Den selvstændiges dagbog #2 – Sidsel & Lasse
Suiting up for the season

Den selvstændiges dagbog #2

isabel-marant-aarhus-august-10a

Så rundede jeg mine første to måneder som fri fugl. Tænk at tiden flyver sådan af sted. Hvis jeg skal samle lidt op på indtryk og sindsstemninger i den første tid, så vil jeg sige, at begge dele mestendels har været af positiv karakter. Mit humør er højt og mit gåpåmod er stort. Det hjælper også helt klart, at jeg bliver mødt med skulderklap og nysgerrighed, når jeg fortæller om min beslutning, hvilket er dejligt. Hvis alle omkring mig er overbeviste om, at det nok skal lykkes for mig, så må jeg jo begynde at tro på det ;)

Når det kommer til selve omvæltningen ved ikke længere at skulle haste ud af døren lidt over 8 og sidde på sin pind indtil kl. 17, går det so-so. Jeg har ikke som sådan følt mit dårligt tilpas i den nye tilværelse, men jeg kan mærke at det kræver tilvænning at være herre over sin egen tid. Jeg er verdensmester i at sætte mig foran computeren kl 8 og så først få noget fra hånden kl. 10. Det er enormt dumt! For det giver en slags stress over, at jeg burde arbejde, men åbenbart ikke nok til at jeg går i gang med noget konstruktivt. Så jeg skal helt klart blive bedre til dels at lære hvornår jeg arbejder bedst og dels undgå overspringshandlinger. Jeg kan huske, at jeg døjede med akkurat samme problem, da jeg skrev speciale. I den situation var jeg netop også herre over egen tid, og ikke altid lige dygtig til at forvalte den. Så hvis nu I ligger inde med gode råd til hvordan man udnytter sin tid optimalt, så må I meget gerne sige frem!

Sidst lovede jeg også at fortælle lidt nærmere om min arbejdskonstellation, og nu er det hele faldet lidt mere på plads, så det tænker jeg godt, at jeg kan gøre. Først og fremmest kan jeg fortælle, at det ikke udelukkende er bloggen, jeg fremover skal arbejde på. Vil skyde på at min tid vil fordele sig 40/60 til hhv. blogopgaver og så mine egne samarbejdspartnere. Og dem har jeg to af på nuværende tidspunkt. Det, der kommer til at beslaglægge mest tid, er min tjans som freelance PR- & kommunikationsansvarlig hos agenturet oneblackcar, der er distributør på eksklusiv skønhedspleje. Nærmere bestemt Philip B, Iles Formula, Revitalash, Lernberger Stafsing og Tan-Luxe. To dage om ugen kommer jeg til at arbejde med promovering af de brands. Det er stadig i opstartsfasen, så lige nu går tiden med at få adgang til alle konti, få kontaktet relevante PR-folk, opdatere billedbank og den slags. Men på sigt er det meningen at indsatsen skal køre som en velsmurt maskine med regelmæssige nyhedsbreve, SoMe-opdateringer, events, nyt content m.v. – opgaver som jeg altså skal stå for. Jeg leger også lidt med tanken om at introducere jer lidt nærmere for de enkelte brands, for de er altså ret seje :)

Udover oneblackcar, så er jeg kommet i stald hos kontorfællesskabet officelab, hvor jeg skal varetage PR- og kommunikationsopgaver på freelance-basis. Med andre ord er der et overlap i opgavetyperne, men de varetages i to vidt forskellige arenaer. Det synes jeg er ret fedt. Den ene dag kan jeg nørde skønhed og livsstilsindhold, den næste iværksætteri og lokalt erhvervsliv. Til de af jer der ikke kender officelab, kan jeg fortælle at det er et virksomhedsfællesskab beliggende i Lystrup, der på nuværende tidspunkt huser over 100 virksomheder på 12.000m2. Så det er et ret stort foretagende efterhånden. Og planen er at antallet af kvadratmeter skal tidobles i de kommende år. I begyndelsen vil jeg primært varetage presse på de netværksarrangementer, der afholdes på stedet, men på sigt skal jeg også være med til at udvikle dele af konceptet sammen med resten af officelab-holdet.

Udover oneblackcar og officelab har jeg holdt et par spændende kaffemøder, som vi må se hvor lander. Som sagt skal jeg gerne have bygget lidt mere på min biks, så det hele kan løbe rundt, og jeg ikke udelukkende skal leve af leverpostejsmadder, men jeg er bestemt glad for, at jeg allerede her i opstartsfasen får noget at rive i. Det giver blod på tanden.

4 kommentarer

 • Cathrine

  Jeg kender alt til det med overspringshandlinger! Jeg er ret ramt af det både på mit studie og i mit job, hvis jeg skal være helt ærlig! Mit bedste råd (som jeg dog har svært ved altid at efterleve) er at sætte et ur til 45 min. Så arbejder jeg i 45 min og holder et kvarters pause, som jeg kan bruge på at læse en blog, lave en kop kaffe osv :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Cathrine
   Det kan vist være et udfordrende aspekt generelt, det med at holde fokus! Men god idé at afgrænse arbejdstid og pausetid. Jeg håber, jeg finder en løsning, der kan fungere :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Sejt du er gået selvstændig og allerede har kunder! :) jeg starter som regel arbejdsdagen med at lave en “plan” over, hvad jeg skal nå i dag – og så tildeler jeg hver opgave et tidsrum, baseret på hvor lang tid, jeg forventer den tager. Fx 8.30-11 skriv pressemeddelelse. 11-12 følg op på xxx . 12.30-13 besvare mails. 13-16 xxx. Jeg er bedst til at koncentrere mig om at skrive tekster om formiddagen, så det plejer jeg at gøre der – det er vel også en slags tip, at lægge opgaverne efter, hvordan man arbejder bedst :)
  Hvis det er en travl uge, kan det også give ro i maven at lave en skitse for alle ugens dage om mandagen, synes jeg – for at få overblik og se, at det hele godt kan lade sig gøre :) måske det kan inspirere lidt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak for den søde og brugbare kommentar, Christina! :) Det er jo i virkeligheden ret banalt, det med at skrive en udvidet plan/to-do, men jeg tror du har helt ret i, at det kan give lidt mere ro i mave og hoved at få det hele skemalagt. Netop også fordi man så kan lægge de krævende opgaverne der, hvor hovedet arbejder bedst. Det må jeg prøve :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suiting up for the season