Billeddagbog fra New York – Sidsel & Lasse
So(Ho) happy!

Billeddagbog fra New York

Sponsoreret af WOW air

Så er vi ved at være landet igen efter vores oplevelsesrige og skønne ferie i New York. Det har været SÅ godt med en uge uden forpligtelser og deadlines. Det har givet luft i sindet og fornyet energi. Og så har det været dejligt bare at være kærester. Det lyder klichépræget, men der er altså kæmpe forskel på at være sammen derhjemme med hver sin bærbar ved spisebordet, og så på at sidde overfor hinanden på hyggelige caféer i en spændende by og med al tid i verden til at snakke og holde i hånd (sådan føltes det i al fald). Især Lasse har været lidt presset op til turen, hvilket har resulteret i ret kort lunte og en smule dårlig stemning af og til. Så jeg tror virkelig vi undede hinanden at sparke det hele til hjørne for en stund.

Vi snakkede inden turen om et par ting, vi gerne ville nå undervejs, men besluttede os for ikke at booke noget på forhånd, så vi undgik at der var program på allerede fra dag ét. I virkeligheden lidt ligesom vores tur til Koh Chang! Vi har nok bare fundet ud af, at vi ikke orker at vores ferier bliver skemalagte, når nu hverdagene også er det. Dette betød så også, at der var et par ting, vi gik glip af. Fx ville vi gerne have set et Broadway-show (The Book of Mormons) og forestillingen Sleep No More, men der var desværre ikke flere billetter at få. Og vi kom heller ikke op i Rockefeller Center. Til gengæld fik vi set The Square i en hyggelig indie-biograf og tog med Staten Island-færgen tur/retur. Her oplevede vi Manhattan og Frihedsgudinden i den smukkeste solnedgang, og så efterfølgende byen eksplodere i blinkende lys på den mørke nattehimmel fra Brooklyn Bridge. En oplevelse der røg lige i mindebanken!

newyork17-8a

newyork17-25a

newyork17-10a

Selve flyveturen var sponsoreret af WOW air, hvilket vi også skrev om her. Både turen over og turen hjem forløb glat og uden forsinkelser. Udsigten fra mellemlandingen i Keflavik var virkelig bjergtagende, og vi blev enige om at det ikke kan vare længe, inden vi skal aflægge Island et besøg, der varer længere end den ene time, vi havde i transit! Da vi fløj til New York tilbage i 2015 tilbagelagde vi ruten i ét stræk på omtrent 8-9 timer, men faktisk fungerede det godt med en mellemlanding til lige at strække ben i og drikke en tår vand. Især fordi den samlede rejsetid ikke blev væsentlig længere. På tilbagevejen tog det godt og vel fem timer at nå til Island, herefter havde vi 45 minutter i lufthavnen og så tog det yderligere tre timer at nå københavn. Så man skal ikke lade sig afskrække af, at flyturen brækkes over i to bidder. Derudover forløb flyturene som sådan nogle som regel gør :) Servicen var venlig og sæderne komfortable. Én ting man dog skal være opmærksom på er, at man skal købe sig til underholdningen ombord (der er ikke skærme i sæderne). Så det er en god idé at hente nogle podcasts og købe en bog eller et blad med til turen, hvis man ikke vil betale de 25 euros en ipad koster i leje. WOW air er et lavprisselskab, så det er de billige billetter, selskabet først og fremmest slår sig op på.

newyork17-44a

newyork17-34a

newyork17-51a

newyork17-2a

newyork17-31a

Da vi ankom til East Village ved 19-tiden om fredagen blev vi mødt af et par danskere, som vi først troede var vores udlejere. Det viste sig dog at være lejere af en anden lejlighed i bygningen. Ret pudsigt! De fik dog lynhurtigt fat i Louise, vores udlejer, og hun fik lukket os ind i den lille, charmerende studio, som hun har istandsat sammen med sin mand. Vi var virkelig glade for at have fundet netop den lejlighed. Beliggenheden var perfekt, der var dejligt stille og så var der alt, hvad vi skulle bruge hvad faciliteter angår. Og så var lejligheden tilmed rigtig fint og finurligt indrettet. Stedet havde vi i øvrigt fundet gennem Facebook-siden Danskere i New York (et godt tip, hvis man ikke vil bo på hotel) – en side, vi sagtens kunne finde på at bruge en anden gang, hvis vi skulle være så heldige, at turen igen gik til NYC.

