Test af Philips Lumea IPL – Sidsel & Lasse
Festivaloutfit feat. Isabel Marant

Test af Philips Lumea IPL

Sponsoreret af Philips Lumea IPL
philips-ipl-2b
philips-ipl-4b
philips-ipl-5b
philips-ipl-6b

Det er ikke så tit jeg blogger om grooming, og det skyldes simpelthen, at det for mig er et kapitel, der bare skal overstås! Modsat Mie er jeg den dovne type, der ofte kommer i tanke om barbering ti minutter efter brusebadet er slut og jeg står halvt påklædt igen – og så bliver det endnu engang udskudt. Som følge af dette har jeg længe anvendt epilator, hvilket har gjort at jeg kan nøjes med at fjerne hår på benene hver tredje uge. Jeg er ikke nødvendigvis typen, der panikker over at måtte skippe en barbering – det meste af vinteren undlader jeg faktisk at gøre noget ved mine ben – men jeg kan utrolig godt lide at have glatte lægge. Så man kan vel sige at jeg er hende, der gerne vil være nybarberet, men ikke gider besværet ved hårfjernelse. Og hvad gør man så, hvis man vil forlænge perioden med glatte ben yderligere? Så opgraderer man fra epilator til IPL! Jeg må dog indrømme, at jeg var en smule skeptisk inden jeg takkede ja til at teste den nye Philips Lumea. Og en lille søgning rundt i diverse webfora afslører, at jeg ikke er den eneste. ”Gør det ondt?”, ”Virker den?”, ”Er det farligt?” er nogle af de spørgsmål, der går igen. Og med de samme tanker svirrende rundt i hovedet, var jeg en smule nervøs, da jeg første gang skulle sætte apparatet mod benet. Nervøsiteten forsvandt heldigvis lynhurtigt. Inden I får mine erfaringer med Philips IPL vil jeg dog lige introducere teknologien nærmere.

IPL står for Intense Pulsed Light og er en lyspulsbehandling, der går ned i hårsækken og bringer hårsækken i en hvilefase. Dette forårsager både at håret falder af, men også at déts genvækst forhindres. I begyndelse skal behandlingen gentages hver anden uge, men efter to-tre behandlinger kan man trappe ned til at anvende den en gang hver ottende uge. Med andre ord kan man nøjes med at fjerne hår på benene 6 gange årligt! Og det samme med hår i bikinilinje, armhule og på ansigtet. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men op mod 92% af adspurgte Philips Lumea IPL-brugere tilkendegiver, at behandlingerne virker efter hensigten. Jeg glæder mig til forhåbentlig selv at opleve samme effekt. Indtil videre har jeg foretaget to behandlinger, og mine hår er faldet af som lovet, men den varige effekt kan jeg af gode grunde ikke berette om endnu. Jeg skal forsøge at huske at komme med en melding, når jeg er lidt længere i processen.

Selv behandlingen begynder med en hudanalyse, som apparatet selv foretager. Man trykker blot på en knap og holder mundingen ind mod benet. Når huden er blevet analyseret får man tildelt en anbefalet lysstyrke (som man sagtens kan justere, hvis man får behov for det), hvorefter man sådan set kan klø på med at IPL-behandle. Til apparatet medfølger forskellige hoveder, hvor ”lysvinduets” størrelse og bøjning – enten konveks eller konkav – er tilpasset forskellige kropsområder. Dette er naturligvis brugbart, hvis man vil anvende IPL på flere kropsområder. Efterhånden som man bliver færdig med at behandle et område giver apparatet selv besked om, at det er tid til at behandle et nyt område. Da jeg behandlede mine ben tog det tre kvarters tid – hvilket akkurat passede med det nyeste afsnit “I hus til halsen” ;)

Som I nok kan høre, er apparatet nemt og pædagogisk at anvende. Når først man har læst manualen og tændt for IPL’en er det meget straight forward. Til spørgsmålet om hvorvidt det gør ondt at anvende IPL kan jeg for mit eget vedkommende svare: ikke specielt. Især ikke målt op mod epilering, der af og til godt kan give anledning til et ”av for H…..”, hvis man rammer et følsomt område. Når IPL er “værst”, føles det lidt som et hårdt smølfespark, men det er kun på tyndhudede områder, man mærker meget til lysstrålen. Så på den front er IPL-teknologien en leg at bruge. Og om det virker? Ja, indtil videre. Men som skrevet håber jeg på at kunne give en positiv update senere på året. Mht. om teknologien er farlig, er svaret som udgangspunkt nej, så længe man anvender apparatet korrekt. Men heldigvis protesterer maskinen selv, hvis man fx forsøger at anvende den på meget mørk hud. Jeg oplevede hverken rødmen eller irritation efter mine behandlinger, men det kan forekomme (hvilket jo sådan set er meget naturligt, når nu lysstrålen går ned og brænder håret). Det er i øvrigt muligt at læse mere om teknologien hos fx Netdoktor, hvis man vil have 100% ro i maven, inden man giver sig i kast med IPL-hårfjernelse. Alt i alt er det en behagelig oplevelse at anvende Philips Lumea, og jeg ser virkelig frem til forhåbentlig at kunne nøjes med færre hårfjerningsseancer i fremtiden.

Philips Lumea IPL kan købes på de fleste elektronik-webshops. Læs anmeldelser/anmeld selv produktet på philips.dk eller pricerunner.dk.

13 kommentarer

 • Anika

  Hej Sidsel
  Hvad model er det du bruger kan se på Philips hjemmeside der er flere modeller

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Hej Sidsel, er nysgerrig efter at vide hvordan det går med brugen af IPL og kan jeg evt finde dit review et sted? Kh anita

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Sidsel. Nu ved jeg ikke hvor længe siden de andre kommentarer er fra. Men jeg overvejer stærkt at investere i dette apparat, og kom derfor i tanke om at jeg gerne ville høre om du stadig bruger det og om det virker efter et års tid? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Signe
   Jeg er netop i gang med at skrive en follow-up (langt om længe!). Men ja, jeg bruger det stadig. Jeg synes det virker godt på mine ben – der er en synlig forskel. Der kommer en længere beskrivelse inden for et par uger ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej
  Vil du ikke lave et nyt indlæg med en opdatering :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Nu der gået 3 måneders tid, hvordan er resultatet og kan du anbefale det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Jeg kan anbefale det til brug på benene og andre steder, hvor hårene er fine. I bikinilinjen og under armene synes jeg ikke, min hårvækst har ændret sig. Håber det var svar nok :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Sidsel, jeg overvejer også at anskaffe mig en lumea – men tænker at det nok ikke kommer til at virke på mig (den typiske 1% :D) – hvordan er det gået for dig nu? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Ida
   Jeg synes maskinen holder det, den lover, når det kommer til hår på benene. I bikinilinjen og under armene har jeg ikke ku’ se en forskel endnu. Men det kan jo nå at komme! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Hej Sidsel – hvordan er det gået med projektet indtil videre? Er der vokset færre hår ud end normalt? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Ja det synes jeg faktisk! :) Jeg skal i gang med min fjerde behandling i weekenden og så tænker jeg at give en melding på den anden side af min sommerferie. Så skulle resultatet for alvor begynde at vise sig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Festivaloutfit feat. Isabel Marant