Sådan tæmmer du krøllerne – Sidsel & Lasse
The Lazy Wombat, Aarhus

Sådan tæmmer du krøllerne

Efter en håndfuld forespørgsler fik jeg endelig tiden til at bikse en lille hårguide sammen. Det skal med det samme siges, at jeg har brugt rigtig meget krudt på at være uvenner med mit hår. Særligt grundet dets manglende fylde. Og imponerende evne til at spalte. Så det at have sluttet nogenlunde fred med mit hår og at have fundet en holdbar frisureløsning – det er altså lidt af en sejr!

Overskriften på indlægget her blev en smule definitiv, for det er jo slet ikke sikkert, at det, der virker for mig, også virker for dig. Hvis der er én ting, jeg har lært af at lytte til min frisør-lillesøster tale om hår, så er det, at alle manker er forskellige, og det kan kræve vidt forskellige tilgange at passe og pleje dem hver især. Tag fx Emily, der i flere år har brugt Mane’n’Tail – et hårmiddel udviklet til heste! Hun har krøller på en helt anden måde end jeg. Plejede jeg mit hår på samme måde, er jeg sikker på at resultatet ville være virkelig skidt! Min guide gør sig nok primært gældende for de af jer, der har fint, skandinavisk hår med fald, og som godt kunne tænke sig mere definerede krøller. Den er efterhånden tried and tested gennem et par år, så forhåbentlig den også kan hjælpe nogle af jer :) Here goes:

 • Jeg vasker mit hår 3-4 gange ugentligt. Den dag jeg har vasket hår er mine krøller pænest, og her har jeg som regel løst hår. På andendagen har jeg ofte håret i en knold eller hårklemme.
 • I øjeblikket vasker jeg hår med Iles Formula Shampoo og Balsam. Produkterne fungerer rigtig godt i mit hår og så dufter de virkelig godt.
 • Når jeg kommer ud af badet og stadig har fugtigt hår indtræder det kritiske tidspunkt ift. krøllerne! Første reder jeg håret igennem med en wet brush og så kører jeg en klat Iles Formula serum på størrelse med en 1-krone igennem håret, efterfulgt af et klat d:fi Volume Cream på størrelse med en edemamebønne. Volume Cream kommer jeg primært tæt ind ved rødderne af håret. Det er i øvrigt det eneste volume-produkt, der nogensinde har virket for mig – det holder bare!
 • Herefter reder jeg håret igennem igen og laver den sideskilning, jeg foretrækker.
 • Når dette er gjort, begynder mit hår allerede at være tørt ud i spidserne og krøllerne begynder at træde frem. Mit trick er herefter at tage små totter hår og sno dem til proptrækkerkrøller (de skal naturligvis snos den vej, som krøllen allerede vender – i mit tilfælde mod uret på venstre side af hovedet og med uret på højre side). I alt ender jeg som regel med 8-10 krøller fordelt rundt på hovedet. Hvis håret er lidt for tørt, kan man med fordel tage lidt vand på hænderne og hjælpe krøllerne på vej.
 • Nu ser du muligvis ud som en druknet udgave af Nelly fra Det lille hus på prærien –  det gør jeg i hvert fald ;) Men det er vigtigt at krøllerne ikke pilles ved, før dit hår har haft lejlighed til at tørre en smule mere. Som regel passer det med at jeg lader mine krøller tørre indtil jeg har lagt makeup, taget tøj på og spist morgenmad – ca. 30-35 minutter. Det skal igen siges, at jeg har ret tyndt hår, så det er ikke sikkert at den tid kan gøre det, hvis du har tykkere hår.
 • Når krøllerne har sat sig i håret reder jeg dem ud med min børste. Af og til afslutter jeg med en smule Session Spray fra Kevin Murphy og/eller ID voks for at skabe lidt hold, men oftest foretrækker jeg at holde håret fri for stylingprodukter.

Og det er sådan set det! Jeg får i øvrigt også farvet mit hår ca. en gang om året, hvor jeg får lysnet det en smule med balayage-metoden, hvor farven “børstes” lidt tilfældigt på. Det giver et naturlig resultat, der kun bliver finere, når solen har fået lov til at blege striberne en smule.

Jeg håber guiden gav mening, ellers spørger I bare løs :)

haar5

De seks produkter, jeg sværger til!

haar1

Lige efter brusebad og påførsel af serum og volume cream.

haar2

Ca. en halv time senere – nu er håret ved at være tørt.

haar3

Sådan ser mit hår ud, når jeg har kørt en børste igennem krøllerne og givet det en rystetur.

haar4

Og sådan ser håret ud forfra og fra siden – jeg kan godt lide, at det er lidt rodet at se på.

4 kommentarer

 • Nadia

  Så fint hår!

  Sætter du de snoede krøller fast på nogle måde, mens de tørrer eller lader du dem så at sige bare hænge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak! :) De får bare lov til at hænge. Jeg har tilpas meget fald i håret til at de holdes fint på plads, men man kunne sagtens folde dem ind til hovedbunden og fiksere dem med en hårnål, mens håret tørrer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hvor er det dog bare nogen lækre krøller! Heldige du, at du kan børste dit hår. Bare jeg kommer i nærheden af kam eller børste, forvandles mine krøller til en kruset fuglerede, og det er sjældent et look jeg går efter… Har du prøvet at undgå sulfat i din shampo? Mange krøller, inkl. mine, bliver vældigt glade, hvis de slipper for sulfat!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tusind tak! :) Nej det forstår jeg godt. Der findes virkelig mange krølletyper og mange forskellige måder at gribe dem an på!
   Ja, Iles Formula er netop også sulfat-fri, og jeg bilder mig selv ind, at det har hjulpet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Lazy Wombat, Aarhus