Morgenmadsmenneske – Sidsel & Lasse
Min brudekjole pt. 1

Morgenmadsmenneske

Sponsoreret af Mejeriforeningen

logo-duo

maelk-er-for-livet-1a

maelk-er-for-livet-6a

maelk-er-for-livet-7a

maelk-er-for-livet-3a

maelk-er-for-livet-5a

maelk-er-for-livet-9a

Er der nogle morgenmadselskere på linjen? Det kan virke forkert at skulle rangere dagens måltider, særligt hvis man generelt bare er virkelig glad for mad, men der ér altså noget særligt over dagens første måltid. Skarpt efterfulgt af aftenmåltidet. Frokost ender tit med at blive en relativt kedelig, forhastet og ensformig affære, eller er det bare os? Morgenmaden er vi derimod ret gode til at variere og bruge lidt tid på. Særligt lørdag og søndag. Vores morgenmadsseancer er i weekenden tenderende til det ritualistiske. Som regel kravler jeg ud af fjerene ved ni-tiden og tænder ovnen, inden jeg går ud og børster tænder. Så sætter jeg morgenbrød over – bagels eller boller fra Mor Anna er favoritterne for tiden – og måske en lille croissant, hvis det skal være rigtig vildt! Herefter hopper jeg i en morgenkåbe og tænder for radioen. Lasse er som regel den, der maler kaffebønner og brygger dagens første kande. Så et par æg i gryden og mejeriprodukter på bordet – smør, ost og mælk er et must! Der findes næsten ikke en bedre kombi end stempelkaffe med mælk og en friskbagt bolle med ost, amirite? ;)

Hvis vi ikke har planer for weekenddagen sidder vi tit og lytter med på Mads & Monopolet, eller hvad der ellers er i radioen. Det kan være meget rart at starte dagen i fred og ro – uden for meget snak! Har vi derimod planer, kan der godt gå lidt strategimøde i den: “Vi skal huske at tage billeder inden vi skal med bussen kl. 15. Og der skal nok sættes en ny vask over, som vi kan nå at hænge op. Du skal også huske at indberette moms..”. Sidstnævnte scenarie er nok det, der oftest udspiller sig! Uanset hvad, så er weekendmorgener ubetinget den bedste tid på ugen! Morgenmadsglæden gælder dog også i hverdagene, hvor både Lasse og jeg som regel spiser en stor skål havregryn med banan, rosiner og kold minimælk inden vi tager fat på dagens dont. Det går aldrig af mode! Og så mætter havregryn med mælk fantastisk godt. Det er faktisk den eneste slags morgenmad, der kan holde os mætte indtil frokost, med mindre vi er ude at rejse og har besluttet os for at prøve hele morgenmadskortet på den lokale café. En morgenmadselsker leder jo altid efter det næste gode fix at starte dagen på ;) Det var helt klart også øverst på dagsordenen, da vi drog mod New York. For pokker, hvor var det lækkert med ricotta pancakes, eggs benedict, granola og americanos hver morgen!

Hvis du også er morgenmads- og mælke-lover, kan du finde sjove mejeri-facts og lækre opskrifter fra Mejeriforeningen på Mælk er for livet-facebooksiden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min brudekjole pt. 1