardin firma. Han er super dygtig, og været i branchen i mange år. Hans priser ligger under konkurrenterne, da han netop er nystartet, så han giver rabat.
  Tjek evt. hans hjemmeside ud: http://www.kleisgulveoggardiner.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for tippet! Det vil vi helt sikkert tjekke ud :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er jo sådan en fin lejlighed I har fået! Vores gardiner er hvide mørklægning fra Davidsen (tømmerhandel hvor de forhandler alt muligt). De kan både skæres til i længden og i siderne, og så er de virkelig billige. Her om sommeren synes jeh ikke de dækker helt nok, men omvendt er det mega dejligt at vågne til en anelse lys. Hvis jeg havde jeres soveværelse ville jeg helt klart købe dem, vi har og så købe nogle flotte, lange, grå gardiner (eller en nuance med grålige undertoner). Det tror jeg kunne være så pænt i det rum og understrege de virkelig flotte store vinduer. I hvert fald i soveværelset.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tusind tak, Louise! Det var sgu da smart. Der ligger endda en Davidsen tæt på Aarhus, så det kunne være vi skulle kigge derud en dag. Vi er også lidt hooked på tanken om nogle gardiner i en flot, douchet farve. Grå kunne være et godt bud – vi får nemlig også lagt mønstrede klinker i grå og hvid på nogle af gulvene i lejligheden. Det kunne binde rummene flot sammen, tror jeg. Håber jeres andelsprojekt skrider fremad! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig i uniggardiner – vi har bestilt i alle mulige mål til vores hus. De bliver speciallavet og koster ikke alverden :) der er mange varianter at vælge mellem, vi valgte en helt almindelig knækket hvid. Den hed U2450. God jagt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for det gode tip. Så fedt at have en række anbefalinger at gå ud fra nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Mit vindue har også nogle sjove mål, som gjorde det svært at finde et gardin. Men vi valgte at købe et rullegardin fra ikea som var for langt og så bare save/klippe af – det kan man sagtens!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   God idé. Jeg er bare bange for, at de ikke har nogle i de rette mål.. Synes vi har kigget det hele igennem :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg vil anbefale uniggardiner, vi bestilte lamelgardiner derfra fuldstændig efter målene på vores store vinduespartier og de blev som vi havde håbet og til en virkelig god pris! Kan se man også kan få plissegardiner lavet udfra egne mål!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Vi må helt sikkert tjekke uniggardiner ud. Tusind tak for tippet! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Først, tillykke med lejligheden! Den ser skøn ud, og det er spændende at få lov at følge med i jeres renoveringsprojekt.
  Vores stuevindue er ret bredt, og derfor kan vi ikke få gardiner i standardmål og skal derfor også have specialfremstillet. Vi har nu boet i vores lejlighed i 3 år uden gardin i stuen, fordi det både er svært og dyrt at finde en god løsning.
  Nå, det var ikke et råd til jer. I fht mørklægning versus lyse tekstiler, så kunne I overveje et rullegardin m mørklægning og så et foldegardin i et lyst tekstil uden på. Foldegardinet fylder lidt mere i toppen og skjuler dermed rullegardinet under. Men det er naturligvis nok en dyrere løsning end ét gardin.
  Håber, I finder en god løsning. Måske skulle jeg også tage mig sammen og få gardiner i stuen😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tusind tak for det, Nanna. Vi glæder os meget til at vise jer de sidste rum, når de engang er færdige!
   Det kunne godt tænkes at vi skulle overveje en dobbeltløsning, ja. Eller i hvert fald levne plads nok til at det kan lade sig gøre at montere et bagvedliggende gardin, hvis der bliver behov for det. Tak for dit indspark. Håber du får styr på stuegardinerne ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Prøv tidensgardiner.dk
  Ole derfra hjalp os og det var så god service, kvalitet og inkl montering. Og prisen var også fair. Han rådgiver også ift indretning. Det er gratis at få ham ud og forpligter ikke. Han har flotte plissegardiner. Kender ham ikke personligt, er bare begejstret:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Mange tak for tippet, Mia. Tror helt sikkert vi vil tjekke nogle af de mindre udbydere ud :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerferieplaner