Guide: Bedste pizza i Aarhus – Sidsel & Lasse
Northside 2017: lørdag + søndag

Guide: Bedste pizza i Aarhus

Det er jo ikke ligefrem fordi vi mangler pizzasteder i eller omkring Aarhus, men niveauet kan, efter vores erfaringer, godt være lidt svingende. Derfor har vi forsøgt at sætte en guide sammen til de bedste pizzaer i Aarhus. Kom endelig med jeres tilføjelser!

Il Mercantino

Italiensk pizzabageri, som ligger i Mejlgade og efterhånden har ligget der i en del år. Og stedet har bestemt sin eksistensberettigelse – Il Mercantino er stadig ét af vores foretrukne pizzariaer, hvis vi er på de kanter. Enkle, gode ingredienser og lækker bund. Kan med fordel nydes på hipsterhøjen i Graven ;)

AmoRoma

AmoRoma drives af de samme, som står bag Il Mercantino, og pizzaerne er mindst lige så uovertrufne her. Hos Amoroma er der rig mulighed for at sidde, da de har masser af siddepladser i restauranten i Vestergade, hvor de også serverer forskellige italienske retter. Vi vil dog anbefale at gå efter pizzaen, der aldrig skuffer ;)

Frankies Pizza (vi var inviteret til at spise på Frankies)

Madklubben har overtaget Aarhus med en masse nye koncepter – ét af dem er Frankies Pizza, som ligger i de smukke Auktionshuset-lokaler i en baggård i Mejlgade. Menukortet byder på 13-15 nøje udvalgte pizze, et par desserter (som f.eks. nutella calzonen på billedet) samt månedens pizza, der blandt andet er blevet lavet af Citybois og Magnus Millang. Ingredienserne er virkelig lækre – vi er dog mere til en anden slags bund end den, man finder hos Frankies. Men dårlig er den på ingen måde! Frankies er et virkelig hyggeligt sted, hvor vi forestiller os, mange byture kan starte (prøv ad libitum cocktails, vin og pizza i 1,5 time for 350 kr.).

Vesterbro Pizzaria

Ikke et italiensk pizzaria, men bestemt ikke dårligt! Når man har lyst til den mere klassiske pizza med oksekød, pepperoni, peberfrugt og løg, er Vesterbro Pizzaria et af områdets bedste bud. Vi har aldrig fået en skuffende pizza derfra.

fratelli-pizza-troejborg

Fratelli

Fratelli er vores nye go-to sted, når det kommer til pizza på Trøjborg. De laver altså virkelig, virkelig gode italienske pizzaer, og vi har allerede fundet vores favoritter på menukortet. Spiser man sin pizza i restauranten, er det oplagt at snuppe en is fra Dolce Vita med, da det ligger lige ved siden af.

Casa Mia

Efter signende en ægte Trøjborg-pizza-darling, som vi dog stadig har til gode at prøve. Det ligger faktisk tættere på vores lejlighed end Fratelli, men vi har hørt meget godt om Casa Mia. Så det må vi jo få prøvet inden længe!

Grappa

Skal din pizza indtages ved åen i Aarhus, er Grappa helt sikkert et godt bud. Vi har spist pizza her flere gange, og har siddet tilfredse og mætte tilbage hver gang. Trods sin placering direkte ved åen, er Grappa et super hyggeligt sted med en god atmosfære og altid venlig betjening.

oles gård

Oles Gård pizza (hos Landmad og Salling)

Et godt tip, hvis man gerne vil tilberede og spise sin pizza hjemme – køb den halvfærdige pizza fra Oles Gård hos Landmad i Studsgade eller i Salling. Og er du på Northside Festival, ja, så er du altså også nødt til at få en frisklavet pizza fra Oles Gård! Det spiller bare.

Adagio

Vi fik vores første pizzaer fra Adagio for leden, og de var helt kanon! Pizzaerne var toppet med grillet aubergine og krydret pølse – en kombination, vi er helt nede med. Man kan både sidde i restauranten ved Åboulevarden (udenfor, når det er godt vejr) og tage sin pizza med. En stor anbefaling herfra!

Café Piccolina

Vi har stadig et besøg til gode hos Café Piccolina i Skolegyde, men sidste år blev stedet kåret som den bedste pizzabiks i Aarhus hos Smagaarhus. Så der må jo være noget om snakken ;) Det er også muligt at bestille halvbagte pizzaer til at tage med og glutenfri pizzaer.

pizaa-propria

Pizza Propria

Fantastisk pizza-sted i Jægergårdsgade, der byder på de lækreste stenovnsbagte pizzaer med smagfuldt fyld. Menukortet er ca. lige så begrænset som antallet af siddepladser, men det er egentlig også helt OK. Husk at bestille bord i forvejen, hvis du vil sidde ;)

 

Disse steder har vi fået anbefalet af jer: Caffé Ispirazione (Aarhus C), La Trattoria (Aarhus C) Kallo’s Pizza (Aarhus V), De Martino (Trøjborg/Aarhus N), La Luna (Hinnerup).

