Hvordan hænger vores økonomi sammen? – Sidsel & Lasse
De mest brugte captions på Instagram

Hvordan hænger vores økonomi sammen?

I 2014 skrev vi et ganske populært indlæg, der handlede om økonomi og prioriteringer. Det gav et indblik i, hvordan vi som to studerende dengang fik pengene til at række, sådan at der både var råd til restaurantbesøg, tøjindkøb, gode dagligvarer og selvfølgelig rejser, der, sammen med bolig og husholdning, stadig udgør vores største udgiftspost.

Vores økonomiske situation i dag ser mildest talt lidt anderledes ud. Sidsel sagde for nyligt op på sit job og arbejder nu selvstændigt, jeg har et deltidsjob hos Bloggers Delight på 25 timer og så har vi selvfølgelig stadig indtjeningen fra vores virksomhed, hvoraf størstedelen kommer fra kommercielle samarbejder på bloggen. Læg dertil lidt freelance-opgaver, foredrag, undervisning og den slags, som også kører gennem vores I/S. I stedet for at bo billigt til leje på 40 m2, bor vi nu i en lejlighed på 118 m2, som vi ejer. Og så skal vi da også lige ha’ arrangeret et bryllup til næste år. Og hvordan i alverden får man så det til at løbe rundt? Vi er ikke bange for at lægge nogle tal på bordet, hvis det betyder, at det måske kan hjælpe jer til at træffe nogle økonomiske valg i fremtiden og kaste lys over, hvordan filan man kan få økonomi og drømme til at gå op i en højere enhed.

Lad os starte med nogle cold, hard facts. Sidsel arbejder som selvstændig nu, hvor hun har godt og vel 25 timer om ugen og jeg arbejder i udgangspunktet 25 timer om ugen hos Bloggers Delight. Lønmæssigt ligger vi nok ret gennemsnitligt i forhold til hvad en Cand.mag’er med vores erfaring tjener. Gennem virksomheden tjener vi omkring 250.000 kroner før skat om året – det er som sagt både på foredrag, undervisning, freelance-opgaver og selvfølgelig sponsoreret indhold på bloggen. Så er vi også lige begyndt at leje lejligheden ud på Airbnb, hvor vi indtil nu har tjent omkring 10.000 kroner (og må tjene yderligere 14.000 i indeværende skatteår, inden vi skal betale skat af indkomsten). Læg hertil lidt tøjsalg hist og pist. Det er vores forskellige indtægtskilder.

Da vi købte lejligheden (som vi købte for 3.950.000 kr.), tog vi et banklån på nogle hundredetusinde til 4% rente og et realkreditlån på omkring tre millioner til 2% rente. Vi lagde et indskud på omkring 500.000 kroner, som vi havde sparet op (okay, mest Sidsel…) og som også bestod af noget arveforskud fra Sidsels forældre. Hver termin aka. hver tredje måned betaler vi ca. 40.000 kr. (halvdelen går lige nu til renter, og halvdelen går til afbetaling på realkreditlånet, men gradvist betaler vi selvfølgelig mindre i rente og mere i afbetaling), og vores banklån betaler vi løbende af på – faktisk er det mere eller mindre hele indtjeningen fra virksomheden, der går til afbetaling af banklånet. Det er det dyreste af de to lån, vi har, og derfor vil vi også gerne sørge for at det bliver betalt tilbage hurtigst muligt – og vi er heldigvis allerede godt på vej :) Derudover betaler vi de månedlige ejerudgifter på et par tusind kroner samt vores udgifter til dagligvarer og lignende, hvor vi også ca. bruger 2000 kr. om måneden. Med andre ord, så bruger vi ret mange penge på vores bolig nu, sammenlignet med for tre år siden, men det har været et ret bevidst valg. Vi besluttede hurtigt i vores boligjagt, at vi ikke ville gå for meget på kompromis med vores kommende bolig – og vi er heldigvis landet et sted, hvor vi kan se os selv bo i mange år endnu. Det er også en rar følelse, at vores lejlighed nu udgør en opsparing, frem for et sort hul man bliver ved med at kaste penge i. Faktisk fik vi lejligheden vurderet af en ejendomsmægler for nylig, og de mente heldigvis, at vores renovering har fået lejligheden til at stige pænt i værdi.

