Marmeladefabrikken: nye gardiner fra Faber - Sidsel & Lasse
VIU Eyewear Aarhus

Marmeladefabrikken: nye gardiner fra Faber

Reklame for Faber Danmark

Som vi introducerede jer for i dette indlæg, så har vi længe gået med overvejelser om, hvilke gardiner der skal pryde de store vinduer i vores lejlighed. Fordi de er så markante en del af boligens samlede udtryk, er vi opsatte på at finde en pæn løsning, der komplimenterer rammerne og indretningen. Da vi luftede vores idéer for jer, fik vi heldigvis en masse gode råd i kommentarfeltet, hvilket har hjulpet os mht. hvilken gardintype, vi skulle vælge. Og så har vi været så heldige også at få en hjælpende hånd fra Faber Danmark.

faber-danmark7

faber-danmark6

faber-danmark5

De gamle gardiner/persienner, der vist så godt og vel har udtjent deres værnepligt

Faber er en af den slags virksomheder, der efterhånden findes relativt få af i landet. Virksomheden er stiftet af malermester Chresten Faber i 1900 i Ryslinge på Fyn, og Faber holder stadig til på øen, hvor produktionen også finder sted. Faber er synonym for god kvalitet indenfor gardinbranchen. Alle deres produkter fremstilles efter mål, så de passer præcis til det vinduer, de skal hænge i. Produktionen ligger i Tarup på Fyn og varetages af dygtige håndværkere, der konstant overvåger, at gardinerne lever op til virksomhedens standarder. Ved at holde produktionen på dansk jord kan Faber sikre en høj kvalitet og hurtig levering.

I løbet af vores renoveringsproces har vi erfaret, at der er penge, man gerne vil spare ved at lave gøre-det-selv-løsninger. Fx nøjes med at købe for 4000 kr maling og så gå i krig med malerrullen selv, frem for at give 40.000 for at få det ordnet professionelt. Og så er der penge, man gerne vil kaste efter en professionel løsning, fordi det bliver lysår bedre end hvis man selv skulle løse opgaven. Det sidste er helt klart tilfældet, når det kommer til persienner. Særligt hvis man, som os, er ejer af et sæt vinduer med ukonventionelle mål og kringelkroge hist og her. Selve gardinvalget og den dertilhørende opmåling er netop en vigtig del af processen hos Faber, og dén grundighed var helt klart en rød tråd, da de besøgte os på Trøjborg.

faber-danmark4

Vi fik lov til at bladre i mapper, teste forskellige løsninger, mærke de forskellige kvaliteter og holde dem op mod vindueskarme og vægge, alt imens Faber gav os deres anbefalinger ud fra de behov, vi beskrev. Der var især tre parametre, vi prioriterede: mørklægning, pænt design samt muligheden for at blænde af ud til gaden i vores gæsteværelser. Og vi fandt en supersej løsning, der rummede alle tre og mere til: de såkaldte Duette®-persienner i mørklægningsudgave med Smartcord®-løsning i skinnen. Det lyder ret fancy, og det er det faktisk også!

Duette® plissegardiner består af to lag, der holder varmen inde om vinteren og samtidig beskytter mod træk. Tests har endda vist, at Duette® plissegardiner kan reducere varmetabet fra vinduer med helt op til 46 procent. Vinduer udgør langt den største kilde til varmetab i de fleste boliger, og det mærker vi i særdeleshed med vinduer, der i snit måler 150 x 200 cm per styk. Selvom vi har varme på i vores soveværelse, vågner vi her om vinteren op til et køligt værelse om morgenen. Vi havde slet ikke troet, at der kunne tages højde for dette i vores valg af gardiner, men vi blev klogere! Så nu glæder vi os til forhåbentlig at kunne mærke, at værelserne holder bedre på varmen, når persiennerne er nedrullede.

faber-danmark1

faber-danmark3

faber-danmark2

Vores nye, flotte gardiner fra Faber!

Duette® fås både med og uden mørklægning, og vi valgte naturligvis det sidste, da der primært skal soves i de rum, hvor gardinerne skal hænge. Mørklægningseffekten opnås ved at indersiden af gardinet er beklædt med et tyndt lag aluminium, men fra ydersiden ligner det et klassisk plissé-gardin. Så smart. Det sidste element, vi skulle træffe en beslutning om, var hvilket snoretræk, vi kunne tænke os. Og det er næsten den del af løsningen, vi i dag er gladest for! Med Smartcord® har vi fået et gardin, der med et lille vip med snoren rulles ud, og så “pumpes” det på plads igen. Og da snorerne forbindes til samme pumpe kommer vores gardiner aldrig til at hænge skævt igen! Sidst, men ikke mindst, kan persiennerne også køres ned fra snorerne, så de fx kun dækker halvdelen af vinduet. Dette er genialt til værelserne, der vender ud mod gaden. Lasse har længe plæderet for, at vi fik klistret folie op på de nederste ruder, men jeg synes bare ikke det er en pæn løsning. Det er jo blasfemi at dække så flotte vinduer til i en gang forstørret engletape :( Med denne løsning kan vi køre persiennerne ned foran de nederste ruder, hvis vi vil have lidt privatliv på værelserne, men stadig få dagslys ind fra de øverste ruder.

Vi anede slet ikke, at et gardin kunne give så meget optur, som dem vi har valgt! Men omvendt: det er et interiørelement du skal bakse med hver evig eneste dag, så det er sgu da rart at have en løsning, der bare spiller. I vores eget soveværelse hang der oprindeligt et par rustrøde persienner med den slags optræk, der kører uafhængigt af hinanden i højre og venstre side. Dette resulterede i, at man stod og lignede en, der fløj med drage ved Vesterhavet hver morgen, fordi der skulle hives og flås i snorene, for at få skidtet til at hænge lige! Det er heldigvis slut nu. Og så en sjov lille sidebemærkning – de gardiner vi havde hængende på gæsteværelserne var faktisk fra Faber! Og deres snoretræk virkede upåklageligt, på trods af, at det var et gardin monteret i 90erne. Det siger lidt om føromtalte kvalitet. Desværre var de ødelagte af nikotin og malingrester, ellers kunne de sagtens have hængt i mange år endnu. Men nu er ringen ligesom sluttet med nye gardiner fra Faber! :)

Følg Faber på Instagram og Facebook, og læs mere om gardinerne på faber.dk.

2 kommentarer

 • Sofie

  WAUW. Altså, wauw. Det gør godt nok en chokerende stor forskel.

  Hvordan har I desuden fået fat i en Mapplethorpe-plakat? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Enig, det var også helt forløsende at få det ordnet :D Mapplethorpe-plakaterne (vi har to) er købt på ARoS, da udstillingen var der :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIU Eyewear Aarhus