Fluffy tip

Lejlighedsfejring med Billund Lufthavn

Sponsoreret af Billund Lufthavn

cold-hand-winery-billund-lufthavn-4a

cold-hand-winery-billund-lufthavn-2a

cold-hand-winery-billund-lufthavn-1a

cold-hand-winery-billund-lufthavn-6a

Vi er nået til sidste indlæg i rækken i samarbejde med Billund Lufthavn, og dette indlæg har fejring og gæstemiddage på programmet. Hvis der er noget, der signalerer fejring, må det være champagne. Og så en lille avec efter maden. Begge dele skal vi runde i dag. Og begge dele kan man finde et stort udvalg af i Billunds Shop&Collect-afdeling. Som vi før har omtalt, så giver Billund Lufthavn deres rejsende mulighed for at købe varer både før, under og efter deres rejse. Og dette gælder alt fra spiritus til kosmetik og kolonialvarer. Det betyder fx at du kan bestille din yndlingsrom hjem mens du ligger i strandstolen på Tenerife, og når du så lander igen i Billund står den klar til dig – lige til at tage med under armen og servere til kommende fester.

Og det var festerne, vi kom fra – i den forgangne weekend indviede Lasse og jeg officielt lejligheden med de første indflytter-arrangementer. Om fredagen havde vi besøg af Lasses forhenværende kollegaer fra DAY til spisning og om lørdagen havde vi min familie på besøg. Alle os ”børn” på min fars side af familien er, pudsigt nok, flyttet i nye lejligheder i Aarhus midtby inden for det seneste år, og derfor aftalte vi for et par måneder siden at tage på tour de chambre, så både forældre og bedsteforældre kunne se de nye boliger.  Det viste sig at være en fremragende idé! Det var især fedt, fordi vi alle bor ret forskelligartet, så vi kom både forbi nybyg i Nørregade, gamle “klassiske” Aarhus-lejligheder i Ankersgade og Hjelmensgade, det spritnye Kanalhusene på Aarhus Ø og så selvfølgelig vores egen lejlighed på Trøjborg. Især kanalhusene var ret spændende at udforske, da hverken Lasse eller jeg har set de nye bygninger indefra før. Vi var begge enige om, at detaljen med drivhuse på tagene og de forskellige niveauer gav byggeriet ret meget charme og trak det i modsat retning af den betonjungle-stemning, der ellers har hersket på øen i de første etableringsår, hvor alting var meget gråt og halvfærdigt. I de senere år er det gået stærkt med byggeriet og nu har Aarhus pludselig sin egen mini-Manhattan! Og selvom vi selv er vældigt godt tilfredse med at bo hvor vi gør, så kan vi godt se det tillokkende i de maritime omgivelser i det nye kvarter og de moderne, vedligeholdelsesfrie lejligheder.

I løbet af vores Tour-de-Aarhus diskede hver lejlighedsejer op med forfriskninger og lidt mad. Vi fik drukket spandevis af kaffe, spist squashkage, brød fra Nr. 24 med græskarhummus, takeaway fra Nordly og en masse andet godt. Vi lavede selv stort frokostbord og kunne konstatere at det var lysår federe at gøre i det nye køkken frem for i dukkekøkkenet på Vesterbrogade. Især fordi alt beskidt service kunne skovles i opvaskemaskinen efter maden! Derudover diskede vi blandt andet op med dråber fra det danske frugtvineri Cold Hand Winery. Cold Hand stødte vi første gang på i forbindelse med Food Festival, hvor de har haft stand. Flere af vores foodie-venner har også rost vineriet til skyerne, så vi var naturligvis ret spændte på at smage de gyldne dråber. Både Malus Danica og Malus X Masculine er prisvindende frugtvine brygget på forskellige æblesorter så som Ingrid Marie og Jonagold, der smager særligt godt, når de får lov til at vokse her i norden. Produktionen foregår ved såkaldt cryo-koncentration, hvor æblemosten fryses og tappes i koncentreret form. Og det må de gerne blive ved med at gøre hos Cold Hand Winery! Deres æblevin smager nemlig virkelig dejligt. Masculine kunne man kalde en slags calvados-cognac-bastard (den holder 40%), og Malus Danica er mere let og med tydelig smag fra æblerne (den holder 12%). Selskabet var lidt delt i forhold til hvilken, der smagte bedst. Selv har vi snakket om, at man sikkert kunne lave nogle rigtig dejlige æble-cocktails på Masculine og måske bruge Malus Danica som element i en dessert med æblekompot og vaniljeis. Så vi må i gang med at eksperimentere :)

Champagnen giver lidt mere sig selv. Det er bare altid lækkert og luksus-agtigt! Også denne demi-sec fra Alexandre Bonnet, som var frugtig, sød og god. Efter weekenden snakkede Lasse og jeg om, at det føles voksent pludselig selv at være dem, der holder middagsselskaber med bobler, fint bestik og mange gæster. Men på den gode måde. Vi er sikre på, at vi kommer til at opleve mange festlige timer i Marmeladefabrikken :) Også de mere uciviliserede af slagsen, hvor der nærmere bliver tanker op på Vostock end champagne. Begge dele har sin charme!

 

Læs mere om Billund Lufthavns udvalg af spiritus og Shop&Collect her. Find også Billund Lufthavn på Facebook.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Fluffy tip