Den selvstændiges dagbog #4 – Sidsel & Lasse
Marmeladefabrikken: tips til nye gardiner

Den selvstændiges dagbog #4

viu-eyewear-sidsel-4a

Sidst jeg udgav et indlæg i denne serie, fik I i grunden ikke en opdatering på forløbet, men nærmere skildringen af en række tanker, der har ledt mig hen til beslutningen om at blive min egen chef. Derfor tænker jeg lige at hoppe tilbage på sporet og fortælle lidt om, hvordan det er gået på det sidste. Fællesnævneren må næsten være travlhed. Fra at have været i en indkøringsfase med de virksomheder, jeg arbejder sammen med, er jeg nu blevet en mere fuldbyrdet del af maskineriet. Og det mærkes helt klart, at jeg nu kan gribe flere bolde og løse opgaverne hurtigere – for så sendes der naturligvis flere min vej. Jeg har både siddet med nogle forskellige publikationer, webtekster og pressemeddelelser den sidste måneds tid. Dertil en hel masse ad hoc-opgaver. Travlheden stiller også krav til min struktureringsevne. Især når vi i øjeblikket også indgår i en del samarbejder med bloggen, hvor der også skal findes plads til at skyde og skrive materiale.

Så man kan sige, at travlheden har lært mig at få lidt bedre styr på min kalender. Vigtigst har næsten været at prioritere 1-2 dage om ugen, hvor jeg kan sidde uforstyrret og arbejde. Mindst 2-3 dage om ugen er jeg på farten – enten fordi jeg skal ud på Officelab i Lystrup, lave noget blogrelateret inde i byen eller fx har takket ja til et radiointerview i Kbh! Alt i alt priser jeg mig bare lykkelig for, at jeg har nok at lave. Og så glæder jeg mig til at klemme lidt rejseaktivitet ind i programmet i løbet af marts og april, og i samme ombæring slå auto-reply til i mailindbakken.

Når jeg tænker over det, så har noget af det bedste ved de sidste par måneder været manglen på leverpostejsfølelse. I ved, den følelse man kan få af at have en rutinepræget hverdag, hvor tanker a la “hvad skal det hele gøre godt for?” eller “is this it?” kan snige sig ind på én. I min nuværende arbejdssituation har jeg – sagt på allermest klichéfyldt vis – ikke to dage, der er ens. Og det trives jeg åbenbart rigtig godt med. Ligesom at jeg faktisk også har det helt fint med, at mine arbejdsdage nu spredes ret jævnt ud over ugens syv dage. Søndagsmelankolien forsvinder ligesom, når man ved, at der er mulighed for at tage et par timer fri onsdag formiddag, hvis man har brug for det. Jeg forsøger stadig at afgrænse arbejdet til et bestemt tidsrum, og holder så vidt muligt helt fri, når klokken passerer 17.00. Men det går mig ikke på, hvis jeg af og til også skal ha’ noget fra hånden om aftenen. Fx er det ofte i det tidsrum, der bliver tid til at skrive blogindlæg og svare på kommentarer og mails fra jer.

Lasse kommenterer stadig på, hvor meget gladere jeg er nu sammenlignet med for et halvt år siden, og det kan jeg kun give ham ret i. Jeg vågner glad og optimistisk stort set hver morgen – med andre ord som den bedste version af mig selv. Det er da en gave at have indrettet sit liv, så dét er udfaldet hvad humøret angår. Så længe jeg har det på den måde, så vil jeg gøre alt der står i min magt for at holde fast i tilværelsen som selvstændig :)

4 kommentarer

 • Anne

  Åh, jeg ELSKER når det går start-ups godt! Jeg synes, vi skulle have mange flere seje, unge iværksættere, som tør tage sagen i egen hånd. Tak for at være et sejt forbillede! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lasse

   Tak for den dejlige kommentar, Anne! Jeg håber virkelig også, at flere tør tage springet, hvis de går med overvejelserne om at blive selvstændig. Det er slet ikke så farligt, og i et land som Danmark er der altid et sikkerhedsnet, hvis nu man mister fodfæste af den ene eller den anden årsag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er mega inspirerende! så godt gået :) Jeg forstår stadig ikke heeeeelt hvad du laver? måske jeg er lidt tungnem, men jeg fattede det heller ikke i forrige indlæg. Laver du en form for konsulentarbejde? Når du “sidder med” publikationer, webtekster osv hvad skal du så? ren interesse :) KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidsel

   Tak, Pernille!
   Haha, det er helt forståeligt. Jeg er hyret ind hos bl.a. agenturet Oneblackcar (der forhandler diverse skønhedsbrands) + virksomhedsfællesskabet Officelab som en slags kommunikations-schweizerkniv ;) Dels sidder jeg og laver projektleder-arbejde (fx projektlede processen for en ny publikation – i dette tilfælde et magasin til oneblackcars kunder), men også en hel del skriftligt arbejde; pressemeddelelser, produkttekster, dan/eng-oversættelser m.v. og slutteligt rådgivende arbejde/konsulentarbejde, som du selv skriver :) Ooog så roder jeg også lidt med MailChimp, Umbraco, FB og Adwords. Kh S

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marmeladefabrikken: tips til nye gardiner