26 kommentarer

 • Hyggelig oplevelse med venner.
  Marselis Pizzaria laver god pizza og super service og hjemmelavet dressing de bruger altid friske råvarer kan godt anbefale til alle som har lyst til en god pizza i Århus. de satser stort pris på kunde service og hyggelig atmosfære
  PS. 26år med den samme ejer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  La Trattoria på Frederiksalle er altså også virkelig gode og må med i rækken af steder i bør prøve!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg kan HELT klart anbefale De Martino på Trøjborg, lige ved siden af Rema1000. Pizzaerne er sååå gode – og noget større end dem på Casa Mia ;) prøv det!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tak Sofie! Du er vist også den femte, der anbefaler det, så det må vi jo prøve næste gang :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • pizza

  Caffe Inspirazione mangler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Induza

  Det pizza billede der er lagt ud på Instagram, hvilken pizzaria er det fra? Den ser så god ud ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  I glemmer da Kallo’s pizza? :) Deforsøger at bruge flest mulige økologiske varer, og pizzaerne er fantastiske fx deres bianca pizza! Rigtig italienske pizzaer! Sjovt vi bor på vesterbrotorv og vi har aldrig smagt Vesterbro pizzaria det må vi da prøve hvis vi en dag har lyst til en rigtig snasket, ikke-italiensk pizza :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Sjovt, vi har aldrig hørt om Kallo’s pizza! Måske fordi det ligger i Aarhus V? Vi plejer bare at benytte de pizzeriaer, der ligger i nærheden af os selv, så der altid været rigeligt at vælge mellem inden for bare 300 meter af vores lejlighed, da vi også boede ved Vesterbro torv :) Men ja, Vesterbro pizzaria er altså ikke helt tosset! Vi har virkelig forsøgt at finde en anden betegnelse end “ikke-italiensk pizza”, men vi nægter at bruge ordet “indvandrerpizza” selvom mange nok ville forstå, hvad vi mente :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Oh no, I har glemt Delizioso på Trøjborg. De laver umanerligt gode pizzaer, dem må I ikke snyde jer selv for at prøve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Marianne :) Er det ikke den, der hedder De Martino nu? Den har vi ikke prøvet endnu, men du er nummer to til at anbefale den, så vi må da forbi på et tidspunkt inden længe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

   Det kan måske godt være? Jeg har været på udveksling det seneste halve år, men håber da virkelig ikke det er lukket i mellemtiden(!) Men ellers så prøv i hvert fald deres anden restaurant, deres pizzaer er uforskammet gode.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi spiser også ALTID pizza fra Fratelli – den med salsiccia, svampe og rødløg kan varmt anbefales hvis i ikke har prøvet den ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det er altså også godt! Tror vi har prøvet én, der minder meget om! Men vi skal da helt klart prøve den variant næste gang ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Et sted jeg synes I skulle prøve er La Luna Restaurant. Det har placering i Hinnerup som er 15 km fra Aarhus. Det har lagt der i 20 år og det er en italiensk ejer. Der er både ægte italienske pizzaer og de pizzaer vi spiser i skandinavien, som fx skinke og ananas osv ;-)
  Men jeg har også hørt rigtig godt om Café Piccolina, det kunne være det næste sted jeg ville hen. Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Et pizzeria med 20 år på bagen må jo kunne noget! Ærgerligt at det ligger lidt langt væk :) Mine forældre bor i Søften, det er vist ikke så langt fra – så skal vi da ha’ pizza fra La Luna næste gang ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Fratellis pizza med vildsvinesalami og trøffelolie <3 <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også vild med bl.a. Casa Mia og AmoRomo. En vigtig tilføjelse er Delizioso, der ligger på Silkeborgvej i Åbyhøj – på gaden med de 5-6 pizzariaer ved siden af hinanden. Mens de andre ikke er noget af skrive hjem om, har Delizioso en italiensk ejer, der forstår at lave virkeligt lækre, klassiske italienske pizzaer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Modtaget! Det var vist også dem, der startede De Martino op på Trøjborg? (Også under navnet Delizioso, som senere blev ændret til De Martino)? :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det skær lidt i pizza- og grammatik hjertet, at det hedder “Vesterbro Pizzaria” (og der så ovenikøbet står anført på deres hjemmeside, at det er italiensk) … Det er det ultimative no-go at besøge et pizzaria fremfor et pizzeria ;) især hvis man skal have italiensk, rigtig pizza …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Helt enig, Julie :) Det er heller ikke der, vi vil tage hen, for at få ægte italiensk pizza. Men når man har lyst til en pizza, der er mere i retning af kebab, salat og dressing-stilen, så er Vesterbro Pizzaria altså gode! ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Har I prøvet De Martino på Trøjborgvej? Deres Vegetale pizza er virkelig lækker! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Den har vi stadig til gode! Den ligger virkelig tæt på os, så vi skal helt klart forbi på et tidspunkt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Northside 2017: lørdag + søndag