Marmeladefabrikken: et køkken der driller og en tom pengekasse – Sidsel & Lasse
GABBA summer essentials

Marmeladefabrikken: et køkken der driller og en tom pengekasse

sidsel-lasse-marmeladefabrikken2

sidsel-lasse-marmeladefabrikken3

sidsel-lasse-marmeladefabrikken1

Et par sneak peeks fra renoveringen.

 

Vi har holdt kortene lidt tæt ind til kroppen siden sidste lejlighedsupdate, hvilket nok først og fremmest skyldes travlhed, men også at vi gerne vil have, at den endelige make-over bliver lidt af en overraskelse :) Det med travlheden er delvist selvforskyldt (er det ikke oftest sådan, i virkeligheden?) og delvist forårsaget af uforudsete problematikker med renoveringen. I forhold til mange af vores venner og bekendte lyder det til at vi har haft en relativt tilforladelig proces indtil nu. Skræmmehistorierne lader heldigvis vente på sig – vi er slet ikke ude i byggekatastrofer, vandskader og deslige. Men der har været og er stadig et par ubehagelige overraskelser hist og her. Den allerførste var det rådne rækværk på terrassen – det fik vi nogenlunde styr på (i hvert fald så det kan holde til vi engang har tid og råd til at udskifte hele molevitten). Så fandt vores murer ud af, at vores køkkengulv er pilskævt. En slags gulvenes Ejer Bavnehøj. Og ved I hvad? Det får sgu lov til at forblive sådan. Hældningen kan ikke ses med det blotte øje og heldigvis kunne vores dygtige murer nivellere en smule ved hjælp af den fliseklæb, han brugte. Men vi satte ham vist på noget af en opgave, den stakkel!

Næste problem bød sig, da vi gik i gang med at montere bordplade på køkkenet i søndags. For ikke alene er gulvet skævt, men det er selve rummet også. Hvis I forestiller jer, at der er blevet trukket i de modsatrettede hjørner, så rummet bliver en smule rombe-formet. Det er deri problemet består. Selvom der i det store hele er tale om få centimeter, så giver det altså grå hår at montere skinner, elementer og bordplader på to sider, der ikke er lige lange! Denne problematik har sat os en smule bagud i monteringsprocessen, men vi skal nok komme i mål. Lasse var godt nok lidt slukøret i søndags efter seks timers asen og masen, der ikke helt resulterede i det færdige køkken, vi havde håbet på. Men det er vel prisen, når man helst vil bo i en gammel bygning med den famøse ”sjæl” frem for nybyg! Til gengæld fik vi malet hvidt på både badeværelse og i bryggers, hvilket var superfedt ovenpå to måneder med hhv. grå/nikotingule + mørkerøde vægge. Der findes næsten ikke en mere tilfredsstillende aktivitet end at køre en stribe hvid maling henover en farvet væg!

Sidste problem knytter sig (naturligvis, fristes jeg til at skrive) til vores økonomi. Vi nærmer os bunden af pengekassen med faretruende hast! Vi har ALDRIG kastet om os med så mange penge som nu. Er overbevist om at vi har været Silvans hovedindtægtskilde de sidste mange måneder. Pludselig mangler man lidt maling her, lidt akrylfuge der. En stiksav, nogle beslag, en ny rist til badeværelset… Det løber sgu op. I det store hele har vi renoveret lejlighed for relativt få penge, sammenlignet med hvad en totalentreprise ville have kostet, men når den endelige regning alligevel kryber op over de 100.000, så kan det godt mærkes. Men det er det hele værd, for hold nu op, hvor bliver det flot!! Vi er så glade for materialevalg, armatur, klinker.. amen det hele spiller bare. Hvis vi så bare kunne få tilsluttet induktionsplade og ovn snart, så vi kan begynde at lave mad igen.. og måske få monteret døren i badeværelset, så man ikke skal proklamere det til alle i lejligheden, når man går på toilet, haha.

Hvis I har spørgsmål til lejligheden eller renoveringsprocessen må I bare fyre løs :)

 

2 kommentarer

 • Marie Lundholm

  Uh, det bliver fedt at se jeres færdige resultat :-) Bygningen/huset ser for fed ud! Min kæreste og jeg står midt i nogenlunde samme projekt, omend lidt mindre. Jeg ved præcis hvad, I mener med Silvan. Seriøst, der er lagt mange penge efterhånden :p Men det er en sjov proces, og det er bare tilfredsstillende, når man selv har lagt så meget i det :-)
  VH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tak Marie! :) Vi tror også, det bliver SÅ fedt, når det hele er færdigt. Men jeg må indrømme, at vi nok er ved at være lidt forbi den proces, hvor det føles sjovt, og nu bare gerne vil være færdige. Men helt klart – man føler virkelig at man har gjort det til sit eget, når man selv har knoklet så meget med det :)

   God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GABBA summer essentials