Svar på Q&A del 3

En uge i mad + opskrift på den bedste pastaret

OptiGrill & High Speed Blender sponsoreret af OBH Nordica

pasta-floede-chorizo-2a

pasta-floede-chorizo-1a

mad-i-ugens-loeb-9a

mad-i-ugens-loeb-10a

mad-i-ugens-loeb-8a

mad-i-ugens-loeb-7a

mad-i-ugens-loeb-1a

mad-i-ugens-loeb-3a

mad-i-ugens-loeb-2a

Frisk pasta med chorizo og feta  /  Surdejstoast med pastrami/cheddar/rødløg & landskinke/cheddar/sennep   /   Milkshake med bær   /   Mexi-burger

Vi har fået en håndfuld spørgsmål på det seneste, der går på hvad vi putter i munden for at holde os sunde, glade og mætte. Og svaret er nok ret kedeligt og ligetil –  en rimelig afbalanceret kost, hvor vi forsøger at spise en masse fuldkorn, grøntsager og frugt på daglig basis. Faktisk gør det mig glad at skrive, at mad ikke er en faktor, vi tænker videre over i dagligdagen. Vi spiser mestendels sundt, hvilket efterlader plads til burger, kage og chips, når lysten melder sig. Men den præcise fordeling er ikke noget vi bærer rundt på i bevidstheden. Det handler vist mest af alt om at etablere nogle gode hverdagsvaner. Fx havregryn til morgenmad, godt med grove grøntsager og rugbrødsmadder til frokost og så en ret til aften, der inkorporerer brune ris/fuldkornspasta/kartofler/quinoa etc. med grøntsager og en proteinkilde. Både Lasse og jeg spiser relativt meget og ofte, men mæthedsfornemmelsen skal helst komme fra de rigtige kilder.

At mad ikke er et stort issue for os i hverdagen er ikke ensbetydende med, at det altid er let at finde på, hvad der skal kokkereres. Men man har vel altid nogle go-to-retter oppe i ærmet. Derfor tænkte vi, at vi ville vise jer et par billeder af “en uge i mad” som den kan se hjemme hos os. Den forgangne uge har budt på et lidt voldsomt alkoholindtag, så det bærer retterne præg af! Måske ikke den sundeste uge at dokumentere, men vi har virkelig spist godt, haha. Flere af jer har i øvrigt efterspurgt opskrifter på nem og god hverdagsmad – den pastaret vi spise om mandagen er faktisk et godt eksempel på netop dette, så den får I lige opskriften på. Sig til hvis I vil vide mere om nogle af de andre retter :)

Pasta med chorizo og feta til to sultne personer:

1 løg, 1 fed hvidløg, 200 gram spidskål, 100 gram chorizo (fra en hel pølse – ikke skiveskåren), 2 spsk tomatpuré, 100 ml fløde, 1/2 tsk chiliflager, 1 knivspids cayennepeber, salt & peber

Hertil: 250 gram fuldkornspasta, feta som topping

Fremgangsmåde: Start med at sætte vand over til pasta. Hak herefter løg og hvidløg fint. Skær spidskål i strimler. Skær chorizo i tern. Steg løg, hvidløg, spidskål og chorizo på en pande med et skvæt olivenolie. Mens ingredienserne steger sættes pastaen over – kog til den er al dente. Tilføj tomatpuré, chiliflager og cayennepeber til panden. Hæld herefter fløde på panden og rør rundt i sovsen. Tilsæt til sidst salt og peber og hæld blandingen over den kogte pasta. Server med smuldret feta og eventuelt et knips krydderurter på toppen (timian, oregano eller basilikum gør sig godt). Bon appetit!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Svar på Q&A del 3