Min brudekjole pt. 1 – Sidsel & Lasse
New York set gennem Nokia 8

Min brudekjole pt. 1

buch-couture-9a

buch-couture-4a

buch-couture-2a

buch-couture-3a

buch-couture-6a

buch-couture-7a

I onsdags mødtes jeg igen med Nina efter et efterår, der er gået med at blive klogere på hvilken slags brudekjole, jeg mon skal hoppe i, når Lasse og jeg skal giftes til sommer (jeg har selvfølgelig også lavet andre ting, but you get the point!). Mine indledende tanker kan I læse om i dette indlæg, hvor jeg også deler en håndfuld billeder fra mit moodboard. Da Nina og jeg mødtes sidst, rådede hun mig til at få prøvet en masse kjoler på, så jeg kan pejle mig ind på, hvad der føles rigtigt, naturligt og klædeligt. Og det viste sig at være et rigtig godt råd. Faktisk har de efterfølgende kjoleprøvninger gjort, at jeg har bevæget mig lidt væk fra udgangspunktet, både hvad angår materialer og snit. Jeg fandt blandt andet ud af, at på trods af, at jeg er tilhænger af det enkle og minimalistiske, så blev de enkle brudekjoler simpelthen lidt for.. underwhelming til min smag. Hvis kjolerne blot havde været mintgrønne eller mørkeblå i stedet for hvide, havde de lignet klassiske aftenkjoler, og som brud må det jo gerne være en kjole, der er lidt udover det sædvanlige.

Hvad har så ændret sig? Da jeg mødtes med Nina i sommer var jeg overbevist om, at jeg hverken skulle have blonder eller perler på min kjole. Det er jeg ikke længere! Faktisk ender jeg næsten med sikkerhed i en kjole, der har enten det ene eller det andet. Derudover var jeg ret sikker på, at jeg ville have et skørt i en tung, halvblank viskose-kvalitet, som Nina viste mig sidst, men det har faktisk også ændret sig. Nu er vi ude i nogle silkekvaliteter i stedet. Det er i øvrigt noget af det fedeste ved at kjolen skal laves hos Buch Couture. Nina har så mange flotte materialer, blonder og perler! De kjoler jeg prøvede på i butikkerne var næsten alle udført i 100% polyester, og hvordan du end vender og drejer det, så er det bare enormt få kunststof-typer, der kan hamle op med materialer lavet af naturlige fibre, hvis man spørger mig. Med andre ord er “byggestenene” hos Nina 100% i orden – og godt begyndt er som bekendt halvt fuldtendt ;)

Udover at tage en snak om de nye kjoletanker, viste Nina mig en skitse, som hun havde lavet ud fra de stikord jeg sendte hende, da jeg havde prøvet kjoler på. Selvom det var en råskitse, så gav det en god vished om, at vi forstod hinanden og var på vej i samme retning. Sidst men ikke mindst fik jeg taget mål til den helt store guldmedalje! Det er ret interessant at få indblik i, hvordan en kjoleskrædder arbejder. Man får så meget respekt for processen og håndværket, efter at have været vidne til de mange forskellige trin der skal til, før man står med den færdige kjole. Normalt er tøj bare noget, man flår ned fra hylden i H&M – man kan godt glemme, hvor meget arbejde, der kan ligge bag produktionen af en beklædningsdel. Det var i øvrigt meget skægt at få taget mål og se det sindrige skema, Nina plottede det hele ind i (med indbygget gennemsnitsberegner for at eliminere menneskelige fejl!). Og jeg fandt blandt andet ud af, at jeg har længere arme og bredere skuldre end den gennemsnitlige kvinde, men til gengæld en gennemsnitlig hals! Vi snakkede i den forbindelse om, hvor mange forskellige størrelser og udformninger os kvinder kommer i. Og for Nina betyder det, at hver kjoleopgave er unik.

Næste gang vi mødes bliver til januar, hvor Nina har lavet en kjoleskabelon i papir, som skal bruges til at justere målene endeligt til. Indtil da kan jeg stadig nå at ombestemme mig med hensyn til kjolens snit og detaljer – så jeg overvejer at hoppe i en ekstra håndfuld kjole, bare for at være sikker. Men på den anden side er det også farligt at blive ved med at åbne op for nye løsninger, især for én, der er så vægelsindet som jeg. Hvis der sidder nogle kvinder med brudekjole-erfaringer derude, så kom endelig med dem! Det kan være lidt af en jungle at bevæge sig rundt i..

Læs mere om Buch Couture her og på Facebook-siden.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New York set gennem Nokia 8