Marmeladefabrikken: glimt fra renoveringen – Sidsel & Lasse
By the way #21

Marmeladefabrikken: glimt fra renoveringen

renovering-collage

Siden vi fik nøglerne til vores lejlighed tilbage i april måned har vi brugt rigtig mange af vores fritimer og friweekender på at renovere stedet. Det har været måneder fyldt med malingrester i håret, ømme rygge, tomme lommer og lidt neglebideri hist og her. Undervejs er vi rendt på problemer med skæve gulve, skæve mure og et pisseirriterende IKEA-køkken! På nogle punkter har vores håndværker-skills overrasket positivt – og sparet os for en masse penge – og på andre er de kommet til kort, og vi har set os nødsaget til at hyre professionel hjælp. Selvom det ikke er længe siden, så føles det allerede specielt at kigge tilbage på de billeder vi har taget undervejs i processen. Man glemmer lynhurtigt hvor træls det har været, at éns badeværelse lignede en grusgrav og at køkkenet var et hul i væggen, når man først har færdiggjort projekterne og kan tage de nye, lækre faciliteter i brug på daglig basis. I dag kan vi næsten ikke tro, at lejligheden er den samme, som den vi trådte ind i for første gang tilbage i februar!

Alt i alt har det uden tvivl været en længere proces end hvad vi havde forventet. Vi har været unge, naive og optimistiske, da vi tilbage i foråret konstaterede at der ”bare” skulle males, slibes gulv og laves nyt køkken og bad. Vi blev klogere! Men uanset hvad, var det helt klart den rigtige beslutning at få klaret det hele i én ombæring. Det havde simpelthen været uoverskueligt hvis vi igen om et par år skulle bo på en byggeplads, fordi vi fx havde gemt renoveringen af bad til et senere tidspunkt. Nu skal vi forhåbentlig ikke have gang i malepensler og værktøj før om mange år!

Når vi først har fået købt de sidste møbler til lejligheden, har haft de første gæster til spisning og for alvor har boet her i et stykke tid vil vi sikkert se nostalgisk tilbage på månederne med renovering. Etableringsfaser har det med at få et rosenrødt skær over tid. Men lige nu kan vi stadig erindre præcis hvor bidende koldt det var at male vinduer i minusgrader, hvor mange ømme muskler man får af at male lofter og hvor sindssyg man bliver af at pakke alt ind i og ud af afdækningspap! Det er godt nok heldigt, at vi har så mange flinke venner og familiemedlemmer, der har hjulpet os undervejs :)

Ovenover kan I se en masse af de billeder vi har taget undervejs – og et par glimt af de materialevalg vi har gjort os. Spørg endelig, hvis der er noget ift. til lejlighedsprojektet, I gerne vil vide mere om :)

P.S: Husk at tjekke vores nye shop, som I finder i menuen i toppen af bloggen. Der har vi udvalgt en masse lækre møbler og interiør-produkter i den stil, vi kunne finde på at indrette lejligheden :)

2 kommentarer

 • Julie

  Hej Sidsel og Lasse!
  Hvor er klinkerne i køkkenet fra? De er meget flotte!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Julie
   Tak skal du ha’! Vi er også meget glade for dem :) De er købt hos Tiles’R’Us (fedt navn, ikk?).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

By the way #21