Og hvor er det så vi sparer? For det er klart, at vi er nødt til at spare nogle steder, hvis det hele skal løbe rundt. Det er faktisk nogle af de samme områder, som vi også sparede på, da vi var studerende. Generelt har vi forsøgt (så godt, vi nu kan) ikke at skrue vores forbrug op efter at vi blev færdiguddannede. Med større budget kommer ofte større forbrug. Vi sparer stadig på byture og dyre middage, dagligvarer (vi er ægte jyske tilbudsjægere!), ny elektronik (er det nu altid nødvendigt med den nyeste smartphone?), tv-pakke (vi har ikke sat vores tv til, siden vi flyttede), transport (vi cykler, har ingen bil og tager de billigste billetter, når vi skal til Kbh med tog eller bus) og på udgifter, når vi rejser. Vi kan sagtens nøjes med at bo på et budgetvenligt hostel eller i en billig AirBNB-lejlighed, når vi er på ferie. Og så bruger vi højst 500 kroner, når vi giver hinanden jule- og fødselsdagsgaver. Og tit ender de 500 kroner faktisk med at blive et bidrag til en fælles ferie, rejse eller anden form for tur, hvor vi laver noget sammen :)

Indrømmet, vi er selvfølgelig også heldige at få foræret forskellige ting i forbindelse med samarbejder på bloggen, sådan at vi ikke selv skal bruge nær så mange penge på dem. Så vi er nok mere priviligerede end så mange andre, og det er bestemt heller ikke fordi pointen med dette indlæg er at være belærende eller bedrevidende. Man kan heldigvis selv bestemme, hvordan man vælger at forvalte sine penge, og vi ville egentlig bare gerne give et indblik i, hvordan vi har valgt at prioritere, når det kommer til vores økonomi. I indlægget fra 2014 skrev Sidsel: “Det bliver spændende at se, hvordan vi vælger at forvalte vores penge, når vi ikke længere er på SU og forhåbentlig har en hel del større indkomst. Jeg håber og tror, at vi stadig vil være fornuftige, selvom der godt må være plads til at skeje lidt mere ud.” – det synes jeg faktisk er et meget godt billede på, hvordan vi bruger vores penge her tre år senere :) I sidste ende er penge for os noget, der kan give frihed. Både når det kommer til bolig, arbejdsliv og tilværelsen helt generelt. Vi håber ikke, at vi lyder sindssygt pengegriske i dette indlæg, for det er bestemt ikke tilsigtet. Vi har bare sat os for at få mest muligt ud af de kort, vi har på hånden, og forhåbentlig spille dem således, at vi får skabt et fundament for et lykkeligt liv. Det er jo i sidste ende dét, der tæller, ikke?

Hvordan er jeres tilgang til økonomi? Er der et stramt og planlagt budget på det hele, er der sat en sum penge af til spontane ting hver måned eller er der bare fri leg med økonomien uden nogen restriktioner?

32 kommentarer

 • Mette

  Hej Lasse, jeg bruger tid på det i perioder og så kan der gå lang tid hvor jeg ikke tjekker ind. Det har den fordel at aktier der er faldet ikke opdages før de igen er steget :-) Men når jeg er på aktiejagt tjekker jeg ind fx. på Nordnet eller på netbanken for at se hvordan det står til med aktier jeg har overvejet at købe. Det skal være firmaer jeg tror på – som måske har ramt en god pris evt. efter et fald. Tror man så på at den kan stige? Kan firmaet rejse sig igen? Overraske? For det er det aktiehandel ofte handler om – hvad du tror på og ikke mindst hvad de andre aktiehandlere tror på. Meget af det er psykologi. Man kan lave mange dybe økonomiske analyser og dét gør de kloge mænd i banken også…men det er i vid udstrækning troen, tilliden eller manglen på samme der flytter bjerge og pengene på børserne. Tjek fx. HM-aktien – hvad tror du – vil den stige igen? :-) Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Lasse, ja, jeg har generelt gode erfaringer. Jeg er ikke nogen gambler, men har opbygget en lille portefølje. Det skal være penge man kan undvære en tid da aktier jo oftest udvikler sig over en vis periode. Så handler det om at vælge to – tre aktier man har fidus til og ellers læse nyhederne på Børsen, JP og lignende. Og så ikke tjekke porteføljen hver dag hvis man har sarte nerver. Man kan også med fordel lave aftaler med sig selv: fx. når den er steget 5% så sælger jeg…Mvh. Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Det lyder da spændende! Det kunne da godt være, vi skulle kigge lidt nærmere på det ;) Ved dog ikke helt, om vi har tid til at sidde og tjekke Børnsen efter aktietips :D Bruger du meget tid på det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Sidsel og Lasse, super indlæg. Har I aldrig overvejet aktiehandel for en del af “likviderne” man måtte have? I dag er det jo let at gå til på nettet og ofte er det både sjovt – til tider liiidt for spændende – men næsten altid givtig. Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Mette :) Tak! Sjovt du spørger, vi har faktisk lige snakket om det for ikke ret længe siden. Men vi er nok begge nogle, der godt kan lide at vide, præcis hvad man har at gøre med og ikke satse for meget. Men tanken er helt klart tillokkende. Har du gode erfaringer med det? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg er faktisk mest forbavset over, at I “kun” bruger 2000 kroner på mad om måneden. Det kan min kæreste og jeg ikke klare os for, selvom vi også er prisbevidste vestjyder. Men det kommer selvfølgelig også an på hvor højt man vægter økologi mm. Under alle omstændigheder et virkelig spændende indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Ida :) Ja, der er faktisk også flere af vores venner, der studser over, at vi ikke bruger mere. Og det er faktisk ikke engang, fordi vi nedprioriterer økologi. Faktisk køber vi næsten alt det øko, vi kan komme i nærheden af. Det kunne være, vi skulle prøve at skrive ned, hvordan og hvad vi køber ind i løbet af en måned for at “afmystificere” vores forbrug? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Det kunne være spændende og lærerigt! Vi har et madbudget på 2.250 kroner,så det er jo ikke fordi det er meget mere end jer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Jamen det skal vi da tage op til overvejelse, så :D Nej, det er da ret tæt på, må man sige. Der er da også nogle måneder, hvor vi bruger mere. Men som udgangspunkt plejer vi at sætte 2000 over på en konto, der så går til mad, toiletpapir og alle andre dagligvarer :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er sgu et åbent og ærligt indlæg, props for det da!

  Jeg har et overordnet overblik, og tænker at det går sgu nok, ha ha…Og ellers må drengen få syet det tøj han mangler;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Guud, er det allerede 3 år siden det indløg udkom? Tiden flyver – og jeg følger stadig med! Tak for ærlighed, åbenhed og spændende læsning :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Haha, ja, er det ikke sindssygt! Time flies! Og hvor dejligt, at du har læst med så længe :D Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Et fitness abonnement kan faktisk være en fin ide. Jeg læste en artikel på Bolius, hvor de skrev, at et bad (varmt vand) med sparebruser koster ca. 1 kr. pr. minut.
  Jeg bruger ca. 10-12 min. hver gang ( har langt hår), så det er altså 50-60 kroner om ugen. Så kan mit fitness abonnement til 150 kr. pludselig betale sig :) (jeg dyrker så også en del fitness).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Sådan havde vi slet ikke overvejet, at man kunne spare penge, haha! Men så giver det pludselig god mening, kan vi godt se.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det fedt, at I vil dele nogle cold facts. :)

  Og sejt sparet op til huskøb!
  Jeg må sige, at jeg er imponeret over, at I som førstegangskøbere må låne knap 4 mio. Jeg har hørt meget om, hvordan det nærmest er umuligt at låne penge som førstegangskøber i dag, hvis man ikke har et klassisk, vellønnet job a la ingeniør, advokat eller læge. Hvis I vil dele, er jeg meget nysgerrig på, hvad jeres bank sagde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det er vi glade for, at I synes! :)

   Tak! Vi fik faktisk grønt lys fra fire ud af de fem banker, vi forhørte os hos. Når vi spurgte ind til deres vurdering, lagde de vægt på tre ting: vores opsparing, indtjeningen i virksomheden og så vores budget. Vi havde på to år sparet knap en halv million sammen – det sendte et signal om, at vi var gode til at passe på pengene. Indtjeningen fra virksomheden lagt sammen med én af vores lønninger svarer jo sådan set til lønnen i et klassisk, vellønnet job – så vi bragte også et udmærket månedligt rådighedsbeløb til bordet. Og mht. vores budget kunne vores bankrådgiver se, at det også i fremtiden ville kunne hænge sammen for os, fordi vi generelt ikke bruger specielt mange penge. Men du har helt sikkert ret i, at det er blevet sværere for førstegangskøbere! Og vores gearing på lånet lå også lige på grænsen. Havde vi ikke haft de 500K i rede penge, ville vi nok have fået et nej :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for svar. :) Det giver rigtig god mening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor er det bare et fedt og ærligt indlæg. Thumps up! 👍🏻
  Som økonomiuddannet er jeg selv meget bevidst om økonomi og det er uden tvivl mig der nørkler med excel-arkene og madplaner herhjemme og så min kæreste der bare spørger hvad han skal betale til de forskellige konti. 🙈
  Jeg er stadig studerende mens min kæreste har været færdiguddannet i nogle år efterhånden, og derfor har vi absolut ikke den tilnærmelsesvis samme indtægt – der er immervæk forskel på en SU og en ingeniør-løn (måske det også er derfor jeg er noget mere nazi med hvad pengene går til). 🙈 Hos os fungerer det sådan at vi har forskellige konti – budget, mad osv., og så overfører vi hver især et fast beløb til de konti hver måned – han lidt mere end mig pga. forskellen i rådighedsbeløb.
  Jeg synes det er nogle meget fornuftige ræsonnementer i har gjort jer om til og fravalg. 👍🏻 Vi har eksempelvis også fravalgt TV-pakke da vi flyttede for knap et år siden, fordi vi simpelthen ikke får det brugt – og ingen af os har savnet det. For manges vedkommende er fitness-abonnement også noget de godt kan spare på, da det er en af de udgifter der typisk bare får lov til (ukritisk) at blive i regnskabet. Jeg har selv fravalgt fitness og laver i stedet yoga/pilates derhjemme, da jeg faktisk hellere vil bruge de penge på noget andet. Alle bække små! ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, det er fedt at høre!

   Haha, det lader til at det er sådan i mange forhold! Den ene er tovholder, den anden trykker bare “overfør” et par gange om måneden :D Herhjemme er det klart mig, der går mest op i økonomien – Lasse kalder mig Finansministeren! Til gengæld har han bedst styr på vores bogholderi i virksomheden.

   Det er en lidt speciel situation, I har med at gøre, når nu der er så stor forskel på indtjening. Det lyder dog til at I har fundet en ret god løsning :) Og jeg er helt enig med dig, hvad angår TV-pakke og fitness-abonnement. Begge dele har vi også droppet til fordel for online-streaming og hjemmetræning, hvilket fungerer upåklageligt. Det kan altså mærkes, når man eliminerer nogle af de faste, månedlige udgifter!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Sikke et dejligt ærligt indlæg med cold hard facts!

  Valgte I at låne til renovering gennem realkreditten? Vi skal til at byde på et hus og det er netop det, vi har tænkt os at gøre. Der er lidt småtterier med noget murværk og isolering, og så vil vi gerne have nyt køkken. Det er et helt nyt voksenliv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, det er skønt at høre!

   Nej, vi valgte faktisk at betale løbende med dele af vores lønninger, der kom ind efter boligkøbet. Fx havde vi jo tre måneders forudbetalt husleje, da vi opsagde den gamle lejlighed, hvor vi kunne lægge en god sjat til side + indtjening fra virksomheden i samme periode. I alt har vi brugt i omegnen af 120-130.000 på at renovere, så det har lige akkurat kunne række med de penge vi skrabede sammen fra februar og indtil august, hvor vi var nogenlunde færdige. Men det holdt lidt hårdt!

   Jeg kan godt forstå I overvejer at låne beløbet til renoveringen – det lyder til at I skal bruge et større beløb end vi skulle, og det kan altså blive træls at leve på en sten i mange måneder i streg. Især fordi der oveni håndværkerregninger også vælter udgifter for varme, advokat, grundskyld osv. ind ad brevsprækken grundet boligkøb. Voksenliv indeed!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Vi skal bruge omkring de 170.000 (vi skal ikke røre en finger selv da jeg er gravid og min kæreste har travlt på job) og har dem faktisk på opsparingen – men med en lille ny på vej og et døende vrag af en bil tænker vi det er bedst med en buffer i cold hard cash. Og ejerskifteforsikring, udgifter ifb med oprettelse af lån og alle de kedelige voksenting synes vi egentlig det er rart at have lidt stående!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Forståeligt! Hvis jeg stod i samme situation som jer, havde jeg nok gjort det samme :) Der er nemlig rigtig mange uforudsete udgifter – selv når man tror, at man har taget højde for det hele! Rigtig meget held og lykke med projektet i hvert fald. Det skal nok flaske sig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Min kæreste og jeg fik for 4 måneder siden en dejlig datter og det rystede økonomien helt vildt! Vi vidste jo godt at et barn koster knaster og vi havde heller ikke fået et hvis vi ikke ville have råd til det. Men 2 ting overraskede mig.

  1. At man helt automatisk skruer ned for tøjkøb, byture og latté på café. Og man nyder det! Jeg havde et ret stort tøjforbrug før jeg blev mor, men er blevet mere opmærksom på hvad jeg egentlig har brug for. Ja, det er en flot trøje – men mangler jeg i virkeligheden flere trøjer?

  2. Hvor god en følelse det er at bruge penge på sit barn – også de sure ting. Min datter skulle til kiropraktor da hun var 2 måneder fordi vi mistænkte at hun havde noget i klemme. Det kostede 1000 kroner og det var de bedste penge jeg nogensinde havde brugt, fordi jeg kunne se hvor meget gladere og afslappet hun blev efterfølgende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Åh nej, det må du ikke sige! Så får vi jo aldrig råd til at udvide familien, haha. Men altid noget, at man automatisk skruer ned for egne materialistiske behov. Jeg kan faktisk godt forestille mig, at når der kommer et individ, man vil sætte før alt andet, så gælder det naturligvis også forbrug.

   Lige med kiropraktorbehandlinger har jeg heldigvis en mor, der kan hjælpe – så sparer vi da den tusind-lap ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Lige da jeg flyttede hjemmefra, levede jeg, som jeg troede man burde, når man flyttede hjemmefra. Jeg havde en budgetkonto, et striks madbudget og shoppebudget. Jeg levede af tun og makrel på dåse, havregryn osv., selvom jeg havde råd til at købe mere lækker mad.
  Nu, 4 år efter, har jeg stadig min budgetkonto – det giver virkelig ro på. Jeg er dog blevet meget mere loose, og får ikke dårlig samvittighed på at bruge 16 kroner på en avokado. Jeg har også en pæn opsparing ved siden af. Så længe jeg har min budgetkonto og kan sætte omkring 1000 kroner ind på min opsparing om måneden, så må jeg bruge de resterende penge på alt, hvad jeg har lyst til. Det skal også lige siges, at jeg har en meget billig husleje (kollegium).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Det lyder som om, du har et meget sundt forhold til din økonomi, Ida :) Og jeg misunder dig faktisk. Jeg er selv lidt for god til at bilde mig selv ind, at vi ingen penge har, og vælger ofte at lade avokadoen til 16 kr ligge, fordi jeg tror den er ude på at ruinere mig, haha. Jeg kunne sagtens blive bedre til at bruge penge, uden at det skal gøre ondt i sjælen! Der er Lasse helt klart bedre til at trække på skuldrene over diverse udgifter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Tak for et virkelig fint og åbent indlæg :) Jeg synes det er spændende og lærerigt at høre om hvordan andre formidler og håndterer deres økonomi :)

