Min brudekjole: 1. og 2. fitting – Sidsel & Lasse
Er SATC so last century?

Min brudekjole: 1. og 2. fitting

buch4

buch7

buch3

Læs første indlæg med tanker om min brudekjole her og andet indlæg omhandlende den første kjolesnak her.

Nu begynder det for alvor at blive spændende! Silhuetten til min brudekjole er fundet, materialerne er valgt og de sidste knappenåle til skørt og overdel har været af og på. Jeg er stadig en smule skrækslagen for den dag, hvor jeg skal prøve den færdige kjole, men det er mest på grund af tvivlen på min egen dømmekraft! Men Nina har heldigvis advaret mig om, at kjolen sagtens kan føles “forkert” helt frem til at sidste søm rettes til.

buch5

buch6

buch2

Første fitting

Forrige mandag mødtes jeg igen med Nina i hendes lokaler på Silkeborgvej. Drak kaffe af mågestel, hørte Agnes Obel og snakkede om bryllup og alt mulig andet. Det er sådan en hyggelig oplevelse hver gang :) Vi skulle naturligvis også nå et skridt videre med kjolen, der hang på en gine, da jeg kom. Eller det vil sige – det var ikke kjolEN – det var en lærredsudgave, som primært har til formål at agere hylster, der kan klippes og foldes i, indtil den sidder som smurt på min lange avatar-krop. At kjolen først syes op i lærred er en rar mulighed for at se éns idé komme til live, og eventuelt ændre en smule på den. For mit eget vedkommende blev der ændret lidt på hals- og ryg-udskæring samt flyttet på taljen, men ellers sad formen nogenlunde i skabet. Nina bruger herefter lærredsmodellen til at måle de rette stykker stof ud til den rigtige brudekjole. For mit vedkommende skal der bruges to typer silke: en halvblank til det inderste skørt og en mat silke til det yderste samt til overdelen. Herudover syes der også et tredje lag stof inderst i skørtet, som skal bidrage til, at min popo dækkes ordentligt til! Der er en skøn bevægelighed i det silkestof, vi hart valgt, så jeg glæder mig til at blive hvirvle rundt på et dansegulv med kjolen på!

Anden fitting

To uger senere blev det så tid til anden fitting, hvilket var en del mere angstprovokerende end første fitting, da kjolen nu er syet op i de rigtige materialer ud fra lærredsmodellen. Ligesom Nina havde advaret mig om, blev jeg en anelse skeptisk, da jeg så kjolen hænge på ginen. Syningerne i stoffet så meget markante ud – det kan I måske også fornemme på nederste billede af skørtet. Og så ser det hele jo stadig ret ufærdigt ud, når der er blå tuschstreger og knappenåle spredt rundt på kjolen. Men det var heldigvis noget helt andet, da jeg først fik kjolen på. Faconen er simpelthen så flot og jeg elsker den lethed, stoffet har – så langt, så godt! :) En anden god beslutning, som vi begge blev bekræftet i på dagen, var valget af en tynd silke til overdelen frem for mesh. Det ser virkelig elegant og feminint ud, hvis jeg selv skal sige det! Alt i alt er jeg meget glad og sindssygt spændt her efter 2. fitting. Tidsmæssigt er vi også i rigtig god tid, så vi slipper for at skulle stresse med alle de vigtige detaljer.

Næste gang jeg ses med Nina bliver på den anden side af Lasses og min ferie, og så skal vi i gang med at placere blonder og bånd i taljen. Til den tid er der kommet lynlås og knapper i kjolen og der vil være syet kanter på overdelen. Og så har vi også en snak om slør til gode. Jeg kommer nok til at dele nogle glimt fra de sidste fittings her og på Instagram, men nok ikke så mange flere af kjolen. Den skal jo helst være en overraskelse for Lasse på dagen ;)

Nina holder i øvrigt brudemesse sammen med Bang & ThyKagely og Cosmo Coiffure på Elværket i Åbyhøj d. 20 marts (sjovt nok et af de steder, vi havde overvejet at holde bryllup!). Her vil det være muligt at få inspiration til både brudekjolen, blomsterne, kagen, håret og meget mere. Jeg laver en lille lynkonkurrence på min instagram-profil senere i dag, hvor jeg udlodder to billetter til arrangementet, så der kunne I passende kigge forbi, hvis brudemessen kunne være interessant for jer. Der bliver serveret bryllupskage og bobler  – siger det bare ;) Ellers kan I læse meget mere om arrangementet og købe billetter her og her.

Læs mere om Buch Couture her og på Facebook-siden.

buch8

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er SATC so last century?