9 ting, folk skal stoppe med på sociale medier – Sidsel & Lasse
Vi inviterer til gratis fællesspisning i Aarhus

9 ting, folk skal stoppe med på sociale medier

2017-05-31-23-07-08-900x513

Vi lader normaltvist ikke kritik få for meget plads her på bloggen, men der er specielt én ting, som vi bare ikke kan holde os fra at bitche over herhjemme (og her på bloggen). Tanten på Facebook, der ingen situationsfornemmelse har. Fyren, der konstant dukker op med selvsmagende updates i dit Linkedin-feed. Virksomheden, hvis online takt er ikke-tilstedeværende. Kært SoMe-fjols har mange ansigter. I ved nok, hvor det bærer hen ad…

Folk på sociale medier skal stoppe med:

 • at insistere på at have længere samtaler over Snapchat. That shit is stressful, yo! Skriv en sms eller ring, hvis du vil noget vigtigt!
 • at afslutte Facebook-opslag med sætninger i stil med “Hvem ville du tage med på denne ferie?”, “Hvem kender du, der kunne spise en burger?”, “Hvilke af dine venner med tyndt hår skal høre denne nyhed?” – kære virksomheder, hold nu op med at lægge op til, at vi alle sammen skal tagge hinanden på Facebook ustandseligt! Det er så let at gennemskue, hvad I er ude på.
 • at søge efter arbejdskraft gennem opdateringer på Facebook. “Kender jeg en VVS’er? Har problemer med min opvaskemaskine.”. Du kunne jo prøve til at ringe til en VVS’er og bede ham om at kigge på det? Bare en idé.
 • at dele klip med Dr. Pimple Popper uden en lille advarsel eller disclaimer først! Det er altså ikke alle, der påskønner synet af 18 liter pus, der vælter ud af en fedtet teenage-hage.
 • at have 100% polerede, præfabrikerede Insta stories – så bliver funktionen jo lidt overflødig, målt op mod det Instagram kunne i forvejen?!
 • det der glat-hud-kridhvide-tænder-filter. Det ser altså lidt freaky ud.
 • at kommentere på artikler, de kun har læst overskriften på. Det postfaktuelle samfund bliver vores død…
 • at være med i de offensimentum-grupper, der florerer på Facebook. Det er jo helt galt! Vi overvejer af og til, om vi selv havde været med i sådan nogle grupper, hvis de havde eksisteret dengang, vi var teenagere. Vi håber det virkelig ikke. Hvor er ungdommens moralske kompas henne i sådanne tilfælde? Puha!
 • ca. tusind forskellige ting på Tinder (hvis det da tæller som et socialt medie?). Somme tider får vi lov til at swipe på venners og søskendes Tinder-profiler. Gutter, drop finten med kun at lægge billeder op, hvor I har solbriller på, billeder, hvor I holder andres børn, bar overkrop uden hoved som første billede, billeder, hvor I står sammen med fem andre venner på et underbelyst diskoteksgulv (hvem er hvem?) og ja, vi kunne blive ved!

 

You know the drill – kom med jeres gode tilføjelser! Skulle vi i øvrigt lave en omvendt udgave med NICE ting, folk skal blive ved med at gøre på sociale medier? Sådan… for at få lidt positiv stemning tilbage efter sådan en omgang brok her ;)

14 kommentarer

 • Kamilla

  Folk må også gerne stoppe med at skrive “godt brølt!” Åååååh jeg er så træt af det udtryk. Og de opslag hvor folk brokker sig over helt ligegyldige ting.
  Vil se frem til listen med omvendt fortegn 😊 og måske et confession indlæg, Mariam-style, med alle de ting vi hader på de sociale medier men gør selv. ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  det er seriøst også nedern med de der videoer man bliver tagget i, som ligner de er helt normale, lige indtil man tænder for lyden og der så er et lydspor af en porno på. tak for det søde venner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hahaha, dem har jeg ikke været ude for endnu! Men det var dog et djævelsk påfund :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ….man behøver jo ikke læse alle opslag/svar på en tråd på “ Fjæsen”…det ER tilladt at scrolle videre..! 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det kan jeg også love dig for, at jeg ofte gør, Karsten ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Især den med pimple popping! Jeg er ved at kaste op hver gang, jeg får sådan noget i smasken.

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina B.

  Er SÅ enig med jer.
  Jeg er ved at springe i luften nogle gange…
  – Mine venner skal også stoppe med alle de konkurrencer de deltager i. Hvem f… vinder de konkurrencer…?!?! Og de skal i særdeleshed stoppe med at tagge mig ;-)
  – Er medlem af en gruppe for den by, jeg bor i. Jesus – jeg er på nippet til at melde mig ud. Også selvom der indimellem står noget relevant.
  Det der bl.a. er svært at magte er diskussioner om f.eks. opsamling af hundelorte, brok over fyrværkeri, politikere der pludselig begynder at skrive alle mulige indlæg i gruppen da valget nærmer sig.
  Stop – bare stop.
  Jeg er helt klar til listen med omvendt fortegn :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Okay, de ting der kan jeg også godt relatere til! Heldigvis bliver jeg ikke tagget i ret mange konkurrencer (tak, venner)! Og så er der (måske heldigvis?) ikke en Facebook-gruppe for alle i Aarhus :P Kan godt forestille mig, at det ret hurtigt ville løbe løbsk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg håber simpelthen i laver en hel guide til hvad mænd ikke skal gøre på tinder ! :-) -NEJ i skal ikke bruge snapchat-filter, jeres billeder skal altså ikke være 10 år gamle, fedt at du havde sixpack for 10 år siden…. Og det samme med frisure “se mig med langt hår” – ” se mig med kort hår” – ja men hvordan ser dit hår ud nu?…
  og kvinder for den sags skyld! Haha..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

   Og mænd skal også stoppe med at have billeder med deres studenterhuer på, du er 25 minimum, kom over det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, er der mænd på 25+, der bruger deres studenterbilleder på Tinder?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Kan godt høre, at du har lidt erfaring på området, Maya :D Haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi inviterer til gratis fællesspisning i Aarhus