10 bæredygtige brands, der er værd at kende – Sidsel & Lasse
20 ting, I måske ikke vidste om os

10 bæredygtige brands, der er værd at kende

sissel-edelbo-2

Organic Basics

Det er gået stærkt for Organic Basics på det seneste, og med god grund. De har fundet en niche i et overfyldt marked – nemlig at sælge no fuss økologisk undertøj, tees og strømper til kvalitets- og miljøbevidste forbrugere. Lasse ejer en hel del O.B. efterhånden, og er rigtig glad for både boxershorts og strømper. Nyeste skud på stammen er økologisk undertøj til piger, det har jeg dog endnu til gode at prøve.

En style du bør tjekke ud: Rose Nude Triangle Bra

September Salon

September Salon er født ud af en tanke om, at mode skal være made to order og ikke noget, man sprøjter ud af fabrikker året rundt. De to designere bag brandet afholder Salon to gange om året, hvor det er muligt at komme og prøve den nye kollektion på og bestille de styles, man kunne tænke sig. Først herefter bliver de sat i produktion. September Salons stil er meget klassisk og kvalitetsbevidst, så det er med garanti styles, man vil være glad for i mange år frem.

En style du bør tjekke ud: se den seneste kollektion her.

Sandermann

Sandermann stødte jeg på under Boxmarket-festivallen i Aarhus. Bag brandet står den danske designer Stine Sandermann, og hun har sat sig for at skabe closed-loop fashion ved blandt andet at opkøbe stofrester fra andre tøjbrands. Dette betyder at visse styles kommer i begrænsede oplag, da det kan være alt fra 2 til 200 meter stof, der kan købes ind. Indtil videre er kollektionerne ret små, men jeg tror brandet kan nå ret langt.

En style du bør tjekke ud: Sticky Trousers Grey Check

Sissel Edelbo

Sissel Edelbo har jeg efterhånden omtalt en del gange her på bloggen, og det er simpelthen fordi jeg synes de er noget af det fineste på bæredygtighedsscenen herhjemme i øjeblikket. Deres signaturvare er kimonoer syet af genanvendte, indiske sarier, men de har for nyligt også tilføjet tencel-t-shirts og sweatshirts til sortimentet.

En style du bør tjekke ud: Morning Glory Long Pocket Kimono

Weekday Jeans*

Den kan virke lidt fjollet at anbefale en mastodont som Weekday (der er en del af H&M), men jeg har endnu til gode at finde økologiske jeans, der sidder bedre end deres. Hvis de så også formår at omstille resten af deres produktion, så ku’ det være rigtig fedt. Der er brug for et highstreet-brand, der går mod strømmen.

En style du bør tjekke ud: Voyage jeans*

Aiayu

Når tjekkede Emma Watson nævner éns brand som en personlig favorit, så har man fat i den lange ende. Danske Aiayu har siden opstarten i 2004 produceret luksuriøse strik- og bomuldsstyles, der udover den langtidsholdbare kvalitet og lækre, nordiske stil også er bæredygtige. Brandet producerer både tøj og tekstiler til boligen, og i mange af deres varer indgår den fantastiske og bløde uld fra Alpakaen.

En style du bør tjekke ud: Heather pillow

Knowledge Cotton Apparel

I 2008 stiftede Mads Mørup Knowledge Cotton Apparel med en vision om at producere lækkert tøj til den miljøbevidste mandlige forbruger. Ni år senere går det rigtig godt for brandet, der stadig arbejder på at indfri målene om at blive 100% C02-neutrale og kun anvende stoftyper, der enten er 100% økologiske eller produceret af genanvendte materialer.

En style du bør tjekke ud: Baby Cord Shirt

Fonnesbech

Fonnesbech er fast besluttede på at sagtne farten på den fremadstormene modeindustri. Hvorfor pumpe kollektioner ud månedligt, når man kan skabe få styles årligt, der til gengæld er holdbare og smukke i mange år frem? De taler i den grad til mit modehjerte, og så er deres tøj simpelthen så lækkert.

En style du bør tjekke ud: Blair Pants

AMOV

Brandets versaler dækker over ordene “An Man Of Value”, der stammer fra Einsteins citat “Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value“, og det er den samme tilgang til tøjet og brandet, AMOV forsøger at navigere efter. Deres styles skal kunne bruges igen og igen, og på sigt blive yndlingsitems i garderoben. Fokus er især på styles i behageligt, økologisk sweat-stof, og som en ekstra detalje følger der altid en patch med et køb, så man kan reparere på sit eksisterende tøj i stedet for at købe nyt.

En style du bør tjekke ud: AMOV Hoodie Sweat

H&M Concious

Sidst, men ikke mindst, har jeg valgt at tage H&M Concious med, fordi de til stadighed formår at lave den ene flotte kollektion efter den anden af genanvendte materialer. Ofte er det faktisk Concious-varerne, der ser mest eksklusive ud, på trods af at de består af gamle plastflasker og andre sjove sager.

En style du bør tjekke ud: Lyocell bukser

8 kommentarer

 • Nette

  Det er fedt at der kommer mere fokus på bæredygtighed indenfor voksentøj også. Jeg er nu ret sikker på at Kasper tog inspiration fra “A Man Of Value”, da han skabte AMOV :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hov, du har da fuldkommen ret! Ved virkelig ikke hvordan det andet citat har plantet sig i bevidstheden, haha. Jeg har rettet det til nu.
   Tak for heads up :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nette

   Nu er jeg så heldig, at jeg har hørt Kasper fortælle historien bag AMOV – han er nemlig en super god og passioneret fortæller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Spændende! Vi havde en bekendt, der var ansat hos dem i en kort periode. De lyder til at gøre det rigtig godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Godt indlæg! Lad os få mere fokus på bæredygtighed:) Tjek evt Nudie jeans ud. Synes de sidder super godt. Er dog i tvivl om de er “gennemgribende bæredygtige” eller kun udvalgte modeller. Og s*** Aiayu laver nogle lækre – og dyre – ting!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, Kathrine! :) Jeg vidste faktisk ikke at Nudie også førte bæredygtige varer – tak for tippet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Dejligt indlæg med fokus på bæredygtighed – gerne meget mere af den slags inspiration! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for den rare kommentar, Sidsel!
   Hilsen en anden Sidsel, der også synes det er fedt med tips til bæredygtighed :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 ting, I måske ikke vidste om os