Interview: Cathrine fra mod one - Sidsel & Lasse
Marmeladefabrikken: Badeværelset #3

Interview: Cathrine fra mod one

img_3082

Sidsel og Cathrine

Vi har interviewet Cathrine fra det nystartede danske herretøjsbrand mod one om hvordan det er at starte sit eget brand, hvorfor hun har valgt at lave herretøj, hvad brandet er inspireret af og hvad hendes fremtidsplaner er. Læs med herunder.

Fortæl om dig selv.
Mit navn er Cathrine Marie Poulsen og jeg er 25 år. Jeg er først uddannet designteknolog med speciale i Fashion fra VIA – University Collage (TEKO) og efterfølgende tog jeg en overbygning, som tilsammen gav mig en Professionsbachelor i Business og Design, med speciale i Fashion. Derudover har jeg studeret high-end design og italiensk modehistorie i Firenze.

Hvordan er det at starte sit eget brand?
Når man som mig lever og ånder for at skabe, er det en fantastisk oplevelse at starte sit eget brand. Det har været enormt spændende at beskæftige sig med alle de forskellige led, jeg normalt ikke sidder med, som fashion designer. Mine interesser ligger i at holde den røde tråd i et design-dna og det har jeg fået masser af plads til at vise. Jeg vil dog sige, at det ikke altid er en smal sag at starte et modebrand op helt selv, da det kræver at du hele tiden er et halvt til et helt år foran. Her er jeg evig taknemmelig for at jeg har et stort netværk at trække på. Der er som så mange andre kreative brancher op- og nedture, men når dagen er omme, er jeg nu taknemmelig for, at jeg får lov til at skabe og vise, hvad der foregår oppe i mit hoved.

modone_capsule_ny

modone_ny_capsulemen

mod one til NYFW

Hvorfor valgte du at starte mod one?
Jeg var træt af at det efterhånden var blevet billigere at købe nyt tøj, frem for at vaske det man har, samtidig med at der ikke længere er den samme respekt for tøj og mode, som der har været. Som designer gør det mig grænseløst ked af det, når jeg træder ind i en butik og straks opdager hvordan folk vader rundt i tøj der flyder på gulvene. Store kommercielle brands spytter tøj ud som var det savsmuld på en høvlebænk, hvilket ødelægger folks forståelse af en produktion og hvor lang tid designs egentlig er undervejs på en systue. Derfor ønskede jeg at være med til igen at skabe en respekt for mode og bevise, at jo længere tid du bruger på dine designs, jo længere holder de i klædeskabet og jo større grund har du givet dine kunder for at passe på det og bære det med stolthed.

Under mit uddannelsesforløb, beskæftigede jeg mig meget med den britiske subkultur Mod, og forelskede mig i dens kultur, attitude og silhuetter. Jeg har altid været fascineret af, hvad man kan opnå med beklædning. Mod kulturen er et bevis på, at man kan hvad man vil, uanset hvor man kommer fra, og det bruger de særligt beklædningen til at opnå. Det er også en periode i dansk modehistorie, hvor man går op i at tøjet skal være skræddersyet og skille sig ud. Derfor valgte jeg at lave min moderne version af nutidig Mod beklædning, deraf navnet mod one.

lookbook_ss18_modone-17

mod one SS18

Hvad kendertegner mod one som herretøjsbrand?
mod one er et nyt dansk high-end herrebrand startet i september 2016. Vores design formidler den engelske subkultur Mod fra 1960 på en nutidig facon. Med en kombination af eksklusive materialer, unikke detaljer og vores ikoniske form, er hver eneste kollektion innovativ og unik. Alle styles bliver designet, konstrueret og udviklet i Danmark og syes efterfølgende millimeterkorrekt op på en systue i Estland, der tidligere syede russiske uniformer op.

I er to kvinder, der har valgt at lave herretøj – hvorfor?
Jeg, Cathrine, startede mod one for snart et år siden alene. Kort efter præsenterede jeg min tidligere kollega Sidsel for hele universet og det koncept, jeg gerne ville vise verden. Sidsel var heldigvis solgt fra start og har været min højre hånd lige siden. Hun kan bogstaveligt talt alt det, jeg ikke kan og omvendt – så vi fungerer rigtig godt som et team professionelt såvel som privat.

Det er fascinerende at være to kvinder i en herretøjsbranche og få lov til at se igennem mænds øjne og hvad de hver især går op i når det kommer til stil og udtryk. Det er rent fakta, at der er flere regler indenfor herrebeklædning end der er på dame og det har nok altid tiltalt os. Inden for herremode findes der langt flere regler – både sagte og usagte – hvilket for mig betyder, at der også er langt mere stolthed og ære i udviklingen af herretøj.

lookbook_ss18_modone-1

mod one SS18

I var på New York Fashion Week i år – hvordan var det?
Det var uden tvivl en stor oplevelse for os begge at være på Capsule New York, men især også fordi vi var personligt inviteret af Highsnobiety. Det føles helt surrealistisk at stå på en messe i New York, blandt kæmpe store veletablerede brands og i en blanding af cornrows og guldtænder som nærmest de eneste piger. Som dansk designer var det nu også meget fedt at opleve New York Fashion Week i en hel uge uden den mindste snært af dansk jantelov.

lookbook_ss18_modone-3

mod one SS18

Hvad er planerne for mod one fremadrettet?
Vores mål har hele tiden været at skabe vores eget univers, hvor folk kan gå ind og opleve vores tanker, koncepter og ideer. Det er nu lykkedes i form af vores webside www.modone.dk hvor vi netop også har åbnet webshop. Derudover har vi valgt at hænge i Grocery på Elmegade, så vores kunder har en mulighed for at prøve tøjet et fysisk sted. Nu handler det om at fange vores segment og lade dem vide, hvad vi står for og dernæst få dem til at bibeholde interessen for vores produkter. Vi håber derfor at folk går ind og tilmelder sig vores nyhedsbrev så vi har mulighed for at skabe en tættere relation.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marmeladefabrikken: Badeværelset #3