I denne omgang havde vi syv overnatninger i streg, så der var med andre ord god tid til at spise, shoppe og gå ture. Med streg under GÅ. Shit manner, hvor har vi gået meget. Vi fik vabler alle mulige og umulige steder, og jeg fik endda slidsår på benene af at gå 25.000 skridt i fløjlsbukser. Tænk at man kan det, haha! New York er bare bedst at opleve til fods, og selv de dage hvor man ytrer noget i stil med “i dag tager vi bare en slapper og slentrer hen til den nærmeste café” ender man hurtigt med at tilføje 10 kilometer til skidttælleren før dagens sidste americano er indtaget. Og det på trods af, at vi altså også kørte i subway stort set hver eneste dag. De mange kilometer vi tilbagelagde til fods gav os heldigvis en masse gode oplevelser undervejs. Både en efterårsgylden Central Park (hvor vi indtog den bedste chocolate chip cookie fra Levain Bakery), SoHo i solskin, ulasteligt klædte jøder i Brooklyn og smuk skyline fra Williamsburg Bridge. Plus tusind andre ting – for sådan er det at traske rundt i New York. Eklektisk, hektisk, farverigt, smukt, grimt og alt muligt derimellem. Det ville være fristende at slå sig ned derovre for en stund :)

Da vi bookede vores billetter hos WOW air var det faktisk lidt tilfældigt, at vi endte med datoerne sidst i november, men da vi nærmede os afrejsedatoen gik det pludselig op for os, at vi skulle tilbringe hhv. Thanksgiving og Black Friday i NYC. Og det var altså ret specielt at opleve. Torsdag morgen og middag var New York fuldkommen mennesketom! Det var virkelig skørt. Senere på dagen virkede det til, at newyorkerne og deres familier lige skulle luftes lidt – vi mødte i hvert fald en hel del på og omkring The High Line. Og fredag.. der eksploderede menneskemængden. Virkelig fra den ene yderlighed til den anden! Vi drog mod Penn Station fredag eftermiddag for at tage et tog ud til lufthavnen, og vi bevægede os vitterligt i gåsegang gennem gaderne, fordi der var så mange mennesker, der var taget til Midtown for at shoppe amok. Lige dér blev vi 100% klar til at vende hjem til stille og rolige Trøjborg, haha! Men ikke desto mindre var det skægt at opleve begge dele. Og vi fik da også selv klemt en lille smule Thanksgiving-fejring ind med kalkun og pecan pie på Jules Bistro i East Village. Ret lækkert – men det slår altså ikke andesteg og risalamande ;) Om fredagen gjorde vi os et par gode køb. Jeg købte blandt andet et par ting i Reformation, hvor der var -30% på alt. Herudover har vi shoppet lidt Supreme, Glossier, Uniqlo og et par ting i Century 21 – men mere om det i et par separate indlæg :)

Når vi lige har fået styr på de sidste billeder og tekster påtænker vi i øvrigt at opdatere vores New York-guide, så den også rummer alle de gode steder vi besøgte i denne omgang. So stay tuned!

 

6 kommentarer

 • Amalie

  Hvilke kamera (evt. objektiv) og redigeringsprogram bruger I? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Amalie :) Det er faktisk et halvgammelt kamera efterhånden. Et Sony NEX5N – de fleste billeder er taget med et portrætobjektiv (50mm 1.8f fast objektiv) og de sidste er taget med et almindeligt 18-55mm 3.5f objektiv. Vi redigerer i Photoshop, men der er masser af gratis programmer online, der kan mange af de samme grundlæggende ting – f.eks. pixlr :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

   Mange tak for dit uddybende svar :) Er helt vilde med disse billeder!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det var så lidt :) Tak! Dejligt med lidt ros vores vores foto-skills :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren

  den cookie fra Levain der er seriøst værd at rejse derover for alene!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

So(Ho) happy!