Min brudekjole – Sidsel & Lasse
Flared

Min brudekjole

bryllupskjoler-inspiration

En anden proces i forbindelse med brylluppet, som så småt startes op i løbet af efteråret, er produktionen af min brudekjole. Det virker helt surrealistisk at skrive! Når jeg tænker på brudekjoler, så popper der altid et billede af min smukke mor op i mit hoved (billedet til venstre i tredje række). Jeg synes simpelthen hendes outfit er så sejt og modigt – det holder stadig 100! Flere af mine venner og bekendte har bemærket, hvor meget hun ligner Princess Di på billedet ovenover. Og jeg synes faktisk også der er en ret slående lighed. Min far er da også en ret flot firser-prins! Lasse overvejer faktisk at bære hvid smokingjakke på dagen, og det synes jeg kunne være ret fint. Både fordi jeg synes det er flot og lidt mere kantet end den sorte pendant, men også fordi det trækker en fin lille tråd til mine forældres dag.

Mht. selve udarbejdelsen af kjolen, er jeg så åndssvagt heldig, at veninden til en fælles bekendt har startet sit eget brudekjoleskrædderi op, og hun ville rigtig gerne lave et samarbejde sammen med os. Dette betyder at jeg over det kommende år vil udgive en lille brudekjole-dagbog, der giver et indblik i Nina Buchs verden, vores tanker om kjolen, processen undervejs og så naturligvis det færdige vidunder :)

Det er skægt, for jeg betragter ikke mig selv som hverken Bridezilla eller en girly-girl, der har drømt om prinsessekjoler siden 0. Klasse, men jeg kan alligevel mærke et helt hold sommerfugle i maven, når jeg tænker på at Nina og jeg sammen skal designe min kjole. Det kommer til at blive en rigtig fin og speciel proces, er jeg sikker på.

Efter aftalen kom i stand har jeg naturligvis kigget på en masse inspiration, og får lige så stille pejlet mig ind på noget af det rigtige. Jeg kigger dels på brudekjolekollektioner fra diverse store modehuse og dels på kvinder i smukke kjoler, som jeg har bidt særligt mærke i. Heriblandt fantastiske Lauren Hutton i en ikonisk kjole fra Oscaruddelingen i 1975 og så Keira Knightly i rollen som Cecilia Tallis i Atonement (i øvrigt en fantastisk film og endnu bedre bog, hvis nogle af jer mangler at stifte bekendtskab med den fortælling). Kjolen er måske lige afslørende nok, men har nogle vanvittigt smukke detaljer. Og så tænker jeg den silhuet kunne være god til min lange avatar-krop. I collagen kan I se hvad jeg ellers har kigget på. På nuværende tidspunkt er jeg ret sikker på at jeg gerne vil have inkorporeret en bred halsudskæring, kig til ryggen, stofbetrukne knapper og gerne et tungt materiale til selve kjolen, der kan falde fint ned over kroppen. Og så må det endelig ikke blive for stramt. Jeg orker ikke et bryllup hvor jeg ikke kan trække vejret af frygt for at ligne en snøret roastbeef!

Mit hår skal min dygtige lillesøster (og frisør hos Identita), Julie, naturligvis stå for. Jeg er så tryg ved at overlade det til hende. Hun har sindssygt god smag hår-wise og kan lide klassiske frisurer og opsætninger, som jeg. Da jeg spurgte Lasse om han helst så mig med opsat eller løst hår, svarede han løst, men jeg ender nok med at trodse hans ønske. Løst hår kan være sindsygt smukt, men jeg ved bare, at uanset hvor meget produkt og curlerstads der bliver brugt på mit hår, så kommer det til at klaske før eller siden. Og jeg gider ikke have frisure som en afghansk mynde på den store dag! Så det bliver en opsætning af en art – men ikke noget stramt og krummeluret.

Det var alligevel lidt af et skriv for én, “der ikke går op i bryllup”. Det kommer snigende, som I nok kan høre ;) Jeg håber ikke I bliver trætte af at høre stolpe op og stolpe ned allerede et år inden brylluppet skal stå!

12 kommentarer

 • lone

  Har i overvejet at leje en brudekjole f.eks weddingdeluxe har så flotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smuk kvinde og flotte billeder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Glæder mig så meget til at følge med i processen om kjolen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Haha troede seriøst at der var prinsesse Diana 😂 Glæder mig til at følge med i planlægningen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Du er, som du nok kan læse, ikke den første ;) Det er lidt skørt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Sikke en smuk og elegant kjole du får dig Sidsel!!

  Ih, nu hvor jeg selv skal giftes næste sommer, synes jeg det er ekstra hyggeligt, at følge med i dine og Lasses bryllupsforberedelser. Og da jeg selv har været besat af beklædning, så længe jeg kan huske, så er det særligt spændende, at følge tilblivelsen af din bryllupskjole Sidsel.

  Jeg har heller aldrig haft prinsessedrømme om dels hverken bryllup eller bryllupstøj, men som du siger: Det kommende snigende, haha.

  Dog har jeg altid vist, at skulle jeg en dag giftes, hvilket jeg jo skal nu, skulle det enten være i et klassisk hvidt habitjakkesæt – noget ala Carrie Bradshaws vintage wedding suit og Bianco Jaggers outfit, da hun bliver gift med Mick Jagger i 80’erne. Har en forkærlighed for blazere, og ejer selv en del, så tænkte det kunne være et cool take på en “moderne brud”.

  Derudover har jeg også haft småvåde drømme om en rød Oscar Dela Renta kjole (ala den Blair har på i Gossip Girl, da hun skal ud med Louis), meeen mit budget for brudetøj matcher ikke just priserne på Oscars kjoler.

  For et par måneder siden faldt jeg dog over den smukkeste knælange dybrøde kjole med et mønster af store sarte roser på. Kjolen har et stort matchende stofbelte i taljen, og så er faconen meget 70’er inspireret med v-udskæring og flared ærmer (ærmerne er trekvart lange). Kjolen er en del af Gül Hürgels resort18 kollektion, hvis du kender hende?

  Hvad gør du med sko forresten?

  Og beklager stilen, blev lige revet med :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, søde Anne :)

   Uh det lyder også sejt. Har lige googlet Jagger – FLOT! de la Renta ville heller ikke være at kimse ad, men man kan nærmest få et halvt bryllup for de penge, hans kjoler koster, så jeg forstår dig godt ;)

   Kendte ikke Gül Hürgel, nej, men det er da godt nok også nogle flotte kjoler, hun laver. De ryger lige i inspirationsmappen.

   Ift. sko skal jeg nok ha’ fundet en forholdsvis neutral pump – gerne lys beige eller nude. Og så i ruskind, tænker jeg. Det kunne også være man skulle ha’ et par sneakers til de sene timer. Hvad gør du med fodtøj?

   Og så lige noget helt andet – har vi ikke gået på dansehold sammen i Galten tilbage i tidernes morgen…? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Lige et tip: Tjek det franske mærke Sessun ud, de har også lavet smukke brudekjoler som minder lidt om dem du har ovenover. Måske der kan hentes lidt insp :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for tippet :) Vidste faktisk ikke at Sessun også lavede brudekjoler.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har heller aldrig helt været den store bryllupspige, hverken som barn eller nu, men tror da du har helt ret i at det kommer snigende, også hos mig ;) Jeg syntes i hvert fald det er lidt hyggeligt at kigge med :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Dejligt at høre :) Det er også kun hyggeligt, at bryllupsinteressen tager en smule til, synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flared