Interview: Frederik IX Studios – Sidsel & Lasse
Efterårsupdate

Interview: Frederik IX Studios

Indlægget indeholder smykker foræret af Frederik IX Studios

frederikix5

Smykker fra Frederik IX Studios

Vi har interviewet Jeppe og Louise, som er det unge kærestepar bag det nye smykkebrand, Frederik IX. Læs videre og hør blandt andet mere om deres tanker bag brandet, hvordan man som kærestepar kan være sammen om sådan et projekt og hvad deres drømme er for fremtiden.

Husk også at læse vores interviews med Emma og Anne-Louise fra Résumé og Cathrine fra mod one.

Hvem er I?
Vi hedder Louise og Jeppe. Vi er kærester og er hhv. 25 og 26 år, og tilsammen udgør vi Frederik IX Studios. Louise er den ene halvdel af brandet. Hun har en fortid hos Bestseller som kreativ indkøber gennem 6 år, hvor hun har beskæftiget sig med sko, accessories og tøj. Hun er kreativ og perfektionist til fingerspidserne. Jeppe er den anden halvdel af brandet og har tidligere arbejdet som tømrer, hvor han kunne få lov at udfolde sin kreativitet og bruge sine hænder. Jeppe har efterfølgende haft et forløb på handelsskole og er nu ved at færdiggøre sin uddannelse som handelsøkonom.

frederikix3

Hvordan er det at starte sit eget brand?
Det er fedt at være selvstændig, men det er samtidig meget grænseoverskridende og udfordrende.
Hver dag niver vi stadig os selv i armen for at være sikre på, at virksomheden faktisk er en realitet, og ikke stadig kun en drøm. Vi elsker, at vi skaber noget, og det er et kæmpe sus at skabe noget, som andre folk kan lide og rent faktisk adopterer til deres personlige stil.

Hvorfor valgte I at starte Frederik IX?
Vi er tiltrukket af den detaljerigdom og historiefortælling, man kan opnå med smykker. At bære smykker er en måde at vise sin personlighed på, og man skaber sin egen unikke stil. I opstartsfasen af Frederik IX Studios ønskede vi at dække et personligt behov, som ikke blev dækket. Smykker har en sentimental værdi for os og valget af et smykke er vigtigt. Design og udseende er afgørende faktorer. Det er vores hensigt at skabe et brand, der en genkendeligt ude i verden og som udstråler sammenhængskraft. Smykkerne skal symbolisere en positiv kultur, som inkluderer alle mennesker, køn og kulturer.

frederikix2

Hvad kendertegner Frederik IX som brand?
Virksomhedens navn og fremtidige brand er en kombination af noget gammelt og noget nyt. Udtrykket i smykkerne er inspireret af historiske perioder, fortiden, undergrunden og de nyeste trends.
Vi er inspireret af Kong Frederik IX’s forkærlighed for og brug af tatoveringer, samt de smykker han valgte at bære. Vi ønsker at fastholde det unikke og samtidigt trække en parallel op med skandinaviske rødder med en international tilgang til trends og designs. Vi går ikke gå på kompromis med kvalitet, detaljer og elegance. Vi har haft for øje at skabe et brand baseret på et historisk univers, som vi ønsker at invitere folk ind i – med en forhåbningen om, at man bliver grebet af smykkernes stil og detaljer.

rdd-jeans-14a

Nu kender vi jo selv lidt til at være et kærestepar om et fælles projekt – hvordan får I det til at fungere?
Der er mange der stiller også spørgsmålet ”hvordan er det at være sammen om dette projekt, og ikke mindst se hinanden hele tiden?”, og det er måske en smule søgt at spørge, om vi stadigvæk kan holde hinanden ud – men det kan vi heldigvis godt! Det er fedt at være sammen om et projekt, som vi begge brænder lige meget for, og ikke mindst at kunne dele succesoplevelser med en, som man helt basalt kun ønsker det aller bedste for. Der er naturligvis også perioder, som ikke er fryd og gammen, men vores force er helt sikkert, at vi er gode til at tage bumpene på vejen i fællesskab. Vi byder ind med forskellige styrker til virksomheden, og er bestemt ikke altid enige i vores holdninger og meninger, men det er det, som gør, at vi sammen løfter projektet i fællesskab. Opstarten af Frederik IX Studios har bragt os rundt i flere dele af verden. Vi tog det første spadestik i en notesbog på stranden i Mexico, og har senere boet i Vietnam, hvor hele eventyret for alvor startede – og denne rejse ville ikke have været det samme hver for sig.

frederikix4

Hvad er det største, I har opnået med Frederik IX ind til videre?
Første indskydelse vil faktisk være, at vi har skudt Frederik IX Studios af sted. Det har altid været en drøm at kunne starte sit eget, og selv være herre over alle processer, både strategisk og kreativt. Det har vi netop realiseret. Det er virkelig stort at have opnået, og nu kan sige at vi er ejere af vores eget brand.
Nu skal alle drømmene udleves, hvilket forhåbentligt fører til mange store personlige sejre og oplevelser.

rdd-jeans-9a

Hvad er planerne for Frederik IX fremadrettet?
Fokus ligger på nuværende tidspunkt på vores egen online platform, men planerne er også at udvide Frederik IX Studios. Vi drømmer om, at gøre indtog i anerkendte niche-tøjbutikker og livsstilsbutikker. Vi knokler benhårdt fremadrettet og drømmer om, at Fredrik IX Studios bliver et anerkendt internationalt brand. Smykkerne er første led i vores forretningsplan og vi har ambitioner om meget mere – vi mener, at vores brand og unikke historie kan rumme meget mere end smykker.

Se mere og shop smykkerne på Frederikix.com

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsupdate