Detaljer fra Marmeladefabrikken – Sidsel & Lasse
First weekend of 2018

Detaljer fra Marmeladefabrikken

lejli1

lejli8

lejli3

lejli2

lejli4

lejli5

lejli6

lejli9

lejli7

Det er ved at være lidt tid siden vi sidst har vist billeder fra vores lejlighed. Som I ved, er vi efterhånden færdige med alt, der hedder renovering. Kun udskiftning af persienner og stikkontakter står stadig på to-do’en, og begge dele får vi forhåbentlig klaret i løbet af februar måned. Til gengæld føler vi stadig, at vi har et stykke vej igen, når det kommer til møblering. Vi flyttede som bekendt fra 40 til knap 120 kvadratmeter, og undervejs i flytteprocessen har vi solgt og foræret mange møbler væk. Dette betød, at vi stort set startede forfra, da vi rykkede ind i Marmeladefabrikken. Grundet boligkøbet har der været lavvande i kassen, og vi har derfor skullet tænke kreativt og måned for måned prioritere, hvad vi ville kaste penge efter. Vi har været ret opsatte på at indrette os med ting, vi gider se på de næste mange år. Det er bedre både for vores pengepung og for planeten. Konsekvensen af dette har været, at vi har kastet en del penge efter fx spisebord og spisebordsstole. Til gengæld har vi også fået de fineste Børge Mogensen-stole i patineret eg og ditto spisebord i sortolieret eg fra Træmand, og det er på mange måder blevet boligens hjerte. Stolene er købt brugt, og det samme er vores cognacfarvede lædersofa, som vi fandt til 2000 kr. på DBA. Intet mindre end svineheldigt, var det fund! I det hele taget har vi forsøgt at få en del genbrug ind i boligen. Fx også to lampeskærme fra loppis i Sverige, min morfars olielampe og Lasses forældres rygebord. Det er dejligt at have nogle elementer spredt rundt i lejligheden, der bærer på noget historie. Andre ting har vi købt fra nyt. Fx vores sofabord og skab fra IKEA Stockholm-serien. To virkelig gode køb, der passer som fod i hose med de andre møbler.

Væggene forsøger vi også så småt at få gjort mere spændende med kunst og billeder. Blandt andet en Louise Bourgeois-plakat (værket “San Sebastienne”), som vi købte på MoMa i NYC og en Lucien Freud-plakat, som jeg både synes er sej og lidt uhyggelig, haha. På sigt kunne det være fedt at investere i nogle originale værker til væggene også, men vi skal nok lige sætte os en smule mere ind i kunstverdenen herhjemme og hvad vi godt kan lide. Indtil da klarer vi os fint med plakater. Vores to gæsteværelser mangler at få en kærlig indretningshånd. Det største af dem indholder det mest basale – en seng og en reol, men det kunne godt trænge til at blive gjort en smule mere hyggeligt og hjemmeligt. Det lille gæsteværelse er stadig depotrum, og det er her de sidste flyttekasser, finérplader og toiletsager gemmer sig. I løbet af de kommende par weekender har vi sat os for, at der skal ryddes op og så har vi et spændende samarbejde i pipeline, der gerne skal gøre rummet en del mere hyggeligt at opholde sig i! Men mere om det lidt senere på måneden ;)

Det er skægt at se billederne ovenfor i samlet rækkefølge – vi har virkelig formået at indrette os monokromt og så med en masse brune (træ)elementer! Vi er helt klart mest til et roligt, nordisk udtryk og så mange naturmaterialer som muligt, men på sigt skal vi lige have hevet lidt farve ind i lejligheden også ;) Måske et par sengetæpper, en puf og nogle billeder i nogle flotte, klare farver kunne være en start :) Bortset fra det halvfærdige møblement er vi for alvor ved at føle os hjemme her på Trøjborg. Det er skønt at kunne invitere gæster og have god plads til at lave mad, opvarte og invitere til langbordsmiddag. Og så er Marmeladefabrikken bare et rigtig dejligt sted at opholde sig – både sommer og vinter. Vi føler virkelig, at vi har skudt papegøjen! Her i løbet af december og januar har det været så hyggeligt at gå og tænde lys og lyskæder herinde og nyde gulvvarmen i badeværelset, og til foråret bliver det fantastisk atter at kunne pakke havemøblerne ud og forlænge stuen med 25 solbeskinnede kvadratmeter.

 

19 kommentarer

 • Cecilie Marie Pape Kristensen

  Hej Sidsel og Lasse. Jeg har gjort dette før med en regnjakke i havde.
  Men sig til hvis i nu ville sælge jeres ikea skab 😁
  Mvh Sille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Cecilie :) Haha! Jamen det er da dejligt, at du er så vild med vores ting ;) Vi skal nok sige til, hvis vi vil af med det! God weekend :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie Marie Pape Kristensen

   Tak Lasse, elsker jeres ting 😁 og blog ✌🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Sidsel og Lasse,

  Jeg håber at I vil tage jer tid til at svare på et ret lavpraktisk spørgsmål: har I monteret jeres ikea-skab på væggen? Det står der nemlig på hjemmesiden at man skal, men jeg forstår ikke helt, at det skulle være nødvendigt…
  I bor SÅ pænt, så nu vil jeg selvfølgelig gerne have mit eget skab :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Hej Line

   Tusind tak for den søde kompliment. Det er altså også bare et smukt skab! Vi har ikke monteret det i væggen, nej. Det står ret stabilt uden en skrue i murværket, men måske vi kommer på andre tanker den dag der kommer børn til :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Kirstine

  Kære I to!
  Sikke dog et labert hjem i efterhånden har brygget sammen! Nøøj, det ser dejligt ud ! SÅ pænt og samtidig så rart – man får ligesom lyst til at opholde sig dér!

  Hvor har i købt plakaten af Lucian Freud? Jeg eeeelsker det billede? Aros? Og har I set udstillingen?

  Kh
  Camilla Kirstine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Kære Camilla Kirstine

   Tusind tak for den søde kommentar! Vi synes også, her begynder at føles rigtig hjemmeligt og rart efterhånden :)
   Plakaten er købt på Aros, ja, men kan også klikkes hjem lige her: http://shop.aros.dk/new_arrivals/Lucian-Freud-Girl-with-a-Kitten
   Vi så udstillingen for en lille måneds tid siden. Den er virkelig noget for sig (på den gode måde!).

   Kh S

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg synes virkelig det er blevet fint, og jeg er så misundelig på Børge Mogensen stolene. Må man spørge om hvad i endte med at give for dem på DBA? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, Sara! Vi er også ellevilde med stolene :) Vi endte med at give 1100 per stol – så en ganske god pris ift. deres stand.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Så fint! Hvor er sengelampen fra? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej. Det er en super fin lejlighed, I har fået jer og flot indrettet. I har en del mørke hjørner i lejligheden – er det ikke rigtigt? F.eks. i køkkenet er der ikke noget vindue vel? Nå jeg spørger, fordi jeg selv har et mørkt hjørne i min lejlighed, og jeg er så træt af, at der intet sollys kommer ind. Hvordan gør I det hyggeligt? Har I bare en masse kunstigt lys?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det er simpelthen SÅ pænt! Jeg skal også til at bo alene i min 69 kvm store lejlighed i København og jeg GLÆDER mig. Jeg har lige knapt råd til det (jf. jeres indlæg om økonomi) og hold op det er dyrt, når ens roomie flytter med mange fællesting. Men nu kan jeg selv bestemme! Ender dog nok med en gul væg og det tror jeg vil se lidt mærkeligt ud hos jer :D
  Desuden, hvor bred/høj/dyb er den der ikea stockholm-skænk? Lurer nemlig på den, selvom den ikke er på hjemmemsiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Ej men så fint! Hvor må det være tilfredsstillende at alt slavearbejdet endelig har betalt sig. Hvis der er noget jeg glæder mig til ved huskøb efter at have boet til leje i 12 år er det selv at bestemme over køkken og bad plus at have gæsteværelse(r) – så er man sgu voksen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Helt vildt!! Det er ultra tilfredsstillende! Og man bliver også lidt stolt over at kigge rundt og vide, at man selv har skabt transformationen med egne hænder. Kan godt forstå at du glæder dig til at blive herre (madame!) i eget hus :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  ej men hvor er det blevet fint! virkelig! …. og det er efterhånden sjældent, at jeg synes det .. for mange bor som en tro kopi af hinanden og boligbladene i dag! :) dejligt hjem, I har skabt jer!

  ps. sjovt – jeg kommenterer næsten aldrig blogindlæg – men jeg tror, at når jeg mærker, at bloggerne bag et indlæg har gjort sig umage; både formuleringerne, billedekvaliteten og indholdet på billederne – ligesom I har gjort jer en indsats – så får man selv lyst til at gøre en lille indsats og faktisk kommentere et indlæg :)

  … god dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Hej Amalie :)

   TUSIND tak, det er vi så glade for at høre. Dejligt med ros, når man virkelig føler, man har lagt mange kræfter i at gøre det til sit eget hjem, som også gerne måtte skille sig lidt ud fra, hvad man måske ser så mange andre steder. Ikke at vi har en super unik indretning, men vi forsøger da :D

   Og hvor er det dejligt, at du har lyst til at smide en kommentar. Jeg tror, man som blogger skal gøre sig endnu mere umage nu end tidligere, hvis man skal gøre sig fortjent til at ens læsere har lyst til at bruge deres tid på at smide en kommentar :) Så tak! Vi håber ikke, det bliver din sidste ;)

   God dag til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

First weekend of 2018