Husholdning i parforholdet - Sidsel & Lasse
Legends store, Aarhus

Husholdning i parforholdet

Advertisement

Sponsoreret af Electrolux

electrolux-d9

I dag skal vi snakke lidt om huslige pligter (I må ikke løbe skrigende bort endnu!) i anledning af, at Electrolux har sendt en ny støvsuger – Pure D9 – på markedet. Vi har vist aldrig berørt vores rengøringsroutine nærmere her på bloggen, men det er jo egentlig ret interessant at se, hvordan den slags fordeles forskelligt fra parforhold til parforhold (eller rumbo til rumbo). Og bare rolig, det er ikke fordi vi skal til at gå i dybden med, hvad kaustisk soda og brun sæbe kan bruges til! Vi kom bare til at snakke om, at der er rigtig mange måder at passe sit hjem på. Vi kender både par, der abonnerer på de traditionelle kønsroller – aka. manden klarer græsslåning og reparationer, mens kvinden står for de indendørs pligter og par, der er mere fælles om det hele. Vi kender sågar et par, hvor manden betaler kvinden for at tage sig af sin andel af rengøringen! Så der er tydeligvis rigtig mange måder at gøre det på :)

For Lasses og mit vedkommende har husholdningsopgaverne med årerne fordelt sig ret naturligt. Men selvfølgelig ikke uden et enkelt stridsmål eller to! Fx var jeg længe frustreret over Lasses manglende behov for at have et rent badeværelse! Der kunne ligge hår og fnul i alle hjørner og være en ret markant lugt af.. ja, tis, og han trak bare på skuldrene over det! Det provokerede mig især, fordi det jo ikke er mig, der rammer ved siden af kummen! Omvendt ved jeg, at Lasse kunne få ret meget spat over, at jeg tit lader ting stå en smule til – den overfyldte skraldepand eller vaskekurv fx. Eller den evigt voksende bunke med tøj slynget over en stol i stuen. Ups. Men de steder vi hver især har mangler, der kan den anden heldigvis træde til. Så nu har jeg gjort badeværelse rent i de otte år, vi har boet sammen, og Lasse tømmer skraldespand og vasker tøj. Og spørger “hvad skal den her?”, mens han løfter op i mit rod (det er evigt irriterende!). Den fordeling fungerer tilsyneladende, for vi har ikke byttet opgaver på noget tidspunkt! I dag er det stort set kun køkkenet, vi er fælles om. Og støvsugning måske. Lasse var ellers ikke meget for det med at støvsuge før i tiden – se bare her. Elsker stadig, når han kækt konstaterer, at det kun er når han får en daaame på besøg, at han støvsuger. Okay, Lasse!

Rengøring er helt klar noget, vi begge er blevet bedre til med årene. Vores gamle lejlighed kunne virkelig ligne en svinesti. Måske også fordi der til sidst var proppet så mange ting ind i den, at vi knap nok kunne dreje rundt om os selv med støvsugeren. Jeg frygtede lidt, at det ville blive en kamp pludselig at skulle gør 118 m2 rent frem for 40, netop ud fra ræsonnementet om, at vi da umuligt kunne passe en lejlighed på størrelse med et mindre parcelhus, når vi knap nok kunne passe vores lille skotøjsæske! Men faktisk har det været en meget lettere overgang end forventet. Dels fordi der rent faktisk er gulvplads og albuerum til støve ordentligt af, men også fordi vi jo har shinet hele lejligheden op, og der skal heldigvis knap så meget knofedt til for at få en spritny vandhane til at se blank ud igen. Så nu kan vi bo lækkert OG rent. Det er altså optur, selvom det har trukket tænder ud at nå dertil.

elux_hera_16_9_green_img

Apropos lejlighedsrenovering, så måtte vores støvsuger faktisk lade livet for ikke så længe siden, efter at have suget hvad der sikkert svarer til et halvstort murværk op i grus, småsten og byggestøv, mens vi fik lagt klinker. RIP, lille discount-ven. Af samme årsag besluttede vi os for, at den næste støvsuger vi investerede i, skulle kunne holde til lidt mere, og derfor nok ikke skulle købes for 200 kroner i Føtex! Støvsugerslangen på vores gamle maskine bestod til sidst af 80% gaffatape, vil jeg tro. Det holder altså ikke i længden! Skulle I selv stå i en situation, hvor I er på udkig efter en ny, holdbar støvsuger, så har vi et godt tip. Enter: Pure D9 fra Electrolux.

Støvsugeren er produceret af 70% genbrugsplast, og har energimærke A+++, så der er tale om en både bæredygtig og strømbesparende sag. Af gode funktioner kan nævnes, at støvsugeren forrest har et næsehjul, der kan dreje 360° og en 12 meter lang ledning, som tilsammen gør det let at manøvrere rundt med maskinen. Selve støvsugerhovedet har et praktisk håndtag for oven, så man slipper for Quasimodo-positur, mens man støvsuger. Med til Pure D9 hører også den smarte S-bag-teknologi – en slags indbygget håndtag der gør, at du undgår at skulle røre ved selve støvsugerposen (der tit kan være lidt nasty), når posen skal skiftes. Med andre ord en funktionel og klimavenlig støvsuger, der er nem at håndtere.

Læs mere om Electrolux Pure D9 Green og find forhandlere af støvsugeren her.

8 kommentarer

 • Rigtig fint indlæg – måske lidt reklame agtigt – men dejligt at læse om en støvsuger der ligefrem forbedre parforholdet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, tak Anna! :) Ja, det er jo også et sponsoreret indlæg, så kan godt forstå hvis du synes, det virker lidt reklame-agtigt. Men vi har gjort, hvad vi kan, for at finde en sjov vinkel på det :D Godt nytår!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Okay, den er fin und alles – havde allerede besluttet mig for, at det skulle være min næste støvsuger (som jeg snart skal have fingre i). Men 3000 for en støvsuger?????? Kommer I ikke med en rabatkode på cirka 80% :D Please!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Online kan den fås til omkring 2300 ;) Det er selvfølgelig lidt af en pris at betale for en støvsuger, men hvis alternativet er at slide 2-3 halvdårlige af slagsen op (hvilket vi har gjort)..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg er tosset med Lasse 17 år!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Leder selv efter en ny støvsuger, men et kardinalpunkt er om bæstet larmer – min nuværende hyler som et jungledyr – hvordan er lydniveauet på jeres nye maskine? Mvh. Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Mette :)

   Her kommer lidt forbrugeroplysning ;)

   De fleste husholdningsstøvsugere har et støjniveau i området 60-90 dB. En støvsuger med et støjniveau på 90 dB(A) vil opfattes som otte gange så larmende som en støvsuger med et støjniveau på kun 60 dB.

   D9 støvsugeren fra Electrolux ligger på 67 dB, så den ligger i den gode ende, når det kommer til husholdningsstøvsugere :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Legends store, Aarhus