  Jeg blev færdiguddannet sidste år og har haft “voksen” fultidsjob…det er skønt at have mere økonomisk frirum end før, men samtidig har jeg også fået langt flere udgifter nu – såsom a-kasse og fagforening (det er dyrt!) og jeg har også bil nu (en nødvendighed da jeg bor i København men arbejder i Roskilde). Jeg fungerer helt klart bedst med excel-ark, haha og har et 100% overblik over min udgifter. Jeg er dog sindssygt dårlig til at spare op, men excel-arkene og overblikket hjælper helt klar på motiveringen :) Fordi jeg er single og bor alene i min egen andelslejlighed, så jeg har heller ingen at splitte regningen med, hvilket godt kan mærkes og derfor er det også vigtigt for mig altid at have en buffer stående til akutte ting :)

  Det blev en lang kommentar, haha :) Tak for et virkelig fint indlæg i hvert fald :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, det sætter vi stor pris på! Vi synes nemlig også det er spændende, og forstår sådan set ikke, at det skal være så tabubelagt.

   Du har helt ret i, at det også er dyrt at blive voksen! Alle studierabatter frafalder og flere udgifter kommer til. Og så betyder det nemlig vanvittigt meget, om man har én at splitte regningen med eller ej. Det har Lasse og jeg gjort i over otte år, og det har helt klart været udslagsgivende i forhold den bolig samt den økonomiske situation, vi sidder i nu. Når det er sagt, synes jeg det er enormt sejt, at du sidder i egen lejlighed og selv klarer alle regninger. Jeg har en lillesøster, der er i samme båd, og jeg har uendelig meget respekt for, at I selv klarer ærterne. Det er sgu sejt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Haha, ja jeg minder også nogle gange mine veninder der bor sammen med deres kærester om hvor meget de sparer ;) Hvor ville jeg ønske der lige var én der gad betale halvdelen af det nye køleskab eller en forsikring, en gang imellem ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Dejligt oplysende og befriende indlæg fra jer. Jeg synes ofte, at økonomi er et tabu og mange tør ikke fortælle eller snakke om det.

  Jeg er selv studerende. Jeg bor med min kæreste (også studerende og hund). Vi får SU (5000 kr) og har begge et godt betalt studiejob som giver os begge 4500 kr hver måned.

  Jeg lever klart bedst under “regler” og budgetter. Jeg har flere forskellige excelark og laver fx også madplan hver uge. Jeg synes hurtigt at pengene flyver ud af min konto til ligegyldige ting, hvis jeg ikke holder et overblik. Så jeg giver mig selv “lommepenge” hver måned, så som jeg shoppe for eller bruge på cafebesøg. For mig handler det det primært om at spare op til fremtiden: om det så er en rejse til sommer, en hund (den er altså dyr! :) ) eller en bolig. Jeg elsker at kunne tage væk i sommerferien eller have 10.000 stående til en akut “min computer er brændt sammen” situation.

  Jeg håber virkelig, at jeg (ligesom jer) også er fornuftig når min indkomst ændrer sig :) tak for et godt i indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Skønt at høre. Det er netop også det tabu, vi forsøger at gøre en smule op med.

   Sejt, at I har så godt styr på økonomien. I forhold til ferier og økonomisk buffer har jeg det på præcis samme måde. Og jeg prioriterede det også, dengang Lasse og jeg læste. Så hellere arbejde den weekendvagt, hvis det betød at vi kunne tage afsted på en ekstra uges ferie. Men jeg kender også mange, der til hver en tid ville vælge SU-lånet over de mange timer i tøjbutikken/kiosken/Føtex. Sådan er vi så forskellige :)

   Jeg er sikker på, at I finder en god balance i “voksen”livet også :) Igen tak for den søde kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De mest brugte captions på Instagram